sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Εγγυημένη συνταγή ήττας το 4-3-3 για την ΑΕΚ

Το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στα ματς που ο Χιμένεθ έχει επιλέξει το 4-3-3 από τότε που επέστρεψε στην ΑΕΚ και εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως αποτελεί την πιο σίγουρη συνταγή για την… ήττα.

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση πλέον. Το 4-3-3 αποτελεί ένα σχήμα αποδεδειγμένα καταστροφικό για την ΑΕΚ. Η Ένωση το χρησιμοποίησε για 2η φορά φέτος και το αποτέλεσμα ήταν ξανά ήττα, όπως συνέβη και στην πρώτη υποχρέωση της ΑΕΚ φέτος που ήταν στο πλαίσιο των προκριματικών (3η φάση) του Τσάμπιονς Λιγκ με την ΤΣΣΚΑ. Ο Χιμένεθ το επανέφερε σήμερα και τα αποτελέσματα ήταν για μια ακόμα φορά καταστροφικά. Το sport-fm.gr θυμίζει τα σημαντικά παιχνίδια που έπαιξε η ΑΕΚ με αυτό το σχηματισμό από τότε που επέστρεψε ο Χιμένεθ και τα αποτελέσματα τους. Ο θλιβερός απολογισμός των 7 ηττών , 1 ισοπαλίας και 1 μόλις νίκης στα κρίσιμα ματς που χρησιμοποιήθηκε σε όλο ή σε μέρος των αγώνων το σύστημα αυτό, καταδεικνύει το μέγεθος του «εγκλήματος» που έκανε ο Χιμένεθ στην Τρίπολη.

Του Κώστα Μιαούλη

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ 1-1 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
Η ΑΕΚ παίζει στη Νέα Σμύρνη και παίζει με 4-3-3 με την τριάδα Σιμόες, Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον στις 6 Μαρτίου του 2017. Παρά το γεγονός πως θα προηγηθεί με 1-0 με τον Αραούχο στο δεύτερο μέρος θα χάσει τα αυγά και τα καλάθια στην επανάληψη, ο Μασούρας θα ισοφαρίσει και στο φινάλε θα γλιτώσει από ήττα με τον Ταπόκο να έχει την ευκαιρία του αγώνα στο τέλος του ματς.

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-3 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
Στις 2 Απριλίου του 2017 ο Χιμένεθ επιλέγει να κατεβάσει 4-3-3 με τον Παναθηναϊκό και το πρώτο ημίχρονο είναι βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες των Ενωσιτών. Η ΑΕΚ παίζει με Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς στο κέντρο και με Μάνταλο, Πατίτο, Αραούχο μπροστά. Η Ένωση χάνει κατά κράτος με 2-0 στο πρώτο μέρος, το γυρνάει στην επανάληψη με την είσοδο των Λάζαρου και Πέκχαρτ, αλλά στο φινάλε χάνει το ματς. Στο πρώτο μέρος το σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει εντελώς.


ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 ΚΥΠΕΛΛΟ (ΑΡΧΙΚΟ 4-2-3-1 ΣΕ 4-3-3 ΑΠΟ ΤΟ 60’)

Στις 26 Απριλίου ο Χιμένεθ έχει να διαχειριστεί τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό και το προβάδισμα με 2-1 που έχει πάρει στο Φάληρο. Το ματς είναι στο 0-0 στο 60’, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν μια μεγαλύτερη πίεση από την ΑΕΚ. Όταν ο Χιμένεθ βγάζει Πατίτο και βάζει Γαλανόπουλο ο εφιάλτης ζωντανεύει. Η Ένωση δέχεται γκολ από τον Ρομαό και στην εκπνοή ο Καρντόσο σημαδεύει το δοκάρι, για να γλιτώσει από έναν μυθικό αποκλεισμό.

