sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι επιθετικοί του Απόλλωνα… ψάχνονται!

Ο Απόλλων Σμύρνης δεν έχει πάρει ακόμη τα αναμενόμενα από τους επιθετικούς που απέκτησε το καλοκαίρι, κάτι που το δείχνουν και τα στατιστικά τους. Το sportfm.gr αναλύει τη μέχρι τώρα πορεία τους.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Απόλλων Σμύρνης προχώρησε σε 18 μεταγραφές. Το κυανόλευκο τεχνικό επιτελείο έκανε ένα... λίφτινγκ στο ρόστερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας θεωρώντας πως η ομάδα που κέρδισε την άνοδο δεν ήταν ικανή να σταθεί στην Σούπερ Λίγκα και να διεκδικήσει μια άνετη παραμονή.

Αποκτήθηκαν παίκτες για όλες τις γραμμές, ενώ η οικονομική υπέρβαση έγινε στην γραμμή κρούσης. Εν μέρει λογικό καθώς όσο καλή άμυνα, κέντρο ή τερματοφύλακα και να έχεις, το όλο θέμα είναι να το... βάζεις μπροστά καθώς με μηδέν δεν κέρδισε κανείς!

Ωστόσο, μετά το πέρας 17 αγωνιστικών, οι επιθετικοί του Απόλλωνα Σύρνης που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, ψάχνουν ακόμη τον καλό τους εαυτό και το... γκολ! Μόλις τέσσερα γκολ συνολικά από τους τρεις σέντερ φορ και άλλο ένα από τους περιφερειακούς! Επίδοση πραγματικά απογοητευτική με τον Έλι Ελμπάζ να είναι ο μοναδικός που ξεχωρίζει από αυτούς.

Το sportfm.gr αναλύει την παρουσία κάθε επιθετικού του Απόλλωνα Σμύρνης που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και παρουσιάζει τα στατιστικά κάθε παίκτη ξεχωριστά!

Γκονζάλο Καστιγέχος


inner

Αποκτήθηκε για να αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό! Με σπουδαία καριέρα στην Λατινική Αμερική και αξιοπρόσεκτα στατιστικά, ο Αργεντινός επιθετικός είχε όλα τα φόντα για να γίνει το... πρώτο βιολί της Ελαφράς Ταξιαρχίας και γι' αυτό πήρε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας.

Δεκαεπτά αγωνιστικές μετά, ο Καστιγέχος μετράει όλο κι όλο ένα γκολ κόντρα στην Ξάνθη για την 8η στροφή της Σούπερ Λίγκας. Έχει αγωνιστεί σε 15 ματς, στα 13 εξ αυτών ως βασικός. Δεν έχει δώσει κάποια ασίστ ακόμη, ενώ στα 1181 λεπτά που έχει παίξει συνολικά μετράει 22 τελικές προσπάθειες, 45 σωστές πάσες και 54 λάθη. Απογοητευτική η μέχρι τώρα παρουσία του.

Έλι Ελμπάζ


inner

Ο μόνος εκ των επιθετικών που αποκτήθηκαν και έχει προσφέρει βάσει του χρόνου συμμετοχής του. Είναι ένας παίκτης-λαχείο που τίνει να βγει στον Απόλλωνα και εφόσον συνεχίσει να αρπάζει τις ευκαιρίες όταν του δίνονται, θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Έχει καταφέρει να στείλει την μπάλα στο πλεκτό τρεις φορές σε έντεκα τελικές προσπάθειες! Σκοράρει δηλαδή ένα τέρμα σε λιγότερο από τέσσερις τελικές και είναι ο δεύτερος σκόρερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Τα τέρματά του το ένα καλύτερο από το άλλο. Το πρώτο με φάουλ κόντρα στον Ατρόμητο, το δεύτερο με ωραία κίνηση και σουτ απέναντι στην Λαμία και το άλλο όταν... χόρεψε τον Μποτία στο Καραϊσκάκη.

