sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Μόλις 14 τελικές έχει δεχτεί η ΑΕΚ, δύναμη το κέντρο

Το sport-fm.gr περνάει από έναν πρώτο έλεγχο τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και σημειώνει την παρουσία ορισμένων απρόσμενων πρωταγωνιστών που έχουν δώσει δυναμική στην Ένωση μέχρι στιγμής.

Η ΑΕΚ μαζί με τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό οδηγούν την κούρσα μετά από τρεις αγωνιστικές, στο πρωτάθλημα. Ένα πρώτο δείγμα μετά από την πρώτη τριάδα αγώνων στους στατιστικούς πίνακες δείχνει την ποιοτική βελτίωση του ρόστερ της ΑΕΚ, όπου συνήθως η Ένωση δεν είχε έντονη παρουσία ειδικά στο ξεκίνημα των πρωταθλημάτων.

Του Κώστα Μιαούλη

Μέσα από τις επιδόσεις τους, ασφαλώς με μικρό δείγμα δεν μπορεί να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα, αλλά φαίνεται πως έχει γίνει μια πιο ποιοτική δουλειά και η παρουσία ορισμένων παικτών έχουν διευκολύνει την Ένωση να πάρει τους επτά πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα, με το παράσημο πως αποτελεί την μόνη ομάδα που δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ. Πάντως από την παρακάτω έρευνα προκύπτει πως στο ανασταλτικό κομμάτι κάνει πάρα πολλή δουλειά η μεσαία γραμμή.


Ο αθόρυβος Αϊντάρεβιτς


Έστω και αν αυτό δεν αποτυπώνεται απόλυτα στο πώς μπορεί να βλέπει και να αξιολογεί κανείς το παιχνίδι, ο Αϊντάρεβιτς έχει δώσει βοήθειες φέτος στα τρία πρώτα ματς στο δημιουργικό κομμάτι. Έχει δύο ασίστ και είναι πρώτος στον σχετικό πίνακα, βρίσκεται 2ος στους βαθμούς αξιολόγησης με 77, 6ος στον δείκτη αξιολόγησης με 0.287 και 5ος στις ασίστ ανά σέντρα. Αν μη τι άλλο μια θετική παρουσία από τον Σουηδό που δεν αποτυπώνεται πάντα, αλλά για τα ματς που η ΑΕΚ θέλει έναν πιο επιθετικό χαφ στη δυάδα, αποτελεί καλή λύση. Ο Σουηδός είναι ακόμα 8ος στην ομαδική συνεργασία και 3ος στην κατηγορία παρουσίας στην επίθεση με 10 βαθμούς.

Ο ανεβασμένος Μπακάκης

Ήταν φανερό από τα φιλικά πως ο Έλληνας δεξιός οπισθοφύλακας της Ένωσης θα είχε θετική παρουσία φέτος, αλλά οι πρώτες του επιδόσεις ξεπερνούν και τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Ο 26χρονος άσος ήδη πιστοποιεί την ανεβασμένη απόδοση του με την παρουσία του σε επιμέρους στατιστικές κατηγορίες. Με 3/4 εύστοχα γεμίσματα στην περιοχή προηγείται με τρεις ακόμα παίκτες στην συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ βρίσκεται μέσα στην πρώτη 25άδα στο σύστημα αξιολόγησης με 0.215.

Πιο ανεβασμένος ο Μάνταλος

Σε σύγκριση με τις περασμένες σεζόν ένα πιο θετικό ξεκίνημα έχει κάνει ο Πέτρος Μάνταλος που είναι 10ος στον δείκτη αξιολόγησης με 0.259, 20ος στους συνολικούς βαθμούς αξιολόγησης με 50. Επίσης ο Γιάκομπ Γιόχανσον είναι 14ος στις απομακρύνσεις από τη μεγάλη περιοχή και 16ος στα κλεψίματα. Ο 4ος παίκτης που βρίσκεται μέσα στην 25άδα από τον δείκτη αξιολόγησης για την ΑΕΚ είναι ο Αντρέ Σιμόες με 0.223.

Η εξήγηση του μηδέν παθητικού

Για το μηδέν παθητικό μέχρι τώρα, υπάρχει εξήγηση που δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την τετράδα πίσω. Οι κίνδυνοι έχουν περιοριστεί με εξαίρεση το πρώτο ματς, στη δημιουργία τους και η ΑΕΚ έχει επιτρέψει σε τρία παιχνίδια μόλις 14 τελικές στους αντιπάλους της, πράγμα που σημαίνει πως η ανάσχεση των προσπαθειών των αντιπάλων γίνεται νωρίς. Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός έχει επιτρέψει 25 τελικές στους αντιπάλους του, ο Παναθηναϊκός 26, ο ΠΑΟΚ 18, ενώ ο Πανιώνιος επίσης 18, ενώ και ο ΠΑΣ που δείχνει δυνατός αμυντικά έχει δεχτεί 25 τελικές.

Σίγουρα το 0/14 των αντιπάλων της ΑΕΚ αποτελεί ένα εντυπωσιακό νούμερο. Αν συνδυάσετε αυτό το νούμερο, με το γεγονός πως τα χαφ της ΑΕΚ ήδη έχουν ανεβασμένες επιδόσεις σε πολλές στατιστικές κατηγορίες, τότε θα διαπιστώσει πως οι κίνδυνοι σταματούν στη μεσαία γραμμή.

Η ΑΕΚ οριακά είναι η πλέον εύστοχη ομάδα στο πρωτάθλημα, αφού τα έξι τέρματα της, τα έχει σημειώσει σε 33 προσπάθειες, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» για τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει χρειαστεί 35.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x