sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Ποιος θα είναι ο αντι-Γιόχανσον μέχρι τον Γενάρη;

Το sport-fm.gr προσπαθεί να… μαντέψει τις προθέσεις του Μανόλο Χιμένεθ ως προς την επιλογή του προκειμένου, να καλύψει το κενό του Γιάκομπ Γιόχανσον, μέχρι την ώρα των μεταγραφών.

Η ΑΕΚ δέχτηκε ένα ακόμα καίριο χτύπημα ως προς το ρόστερ της για την φετινή σεζόν. Μετά τον Πέτρο Μάνταλο που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στη Νέα Σμύρνη, πραγματοποιώντας το κρίσιμο κλέψιμο για να βγει η αντεπίθεση και το γκολ του Αραούχο, ο Σουηδός χαφ της ΑΕΚ, εκείνος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έπαθε μεγάλη ζημιά και αφήνει την Ένωση με μια σημαντική επιλογή λιγότερη σε αυτόν τον νευραλγικό χώρο.

Του Κώστα Μιαούλη

Βέβαια ο Μανόλο, λόγω και του στόρι με την ανανέωση του συμβολαίου του, είχε την πρόθεση προκειμένου να ενισχυθεί σε αυτόν τον χώρο. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Γιόχανσον μετρούσε μέχρι και το ματς με τον ΠΑΟΚ, 17 παρουσίες και 1333 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις.

Άρα το πρόβλημα είναι άμεσο, μιας και πρόκειται για παίκτη που τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο είχε τον πρώτο λόγο σαν παρτενέρ του Σιμόες στη μεσαία γραμμή. Ασφαλώς υπάρχει και ο Αϊντάρεβιτς που πάντως δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του πλέον ή τουλάχιστον δεν δείχνει ικανός να βοηθήσει.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, πρόκειται για έναν γρίφο για δυνατούς λύτες το ποιος θα είναι δίπλα στον Πορτογάλο, μέχρι την ώρα των ενισχύσεων. Στο διάστημα μέχρι τη διακοπή, υπάρχουν οκτώ αναμετρήσεις, πέντε για το πρωτάθλημα, δύο για την Ευρώπη και μία για το Κύπελλο, μέσα σε ένα περιορισμένο ημερολογιακά διάστημα. Πάντα με την προϋπόθεση πως θα βρεθεί άμεσα με το νέο έτος ο αντί-Γιόχανσον γιατί μπορεί να υπάρξουν κι άλλα παιχνίδια τον Ιανουάριο μέχρι να έρθει η μεταγραφική ενίσχυση στη θέση του Σουηδού.

Υπάρχει ασφαλώς η έτοιμη λύση του Γαλανόπουλου, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν κι άλλες λύσεις για αυτά τα οκτώ παιχνίδια, μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους. Μπορεί όμως να περιοριστεί μόνο σε αυτές ο Μανόλο; Γιατί ήδη ο Γαλανόπουλος βρίσκεται στο όριο με τρεις κάρτες, ενώ ο Σιμόες έχει δύο στο πρωτάθλημα. Οπότε κάποια άλλη λύση, έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να βγει από τη σκέψη του Μανόλο. Ποιες μπορεί να είναι αυτές;

Η πληθώρα για την άμυνα ίσως δώσει ένα χαφ

Πολλά εξαρτώνται και από την άμυνα και το ποιος θα είναι ο σχηματισμός. Ακόμα και αν κρατήσει το 3-5-2 ο Χιμένεθ, περισσεύουν λύσεις ώστε να παίξει κάποιος στα χαφ αν παραστεί ανάγκη. Με δεδομένη την επιστροφή του Τσιγκρίνσκι και την ετοιμότητα του Λαμπρόπουλου, προκύπτει πως θα μπορούσε ίσως ο Τσόσιτς να παίξει τον ρόλο του αμυντικού μέσου κατά συνθήκη. Ένας ποδοσφαιριστές που και ύψος διαθέτει για να συμπληρώσει τον Σιμόες στις σωματικές μονομαχίες που απαιτούν κορμί. Θυμίζουμε πως αυτή τη θέση έχει αγωνιστεί και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, όχι όμως με επιτυχία, στο ματς του Φαλήρου με προπονητή της ΑΕΚ τον Κετσπάγια.

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στη θέση του αμυντικού χαφ στο παρελθόν για την ΑΕΚ είναι ο Άνταμ Τζανετόπουλος που έχει παίξει σε αυτή τη θέση σε αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο όπου είχε σκοράρει κιόλας. Πρόσφατα τον πέρασε αμυντικό χαφ στο φιλικό με την Παναχαϊκή ο Χιμένεθ και ανταποκρίθηκε. Σαφώς και δεν μπορεί ν’ αποτελέσει κριτήριο ένα τέτοιο παιχνίδι, αλλά είναι μια θέση που του πάει περισσότερο από στόπερ.

Ο πασπαρτού Μπακάκης και ο ποιοτικός Τσιγκρίνσκι

Από εκεί και μετά ο Μιχάλης Μπακάκης αποτελεί μια πολύ πιθανή λύση. Αφού φέτος περιπλανήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ο 26χρονος ακραίος αμυντικός μπορεί να επιστρέψει σε μια γνώριμη γι’ αυτόν θέση. Γράφουμε γνώριμη γιατί είχε αγωνιστεί σαν αμυντικός χαφ σε αυτή τη θέση στον Παναιτωλικό. Βέβαια εδώ ίσως υπάρχει το μειονέκτημα πως με τον Σιμόες θα υστερούν σε ύψος, αλλά σε σβελτάδα και πίεση μπορεί να συνθέσουν ένα μοναδικό δίδυμο αν χρειαστεί.

Κάτι σε πιο ποιοτική λύση, αλλά και υψηλού ρίσκου μπορεί να είναι κι αυτή του Τσιγκρίνσκι. Ο πολύπειρος Ουκρανός έχει αγωνιστεί σε αυτή τη θέση με τη φανέλα της Ντνίπρο και μάλιστα σε αγώνες του Europa League, απέναντι σε Λάτσιο και Ρόζενμποργκ και συνολικά έχει κάνει 5 ματς στη θέση αυτή.

Το ρίσκο αφορά το γεγονός πως η παρουσία του στον χώρο του κέντρο μπορεί να φέρει έναν τραυματισμό πιο εύκολα. Από την άλλη μεριά ένας παίκτης που θα βοηθήσει και στην οργάνωση του παιχνιδιού θα ήταν χρήσιμος σε αυτή τη θέση. Εδώ που τα …γράφουμε ίσως να αποδειχθεί και η ποιοτικότερη λύση αν επιλεγεί για την συγκεκριμένη αποστολή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x