Stoiximan Super League

Θέλεις τίτλο; Απόδειξέ το!

Μονόδρομο αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η νίκη στο αποψινό ντέρμπι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό για να αποδείξει πως δίκαια θεωρείται διεκδικητής του φετινού τίτλου.

Στο -3 βρίσκεται η διαφορά του ΠΑΟΚ από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκας, με τους Θεσσαλονικείς να θέλουν τη νίκη με την οποία θα τον «πιάσουν» στην πρώτη θέση και θα μπορούν να μιλούν για πρωτάθλημα μετά από πολλά χρόνια (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Στην ουσία οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς καλούνται να κάνουν πράξη τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει μιλήσει για τίτλο και ζήτησε με την ατάκα «πάμε να πολεμήσουμε» τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός τεχνικός ζήτησε να παρουσιαστούν τελείως διαφορετικοί σε σχέση με τον προχθεσινό αγώνα με την Μακάμπι στη Χάιφα για το Europa League και να… αποδράσουν με το «τρίποντο» από το Φάληρο.

Ο 60χρονος προπονητής δεν σκοπεύει να κάνει πολλές αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ματς του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αν και ο Σκόνδρας και ο Τζαβέλλας δεν τα πήγαν άσχημα στο Ισραήλ, θα δώσουν τις θέσεις τους στον Κίτσιου και τον Λίνο αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει ένα ερωτηματικό για την επίθεση, όπου «σίγουροι» θεωρούνται ο Στοχ και ο Αθανασιάδης.

Υπάρχουν ο Σαλπιγγίδης, ο Νίνης και ο Λούκας που διεκδικούν δύο θέσεις στο «ασπρόμαυρο» αρχικό σχήμα. Λογικά ο πρώτος θα πάρει φανέλα βασικού.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χακόμπο. Στην άμυνα θα παίξουν οι Κίτσιου, Κατσουράνης, Κατσικάς και Λίνο. Μπροστά από τα στόπερ θα βρίσκονται οι Λάζαρ και Τζιόλης, έχοντας στα πλάγια τους Νίνη και Στοχ. Το επιθετικό δίδυμο θ αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Γιακουμής, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λόπεθ, Λόρενς, Βούκιτς, Νέτσιντ, Λούκας, Γεωργιάδης και Ολίσε. Εκτός είναι μόνο ο τραυματίας Βίτορ.

Η προϊστορία

Για ντέρμπι, το προβάδισμα του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στα ματς στο Λεκανοπέδιο είναι εντυπωσιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 40 νίκες, ο «Δικέφαλος» μόλις 8 και τα υπόλοιπα 7 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Τα πέντε τελευταία ματς: Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

31/03/13 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0
02/10/11 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 (34' Φουστέρ, 42' Τζιμπούρ - 24' Μπαλάφας)
21/11/10 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 (37', 72' Μιραλάς, 87' Ρόμενταλ)
24/01/10 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 (20΄ Εντίνιο)
16/11/08 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (44' Πατσατζόγλου, 85' Ντιόγο)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x