sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Αυτός είναι ο «βράχος» Σισέ που πήρε ο Ολυμπιακός (videos)

Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι ο Παπέ Σισέ και το sportfm.gr παρουσιάζει την 22χρονο «βράχο» που αποτελεί προσωπική επιλογή του Φρανσουά Μοντέστο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, «φλέρταρε» έντονα με τον Ολυμπιακό. Η παντρειά όμως ανάμεσα στον Παπέ Σισέ και τους «ερυθρόλευκους» ολοκληρώθηκε, αφού ο στόπερ από τη Σενεγάλη με το γαλλικό διαβατήριο, συμφώνησε με τον Ολυμπιακό και έρχεται Ελλάδα.

Επί της ουσίας, ο 22χρονος στόπερ που θα φορέσει τα ερυθρόλευκα από τη νέα σεζόν αποτελεί προσωπική επιλογή του Φρανσουά Μοντέστο. Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού τον πιστεύει αρκετά και ποντάρει πολλά πάνω του για την επόμενη μέρα της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ο Μοντέστο θεωρεί ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και εισηγήθηκε στη διοίκηση του Ολυμπιακού την ολοκλήρωση της μεταγραφής, με τους πρωταθλητές να ολοκληρώνουν τη συμφωνία με τον παίκτη.

Γνωρίζοντας καλά την κορσικανική αγορά, ο Μοντέστο κυνήγησε και στο τέλος κατάφερε να πάρει από την Αζαξιό τον Σενεγαλέζο στόπερ. Το γεγονός ότι πολλές ομάδες από τη Λιγκ 1 τον είχαν βάλει στο μάτι, δείχνει ότι πρόκειται για ταλέντο.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1995 στη Σενεγάλη και είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της πατρίδας του. Ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική Πικίνε, ενώ πήγε στην Αζαξιό το 2015 ως μεγάλο ταλέντο. Το ντεμπούτο του με τη γαλλική ομάδα το έκανε τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς απέναντι στη Βαλενσιέν.

Ο Σισέ είναι ένας κανονικός ογκόλιθος. Άλλωστε αυτό μαρτυρά και το παρατσούκλι «βράχος» που του έχουν αποδώσει αυτά τα 2,5 χρόνια που αγωνίζεται στη Γαλλία. Τα προσόντα του είναι ξεχωριστά – έχει ύψος 1,97 – και αυτό που τον κάνει να έχει ξεχωρίσει είναι το δυνατό και «δεμένο» κορμί του.

Παρά το θηριώδες κορμί του, ο 22χρονος δεξιοπόδαρος στόπερ είναι αρκετά καλός με τη μπάλα στα πόδια, αφού μπορεί να την κατεβάσει τη και να ξεκινήσει με ηρεμία την ανάπτυξη της ομάδας του. Όπλο του πάντως παραμένει το ψηλό παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στατιστικά του δείχνουν ότι τη φετινή χρονιά, έχει κερδίσει περίπου το 80% των εναέριων μονομαχιών που έχει δώσει στο πρωτάθλημα.

Τη χρονιά που πέρασε είχε 29 συμμετοχές με την Αζαξιό και βρήκε δίχτυα μία φορά, ενώ συνολικά αγωνίστηκε 2.390 λεπτά με την φανέλα της γαλλικής ομάδας. Το ίδιο γεμάτη ήταν και η περσινή σεζόν στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας, όπου είχε 32 συμμετοχές και ακόμα δύο στο κύπελλο.





Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x