sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Ο Απόλλων έρχεται για να μείνει!

Ο Απόλλων Σμύρνης επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην Σούπερ Λίγκα με μοναδικό στόχο να παραμείνει εκεί και το sportfm.gr καταγράφει την πορεία και το πλάνο της διοίκησης Μονεμβασιώτη.

Ο Σταμάτης Βελλής αποχωρούσε την άνοιξη του 2013 από το ποδόσφαιρο και ο Απόλλων Σμύρνης βρισκόταν στον… αέρα. Διάδοχη κατάσταση δεν υπήρχε και άπαντες στην Ελαφρά Ταξιαρχία δεν ήξεραν ούτε σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται από τη νέα σεζόν. Οι ανησυχίες, όμως, των Απολλωνστιών εξαφανίστηκαν, όταν εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Άγνωστος σε αρκετό κόσμο, γνωστός στον κόσμο των επιχειρηματιών. Ένας άνθρωπος που καταφέρνει εν μέσω κρίσης, να αναπτύσσει συνεχώς τις επιχειρήσεις του. Ποιες είναι αυτές; Οι φούρνοι «Βενέτης». Μπήκε στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις το 2002, με τα έσοδά τους τα τελευταία χρόνια να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Πώς, όμως, ασχολήθηκε με τον Απόλλωνα; Με καταγωγή από την Σμύρνη, αποτελεί έναν πιστό οπαδό της Ελαφράς Ταξιαρχίας και ακόμη και πριν την ανάμειξή του στα διοικητικά, βρισκόταν στη Ριζούπολη για να παρακολουθήσει αγώνες των «κυανόλευκων». Και βρήκε την ευκαιρία να αναλάβει την αγαπημένη του ομάδα, όταν αποχώρησε ο Σταμάτης Βελλής.

inner

Την Παρασκευή 4 Απριλίου του 2013, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης κατά την παρουσίασή του αναφέρθηκε στον μεγάλο του στόχο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα τα δύο επόμενα χρόνια. Ωστόσο, εάν δεν το κατάφερνε αυτό, θα αποχωρούσε από τον ιστορικό σύλλογο έχοντας αποτύχει όπως είχε αναφέρει. Τρία χρόνια μετά, τελικά, κι αφού η διοίκηση έδωσε και μια τρίτη ευκαιρία στον… εαυτό της, ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια! Και δεν έρχεται σαν απλός περαστικός. Έρχεται για να μείνει, να εδραιωθεί στην Σούπερ Λίγκα και να θυμίσει ξανά την μεγάλη ομάδα που διέπρεπε τη δεκαετία του ‘90. Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται ένα πλάνο. Το οποίο και υπάρχει. Το sportfm.gr καταγράφει την πορεία της διοίκησης Μονεμβασιώτη τα τρία αυτά χρόνια αλλά και το όραμα που έχουν οι διοικούντες την ομάδα για την επόμενη ημέρα.

Γράφει ο Γιώργος Τσανάκας

Η αρχή έγινε το 2013. Ο Απόλλων Σμύρνης μόλις είχε πέσει από την Σούπερ Λίγκα, ο Σταμάτης Βελλής είχε αποχωρήσει και η οικογένεια Μονεμβασιώτη αναλάμβανε το… τιμόνι του συλλόγου. Έπεσε σε μια μεγάλη συγκυρία, καθώς στην πρώτη της χρονιά είχε απέναντί της την ΑΕΚ που «ερχόταν» αλλά και τον Ηρακλή, που έδειχνε έτοιμος να επιστρέψει και αυτός. Το τέλος της σεζόν βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» αλλά και τον Γηραιό να ανεβαίνουν στην μεγάλη κατηγορία, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να κάνει μια… τίμια προσπάθεια, τερματίζοντας τρίτη.

Την επόμενη σεζόν κι ενώ δεν υπήρχαν ομάδες φόβητρα στην κατηγορία, ο Απόλλων κατάφερε να μην ανέβει ξανά. Κύριος λόγος που συνέβη αυτό ήταν η τιμωρία (-6) για το ματς με τον Πανελευσινιακό, όπου χρησιμοποιήθηκαν παραπάνω ξένοι από το επιτρεπόμενο όριο. Κάτι που βοήθησε τις Λάρισα και Κέρκυρα να εξασφαλίσουν την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Η διοίκηση Μονεμβασιώτη δεν είχε καταφέρει στις δύο πρώτες χρονιές της να ανεβάσει την Ελαφρά Ταξιαρχία, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω. Προσπάθησε ακόμη μία -τρίτη- φορά και το πέτυχε.

inner

Τα λάθη του παρελθόντος αποφεύχθηκαν, οι «κυανόλευκοι» άφησαν από νωρίς πίσω τους τους Άρη και ΟΦΗ και πήραν το… εισιτήριο της επιστροφής στην Σούπερ Λίγκα. Επέστρεψαν με εμφατικό τρόπο, σαν πρωταθλητές και με μόλις μία ήττα. Και πλέον έχουν ως μεγάλο στόχο να παραμείνουν εκεί όπου ανήκουν.

Ο «στρατηγός» Άκης Μάντζιος
inner

Οι βάσεις έχουν μπει από την περασμένη σεζόν. Ο Απόλλων λίγο μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Football League αποφάσισε να αλλάξει τον Δημήτρη Σπανό με τον Άκη Μάντζιο, παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ στον δεύτερο, κάτι που τον έκανε να απαντήσει θετικά στην πρόταση των «κυανόλευκων».