Έχοντας παίξει μόλις σε δέκα ματς (410 λεπτά συνολικά), ως επί το πλείστον αλλαγή τα έχει πάει περίφημα! Μετράει επίσης 13 σωστές πάσες και 17 λάθη.

Λινέλ Κιταμπάλα


inner

Αποκτήθηκε ενώ είχε πρόβλημα τραυματισμού και... έβγαλε μερικά ακόμη θέματα στους πρώτους μήνες της σεζόν. Άργησε να αποθεραπευτεί και εν τέλει το στοίχημα που είχαν πάρει οι άνθρωποι του Απόλλωνα για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, δεν τους βγήκε.

Δεν μπορεί να κριθεί καθώς έχει αγωνιστεί ελάχιστα λεπτά. Τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές όλες κι όλες πρόλαβε να καταγράψει στο πρωτάθλημα και εν τέλει αποχώρησε την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Οι φίλαθλοι του Απόλλωνα θα τον θυμούνται για το φανταστικό τέρμα που σκόραρε στο Κύπελλο κόντρα στον ΟΦΗ!

Νασίρ Μάατσι


inner

Δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση ο Ολλανδός εξτρέμ! Την περασμένη σεζόν στην Κύπρο σκόραρε 11 τέρματα αλλά στην Ελλάδα δεν κούνησε το πλεκτό ούτε μία φορά. Ήταν πολύ καλός τακτικά μαρκάροντας το αντίπαλο μπακ που αγωνιζόταν στην πλευρά του, ωστόσο επιθετικά... τίποτα!

Συνολικά, στα 10 παιχνίδια που αγωνίστηκε δεν κατάφερε να δείξει πολλά πράγματα!Μηδέν γκολ σε εννιά τελικές προσπάθειες, έχασε ένα απίθανο τετ-α-τετ στο 0-0 με την Κέρκυρα και αποχώρησε και αυτός τον Γενάρη!

Ντάρεν Μάατσεν


inner

Ήρθε στην Ελλάδα όντας μέσα στους 7 καλύτερους ντριμπλέρ (σσ. βάση ποσοστού επιτυχημένων ντριμπλων σε αντίπαλο) στο ολλανδικό πρωτάθλημα αλλά στην Σούπερ Λίγκα έχει απογοητεύσει!

Ο Ολλανδός με ρίζες από το Σουρινάμ εξτρέμ έχει καταφέρει να φτιάξει μόλις μία τελική προσπάθεια στα 9 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί και αυτή ήταν την πρώτη αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο, στην μόνη θετική εμφάνισή του. Έχει 4/20 εύστοχα γεμίσματα, 12 σωστές πάσες και 28 λάθη! Σε καμία περίπτωση δεν έχει βοηθήσει την Ελαφρά Ταξιαρχία.

Aντόνιο Ανιέτε


inner

Στον Απόλλωνα αγωνίζεται κυρίως ως δεκάρι και όχι ως δεύτερος φορ που είναι η θέση του. Έχει καταφέρει να σκοράρει ένα τέρμα με πέναλτι το οποίο κέρδισε ο ίδιος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ έχει δημιουργήσει άλλες οκτώ τελικές προσπάθειες.

Παράλληλα, είναι και ο μόνος από τους νέους που αποκτήθηκαν στην επιθετική γραμμή που έχει δώσει και μία ασίστ. Έχει 5 εύστοχα γεμίσματα σε 25 προσπάθεις, 51 σωστές πάσες και 45 λάθη. Έχει καταφέρει, ωστόσο, να κερδίσει 23 φάουλ και να κάνει μόλις 9, ενώ έχει δεχτεί και 3 κίτρινες κάρτες. Ούτε κρύο ούτε ζέστη για τον Ισπανό, ο οποίος το... κατέχει αλλά δείχνει πως είναι παίκτης ψυχολογίας. Αν του βγουν οι δύο πρώτες προσπάθειες στη συνέχεια του ματς θα... πετάει, αν όχι θα είναι άφαντος! Δείχνει πολύ διάθεση στα παχινίδια, προσπαθεί να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα.

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x