ΠΑΟΚ –ΑΕΚ 2-1 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ (ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ 4-2-3-1 ΣΕ 4-3-3 ΑΠΟ ΤΟ 68’)
Το ματς είναι ισόπαλο στο 1-1 μέχρι το 68ο λεπτό με τον Χιμένεθ παρά την άσχημη εμφάνιση της ομάδας του να τη βλέπει να βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι. Στο 68’ τραβάει τον Πατίτο και βάζει τον Γαλανόπουλο, με τον ΠΑΟΚ ν’ αρχίζει σταδιακά να κερδίζει μέτρα με τα γνωστά αποτελέσματα. Εδώ ο Ανδαλουσιανός δεν ήταν τυχερός, για ν’ αποφύγει την ήττα μιας και το 2-1 αρκούσε στον ΠΑΟΚ για να πάρει το Κύπελλο.

ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-1 (ΠΛΕΪ-ΟΦ)
Ο Χιμένεθ ξεκινάει πάλι 4-3-3 με τον Πανιώνιο μετά τη νίκη στην Τούμπα και πάλι η ΑΕΚ θα ηττηθεί. Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς στο κέντρο, Βάργκας, Πέκχαρτ, Αραούχο μπροστά. Ο Γεσίλ βάζει νωρίς μπροστά στο σκορ τον Πανιώνιο, ο Χιμένεθ το αλλάζει στην επανάληψη, αλλά το ματς δεν γυρνάει ποτέ και η ΑΕΚ πετάξει στα σκουπίδια το προβάδισμα που πήρε στην Τούμπα.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ 1-0 (ΠΛΕΪ-ΟΦ)

Απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που είχε πολλές απουσίες ο Μανόλο παρατάσσει ένα σχήμα σαν ανάποδο τρίγωνο με τον Γαλανόπουλο, κάνοντας το να μοιάζει σαν 4-2-3-1, με το να παίζει λίγο πιο μπροστά από τους δύο χαφ που ήταν ο Αϊντάρεβιτς και ο Γιόχανσον. Στην ουσία όμως πάλι για σχήμα με τρία χαφ που δεν πάνε μπροστά την μπάλα έπαιξε η Ένωση. Η ΑΕΚ θα χάσει με 1-0 από το πέναλτι του Λέτο και άλλη μια εφιαλτική βραδιά θα ταλαιπωρήσει το…στομάχι των Ενωσιτών.


ΑΕΚ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 0-2 (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ)

Στο πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ για φέτος ο Χιμένεθ είχε επιλέξει την συνταγή της αποτυχίας ξανά με τους Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς στο κέντρο και τους Μάνταλο, Λάζαρο και Λιβάια μπροστά. Η ήττα έρχεται από δύο στημένες φάσεις, αλλά η ΑΕΚ ήταν εντελώς ακίνδυνη σε αυτό το ματς. Το άλλαξε μετά το 60’ σε 4-2-3-1, αλλά το ματς είχε…πετάξει σε άλλα χέρια.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΕΚ 2-0 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)
Ο Χιμένεθ με τις απουσίες που είχε ίσως και να πήγε αναγκαστικά σε αυτόν τον σχηματισμό, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο Αϊντάρεβιτς και πάλι μέσα, με τους Γαλανόπουλο και Γιόχανσον, η ΑΕΚ δεν μπορεί να κάνει ούτε μια ευκαιρία και χάνει απόλυτα φυσιολογικά μια ευκαιρία να ξεφύγει στη μάχη του τίτλου.

Το ένα κρίσιμο ματς που πήρε με αυτό το σχήμα

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0 (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 4-3-3 ΣΕ 4-2-3-1 ΑΠΟ ΤΟ 66')
Το μόνο σημαντικό ματς από άποψη σημασίας που έδωσε η ΑΕΚ με σχηματισμό 4-3-3 και νίκησε ήταν αυτό με τον ΠΑΟΚ στις 12 Μαρτίου. Πλην όμως το ματς ήταν στο 1-0 μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο και ενώ η διάταξη άλλαξε από το 66’ και μετά κι έτσι η Ένωση έφτασε σε μια μεγάλη σε εύρος νίκη με 3-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x