Τον 47χρονο τεχνικό, λίγο πολύ όλοι τον γνωρίζουν. Πρόκειται για έναν έμπειρο προπονητή, ο οποίος έχει κοουτσάρει αρκετές ομάδες και ξέρει να διαχειρίζεται παρόμοιες καταστάσεις. Γνώστης της κατηγορίας, έχει τον τρόπο του να τα βγάζει πέρα αλλά και να αφήνει το στίγμα του στους συλλόγους που έχει προπονήσει. Προπονητής που ταιριάζει απόλυτα στην ομάδα, ξέρει πώς να την οδηγήσει στην σωτηρία της αλλά και να φτιάξει στη συνέχεια ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα στοχεύσει ψηλότερα. Δεδομένα θα του δοθεί χρόνος ακόμη και στα αρνητικά αποτελέσματα, καθώς υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Στελέχωση του ρόστερ με έμπειρους ποδοσφαιριστές
inner

Η πρόθεση του τεχνικού τιμ, αναφορικά με το ρόστερ της ομάδας φάνηκε από την πρώτη μεταγραφή. Ο Κώστας Μενδρινός, ένας ποδοσφαιριστής με εκατοντάδες παραστάσεις στην μεγάλη κατηγορία, ήταν η πρώτη ανακοίνωση της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Ακολούθησαν παίκτες όπως ο Τάσος Παπάζογλου, ο Γιάννης Κοντοές, ο Αλέξανδρος Κούρος και ο Μιχάλης Ζαρόπουλος.

Εκτός από αυτούς, αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σε ομάδες που… πάλευαν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό και έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται υπό πίεση. Ο Κροάτης τερματοφύλακας, Ιβάν Τσόβιτς, είναι ένας εξ αυτών όπως και οι Μπαρτλόμι Μπαμπιάρζ, Νασίρ Μαάτσι, Ντάρεν Μάατσεν και Έλι Ελμπάζ.

Παράλληλα, ο Απόλλων απέκτησε και παίκτες με μεγάλη εμπειρία, όπως ο Ανιέτε (που έχει αγωνιστεί ξανά και στην Ελλάδα) και ο Γκονζάλο Καστιγέχος.

Η… μεταγραφή του Γιώργου Κασναφέρη
inner

Η πρώτη μεταγραφή της σεζόν για τον Απόλλωνα αφορούσε το διοικητικό κομμάτι. Κινούμενοι με άκρα μυστικότητα, οι άνθρωποι της Ελαφράς Ταξιαρχίας έπεισαν τον Γιώργο Κασναφέρη να αφήσει την Ξάνθη για να μετακομίσει στην Αθήνα. Αφού ανέλαβε χρέη team manager, κάνοντας το γενικό κουμάντο στην ομάδα, είναι και αυτός που δουλεύει (παρέα με τον Άκη Μάντζιο και τον Γιώργο Τσέλιο, ο οποίος ασχολείται με τις μεταγραφές) το θέμα των μεταγραφών.

Ο πρώην διαιτητής, έχει για πρώτη φορά την συγκεκριμένη ιδιότητα (να ασχολείται δηλαδή με το «πάρε-δώσε») και πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα. Φυσικά, το έργο του θα κριθεί στο τέλος της σεζόν και αν έχει καταφέρει να «βοηθήσει» με τις μεταγραφές του την ομάδα ώστε να πετύχει τον στόχο της, που δεν είναι άλλος από το να σώσει την κατηγορία.

Σταθερότητα στις πληρωμές

Η διοίκηση Μονεμβασιώτη έχει καταφέρει να κάνει τον Απόλλωνα… μαγαζί γωνία! Πληρώνει στην ώρα της, δεν κάνει ποτέ καθυστερήσεις και έχει καταφέρει να φτιάξει ήδη «όνομα» στην πιάτσα. Δεν είναι άλλωστε και λίγοι οι ποδοσφαιριστές που επέλεξαν την Ελαφρά Ταξιαρχία ή θέλουν να… μετακομίσουν σε αυτή για την συνέπειά της.

Φτιάχνει προπονητικό εάν…

Στους άμεσους στόχους του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, είναι η δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου. Ο μεγαλομέτοχος των «κυανόλευκων» θεωρεί πως δεν μπορεί μία ομάδα σαν τον Απόλλωνα να μην έχει το δικό της προπονητικό, ενώ πιστεύει πως δεν μπορεί να… σταθεί σε υψηλό επίπεδο χωρίς αυτό.

inner

Έχουν γίνει αρκετές έρευνες αγοράς οικοπέδου, κυρίως προς την περιοχή των Σπατών και των τριγύρω περιοχών. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, οι διοικούντες την ομάδα θέλουν να δουν τον Απόλλωνα να παραμένει στην Σούπερ Λίγκα την χρονιά της επιστροφής του και εν συνεχεία θα βάλουν μπρος για να συμβεί αυτό.

Καθιέρωση στην Σούπερ Λίγκα και εδραίωση στην εξάδα!

Ο μεγάλος στόχος και το όνειρο της διοίκησης είναι να κάνει τον Απόλλωνα την πέμπτη ομάδα στην Ελλάδα, μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Να κάνει την Ελαφρά Ταξιαρχία ξανά μεγάλη και να θυμίσει την ομάδα των περασμένων δεκαετιών, κάτι που έχει σημειώσει σε δηλώσεις του.

«Ο Απόλλωνας δεν είναι απλώς ένα ποδοσφαιρικό σωματείο. Είναι ένας πυλώνας πολιτισμού, ένα εμβληματικό σωματείο της προσφυγιάς που όμοιό του δεν υπάρχει. Ο Απόλλωνας σήμερα προσπαθεί να αποκαταστήσει τη θέση του στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x