NBA

Θέλει Χάουαρντ, Γκασόλ και πρωτάθλημα ο Κόμπι

Την παραμονή των Χάουαρντ και Γκασόλ εισηγήθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος παρά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Για τους Λέικερς ο Κόμπι Μπράιαντ είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός παίκτης. Η γνώμη του επηρεάζει τις αποφάσεις της διοίκησης και ο ίδιος δεν διστάζει να την εκφράσει ανοικτά. Αυτό έκανε και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο σταρ των «λιμνανθρώπων»… εισηγήθηκε την παραμονή του Ντουάιτ Χάουαρντ. Ο σέντερ των Λέικερς μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου και μπορεί να υπογράψει είτε νέο πενταετές συμβόλαιο έναντι 118 εκατ. δολαρίων, είτε να μετακομίσει σε άλλη ομάδα για τέσσερα χρόνια έναντι 88 εκατ. δολαρίων. «Είναι πολύ σημαντικό να μείνει ο Χάουαρντ και ελπίζω να το κάνει. Πιστεύω πως το Λος Άντζελες είναι το ιδανικό μέρος γι’ αυτόν για να απογειώσει την καριέρα του. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για σέντερ από εδώ. Θα μιλήσω μαζί του», τόνισε ο Κόμπι.

Ανάλογη εισήγηση έκανε και για τον Πάου Γκασόλ, που πάντως έχει συμβόλαιο. Έστω κι αν με τόσο ακριβό ρόστερ ο φόρος πολυτελείας εκτοξεύεται από τα 30 στα 85 εκατ. δολάρια αν οι μισθοί της ομάδας ξεπερνούν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα 100 εκατ. δολάρια. «Για μένα πρέπει να μείνει ο Γκασόλ. Τον χρειαζόμαστε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη. Ξέρω πως το salary cap είναι ένα ζήτημα, αλλά εγώ απλώς λέω τη γνώμη μου. Δεν είμαι αυτός που θα κόψει την επιταγή», ανέφερε.

Ο ίδιος έχασε το φινάλε της σεζόν με ρήξη αχιλλείου. Οι γιατροί εκτιμούν πως θα λείψει από τα παρκέ για 6-9 μήνες, αλλά ο ίδιος αισιοδοξεί πως θα είναι έτοιμος από την αρχή της περιόδου, περίπου το Νοέμβριο. «Πιστεύω πως θα είμαι έτοιμος με την έναρξη της σεζόν, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Είναι ένας περίεργος τραυματισμός, υπό την έννοια ότι δεν νιώθω πόνο. Κάποιες φορές ξεχνάω πως είμαι τραυματίας, σηκώνομαι και πάω να βάλω βάρος στο πόδι μου και τότε καταλαβαίνω το πρόβλημα. Χρειάζεται υπομονή».

Ο Κόμπι ρωτήθηκε αν ο τραυματισμός του αποτελεί συνέπεια του γεγονότος ότι αγωνιζόταν για 45+ λεπτά ανά αγώνα στο φινάλε της περιόδου. «Κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν. Δυστυχώς έπρεπε να παίξουμε στα τελευταία παιχνίδια για την πρόκριση στα play offs και να τα δώσουμε όλα. Φυσικά και ήταν δική μου επιλογή να παίζω τόση πολλή ώρα. Πιστεύετε ότι ο Μάικ Ντ’ Αντόνι θα μου έλεγε πότε να μπω και πότε να βγω από το ματς;», είπε… αποστομωτικά ο Κόμπι.

Τέλος, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για ένα έκτο πρωτάθλημα παρά τα 35 του χρόνια. «Πιστεύω πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Δεν αμφιβάλω καθόλου γι’ αυτό. Όμως οι τραυματισμοί μάς επηρέασαν πολύ φέτος. Οι Λέικερς πάντα βρίσκουν το δρόμο τους, τέτοια είναι η φύση της ομάδας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x