Champions League

Θέλει να εξοντώσει τον ρατσισμό η UEFA

Ποινή αποκλεισμού 10 αγωνιστικών σε όσους παίκτες ή μέλη των συλλογών κριθούν ένοχα για ρατσιστική συμπεριφορά εξετάζει η UEFA, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Τζιάνι Ινφαντίνο.

Με αυστηρότατες ποινές που περιλαμβάνουν αποκλεισμό πολλών (τουλάχιστον δέκα) αγωνιστικών, τιμωρία της έδρας των ομάδων και βαρύτατα πρόστιμα σκοπεύει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τιμωρεί τις ρατσιστικές συμπεριφορές στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Μιλώντας στο ποδοσφαιρικό συνέδριο SoccerEx, ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως παράλληλα θα δίνεται το δικαίωμα στους διαιτητές να διακόπτουν τους αγώνες σε περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα ρατσισμού.

Ποινές αναμένονται όμως και για τη συμπεριφορά των οπαδών.

Η πρώτη παράβαση θα επισύρει τιμωρία μερικού αποκλεισμού της έδρας (δηλ.θα παραμείνει κλειστό το κομμάτι της εξέδρας από την οποία ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα).

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί παρόμοια συμπεριφορά τότε η ομάδα θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί κεκλεισμένων των θυρών και να καταβάλει ελάχιστο πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις για τους νέους κανονισμούς της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και όπως αποκάλυψε ο Ινφαντίνο θα ζητηθεί και από τις ομοσπονδίες -μέλη της- να εφαρμόσουν τις ποινές και για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Εύη Μάνου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x