Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Θέλει νοητικές και όχι μόνο σωματικές ικανότητες η Τσάμπιονσιπ!

Σε καμία άλλη χώρα η δεύτερη τη τάξει κατηγορία δεν έχει έντεκα πρώην πρωταθλήτριες και δύο πρώην βασίλισσες της Ευρώπης!

Σε καμία άλλη χώρα η δεύτερη τη τάξει κατηγορία δεν έχει έντεκα πρώην πρωταθλήτριες και δύο πρώην βασίλισσες της Ευρώπης! Επίσης πουθενά δεν θα βρει κανείς επτά ομάδες που έχουν παίξει τουλάχιστον μια φορά σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος προσπαθεί να... ξεμπλέξει το κουβάρι της Τσάμπιονσιπ και να χαρακτηρίσει ποιές ομάδες βλέπει να είναι φαβορί για την άνοδο!

Από μόνα τους τα στοιχεία του προλόγου αρκούν για να δείξουν το πόσο δύσκολο είναι να διακριθείς στη Τσάμπιονσιπ, μία κατηγορία που είναι γεμάτη καλές και ιστορικές ομάδες! Σύλλογοι με κόσμο και λεφτά που έχουν τη δυναμική και τα ρόστερ να κάνουν μεγάλα πράγματα αλλά παίζουν σε μια κατηγορία που κυρίως χαρακτηρίζεται από ένα αμείλικτο και αδυσώπητο πρόγραμμα, όχι μόνο μέσα στις γιορτές αλλά από τη πρώτη μέρα που ξεκινά τον Αύγουστο!

Το γεγονός και μόνο πως περιλαμβάνονται 46 ματς στην κατηγορία, ανεβάζουν τον πήχη της δυσκολίας. Ειδικά φέτος όπου τουλάχιστον 10 ομάδες μπορούν να πάρουν το εισιτήριο της ανόδου που ουσιαστικά ανοίγει τις πόρτες του ποδοσφαιρικού Κήπου της Εδέμ! Εκεί όπου περιμένουν τουλάχιστον 130 εκατομμύρια ευρώ όποιον καταφέρει να ξεφύγει από τη μέγγενη και κατορθώσει να πάρει στα χέρια του το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου!

Αυτή την ώρα δείχνουν να είναι μία κατηγορία από μόνες τους η Μπράιτον και η Νιούκαστλ παρά το γεγονός πάντως πως οι "καρακάξες" δεν φορούν εδώ και ένα μήνα την... πανοπλία της ανωτερότητας που έδειχνε μα τους τοποθετεί μία κλάση πιάνω από όλους μέχρι τα τέλη Νοέμβρη! Μερικά ανεπιτυχή αποτελέσματα ωστόσο πλήγωσαν την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ που παραμένει ποιοτικά η καλύτερη της κατηγορίας αν και η Μπράιτον την αμφισβητεί ανοιχτά! Μάλιστα ο τρόπος που τη νίκησε η Σέφιλντ Γουένσντεϊ, του Πορτογάλου Καρβαχάλ που είχε περάσει και από τα μέρη μας πριν μερικά χρόνια, έδειξε σε όλους τους επίδοξους σφετεριστές πως μπλοκάρεις τη Νιούκαστλ! Χωρίς φόβο και με πλάνο αν ειδικά καταφέρεις να μην βγαίνουν από τα άκρα έξτρα παίκτες δημιουργώντας αριθμητική υπεροχή ψάχνοντας τον Ντουάιτ Γκέιλ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x