sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Οι αριθμοί δείχνουν την πρόοδο του ΠΑΟ επί Ουζουνίδη

H σφραγίδα της δουλειάς του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό είναι πλέον ξεκάθαρη.

Ειδικά στα τρία τελευταία ματς με ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό οι «πράσινοι» δείχνουν σαφή σημάδια αγωνιστικής ανάκαμψης και φαίνεται να αποκτούν τη σταθερότητα που τους έλειπε από την… περασμένη σεζόν.

Δεν είναι μόνο οι δύο σερί τεσσάρες (που γίνονται τρεις στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια αν συνυπολογίσουμε και το εκτός έδρας με τον Κισσαμικό για το Κύπελλο).

Είναι κυρίως η σοβαρή εικόνα που δείχνει ο Παναθηναϊκός, η βελτίωση της φυσικής κατάστασής του, οι επιθετικές ιδέες του και η επαναφορά της σωστής νοοτροπίας στην ομάδα που πιστώνονται στον Ουζουνίδη, ο οποίος μοιάζει να συμμαζεύει την καμένη γη που παρέλαβε από τον προκάτοχό του.

Ακόμα και στα χειρότερά του, όταν κουβαλούσε –τον Ιανουάριο- τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, απουσιών και αποχωρήσεων που «άδειασαν» το ρόστερ του, η ζημιά που υπέστη ο Παναθηναϊκός ήταν σχετικά περιορισμένη: μία ήττα (από τον Πλατανιά) και μία εντός έδρας γκέλα (0-0 με τον Λεβαδειακό).

Και από τη στιγμή που επέστρεψαν οι Εμποκού και Κουλιμπαλί και ξεκίνησαν να μπαίνουν στην εξίσωση οι μεταγραφές και οι παίκτες που αποθεραπεύτηκαν, ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να γίνεται παραγωγικός.

Τη διαπίστωση ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αρχίσει να προσδίδει μία στοιχειώδη κανονικότητα στους «πράσινους» επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.

Στα τελευταία 10 ματς ο Παναθηναϊκός δεν έχει ηττηθεί. Μετράει 6 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχει πετύχει 20 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 3!

Επίδοση που δεν μπορούσε ούτε να… διανοηθεί επί Στραματσόνι.

Συνολικά, από τις 4 Δεκεμβρίου που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟ, ο Ουζουνίδης έχει κάνει 2 ήττες (από Θέλτα στη Λεωφόρο και από Πλατανιά στην Κρήτη) σε 16 αγώνες. Μετράει 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 26-9 γκολ.

Και για μία ομάδα που είχε αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα της ήττας το πιο σημαντικό βήμα ανάκαμψης είναι να βάλει στη σειρά όσο το δυνατόν περισσότερα ματς δίχως να χάσει και δίχως να δέχεται εύκολα γκολ. Κι αυτό το έχει ήδη πετύχει ο Ουζουνίδης.

Επί θητείας Στραματσόνι το μεγαλύτερο αήττητο σερί του Παναθηναϊκού ήταν τα 7 ματς στο διάστημα 19 Μαρτίου 2016-23 Μαΐου 2016 (4 νίκες, 3 ισοπαλίες).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x