sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Η Σίτι του 1,19 δισ. και ο Νεϊμάρ των 218 εκατ. οι ακριβότεροι στον κόσμο!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τότεναμ έχουν δύο πιο ακριβές ομάδες στον κόσμο, ξεπερνώντας τη Μάντσεστερ Σίτι, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ποδοσφαιρικού ερευνητικού παρατηρητηρίου CIES, που εδρεύει στην Ελβετία, η Σίτι είναι το Νο1 παγκοσμίως, αφού έχει στο ρόστερ της τέσσερις παίκτες που κοστίζουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ έκαστος!

Η συγκεκριμένη μελέτη εκτιμά ότι  η αξία του έμψυχου δυναμικού της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ φτάνει στα 1,19 δισ. ευρώ!

Βάσει αυτής της έκθεσης, ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής της αυτή τη στιγμή είναι ο Βέλγος χαφ Κέβιν Ντε Μπρόινε της Σίτι, που κοστολογείται 145 εκατ. ευρώ! Από τη Σίτι κοστολογούνται πάνω από 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την CIES, και οι Σανέ και Στέρλινγκ (από 118 εκατ.) και Γκάμπριελ Ζέσους (105 εκατ.).

Η έκπληξη Τότεναμ και το διαμάντι Κέιν

Η μεγάλη έκπληξη, πάντως, έρχεται από την Τότεναμ, η οποία βρίσκεται στη 2η θέση της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης, μια και το ρόστερ της θεωρείται ότι σήμερα αξίζει περισσότερο από ό,τι εκείνα της (3ης) Μπάρτσα και της (6ης!) Ρεάλ!

Η αξία της ομάδας των Λονδρέζων εκτιμάται στα 1,17 δισ. ευρώ, δεδομένου και ότι διαθέτουν ένα από πιο πολύτιμα ποδοσφαιρικά διαμάντια στον κόσμο: ο Χάρι Κέιν θεωρείται –βάσει της έκθεσης του CIES- ο ακριβότερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ με χρηματιστηριακή αξία 185,6 εκατ. ευρώ!

Σε απόσταση αναπνοής τον ακολουθεί ο Ντέλε Άλι που αποτιμάται στα 181,7 εκατ. ευρώ! Και έπονται ο Κρίστιαν Έρικσεν με 104 εκατ. και ο Χιουνγκ Μιν Σον με 67,5 εκατ. ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα του… Σουάρες

Στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του CIES είναι η Μπαρτσελόνα με ρόστερ που αποτιμάται στα 1,13 δισ. ευρώ. Και προηγείται σε αξία της (4ης) Τσέλσι των 1,04 δισ. ευρώ , της (5ης) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των 919 εκατ. ευρώ, της (6ης) Ρεάλ των 903 εκατ., αλλά και της (8ης) Παρί!

Ο πολυτιμότερος χρηματιστηριακά ποδοσφαιριστής των Καταλανών θεωρείται ο Λουίς Σουάρες που έχει εκτιμηθεί στα 134 εκατ. ευρώ, ενώ ο Λιονέλ Μέσι κοστολογείται 117,3 εκατ.

Η (8η) Παρί του (Νο1) Νεϊμάρ

Ακόμα μία έκπληξη είναι η 8η θέση της Παρί Σεν Ζερμέν στο ranking του CIES, παρότι οι Γάλλοι ξόδεψαν ένα καράβι λεφτά για να προσθέσουν στο ρόστερ τους τον Νεϊμάρ. Η Παρί των 864 εκατ. βρίσκεται πίσω από την 7η Λίβερπουλ των 901 εκατ. ευρώ!

Όσο για τον Νεϊμάρ, είναι ο ακριβότερος παίκτης στον κόσμο και βάσει των πραγματικών στοιχείων που προκύπτουν από τη μεταγραφική αγορά αυτού του καλοκαιριού, αλλά και βάσει του αλγόριθμου που χρησιμοποιεί το CIES. Ο Βραζιλιάνος κοστολογείται στα 218 εκατ. ευρώ!

Ο Λουκάκου πάνω από Μέσι και Κριστιάνο

Σε ατομικό επίπεδο, η έκθεση του CIES έχει ακόμα ένα δυο ενδιαφέροντα στοιχεία. Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του Λιονέλ Μέσι ξεπερνάει εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο: αυτή του Πορτογάλου ανέρχεται στα 95 εκατ. ευρώ, ενώ του Αργεντινού φτάνει στα 117,3 εκατ. ευρώ!

Επίσης, ο Ρομέλου Λουκάκου κοστολογείται στα 165,1 εκατ. ευρώ και αξίζει περισσότερο από τον Κριστιάνο, τον Μέσι, τον Σουάρες ή τον Αζάρ.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x