Στίβος

«Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός»

Ο Λούης Τσάτουμας δηλώνει έτοιμος να δώσει μάχη στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Πράγα και, με τη φετινή απόδοσή του, είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου.

Ο Λούης Τσάτουμας τόνισε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ πως το μόνο του μέλημα είναι πρωτίστως να φτάσει στον τελικό του μήκους και έπειτα είναι όλα ανοιχτά για μια θέση στο βάθρο.

Ο 34άχρονος άλτης του Μεσσηνιακού τόνισε συγκεκριμένα πως: «Αν σκέφτομαι κάτι γι ΄αυτή τη διοργάνωση, είναι μια θέση στον τελικό. Αν φτάσεις εκεί όλα είναι ανοιχτά και πιθανά» και συμπλήρωσε πως: «Σε πρώτη φάση, θέλω να είμαι ανταγωνιστικός. Θα είναι ένας μεγάλος αγώνας με απαιτητικές συνθήκες. Ένα λάθος είναι ικανό να σε αφήσει εκτός των οκτώ του τελικού. Ο προκριματικός από τον τελικό είναι πολύ κοντά. Γενικώς, σε μια τέτοια διοργάνωση πρέπει να κάνεις έξυπνες κινήσεις και να είσαι άμεσος και αποτελεσματικός. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μετάλλια, πιστεύω πως μια επίδοση περίπου στα 8,10 μ. με 8,15 μ., μπορεί να σε ανεβάσει στο βάθρο».

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο μήκος αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός της απουσίας δύο σπουδαίων αντιπάλων, των Γκρεγκ Ράδερφορντ και Εουσέμπιο Κάθερες, που απέσυραν τη συμμετοχή τους από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ τόνισε πως τα μετάλλια θα τα πάρουν εκείνοι που τη μέρα του τελικού θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Αναλυτικά είπε: «Ότι θα λείπουν δύο σπουδαίοι αθλητές δεν σημαίνει ότι ο τελικός θα είναι εύκολος. Αν ήταν το αποτέλεσμα να κρίνεται από πριν, δεν θα πηγαίναμε στους αγώνες, αλλά θα μας έστελναν τα μετάλλια στο σπίτι. Υπάρχουν αρκετοί άλτες που μπορούν να ‘κυνηγήσουν’ άλματα από 8,10 μ. έως 8,20 μ. και να γίνουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Από εκεί και πέρα, σε μια μεγάλη διοργάνωση υπάρχουν πάντα κι εκείνοι που εμφανίζονται και δεν τους περιμένεις.

Μην ξεχνάμε πως για τους περισσότερους ο στόχος θα είναι κοινός και θα έχει να κάνει με την κατάκτηση των μεταλλίων. Αυτά θα τα πάρουν εκείνοι που τη συγκεκριμένη μέρα θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και, φυσικά, θα έχουν με το μέρος τους και την τύχη».

Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού μίλησε, επίσης, και για τη κατάσταση στην οποία βρίσκεται. «Έχω το ίδιο κέφι με το περασμένο καλοκαίρι στη Ζυρίχη, έχω στην άκρη του μυαλό μου και το μετάλλιο που κατέκτησα στο Μπέρμιγχαμ και αυτό μου δίνει επιπλέον κίνητρο. Σε γενικές γραμμές, είμαι καλά, έστω κι αν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταλαιπωρήθηκα από ίωση, που με ανάγκασε να ακυρώσω κι ένα σημαντικό αγώνα».

Ο Λούης Τσάτουμας αξίζει να σημειωθεί ότι έχει λάβει μέρος σε πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κλειστού στίβου και αυτό θα είναι το έκτο στην καριέρα του έμπειρου άλτη.


Οι Ευρωπαίοι που έχουν ξεπεράσει τα 8,00 μέτρα φέτος:

8,18 μ. Γκομίζ (Γαλλία)
8,17 μ. Ράδερφορντ (Μ. Βρετανία)
8,16 μ. Κάθέρες (Ισπανία)
8,07 μ. Τορνέους (Σουηδία)
8,05 μ. Τσάτουμας (Ελλάδα)
8,04 μ. Χάουαρντ (Γερμανία)
8,03 μ. Χες (Γερμανία)
8,03 μ. Τζέικομπς (Ιταλία)
8,00 μ. Κοπέβκιν (Ρωσία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x