sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ:Σερί στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός, δύσκολη η Ριζούπολη για ΠΑΟΚ

To sport-fm.gr κάνει αναδρομή στις μονομαχίες των αντιπάλων της 3ης αγωνιστικής. Τι δείχνει η προϊστορία για Ολυμπιακό στην Ξάνθη, η αφιλόξενη για τον ΠΑΟΚ Ριζούπολη και η ισορροπία στο Κέρκυρα-ΠΑΟ.

Με την επιστροφή των ομάδων, μετά την διακοπή για τα ματς των Εθνικών ομάδων, η 3η αγωνιστική στην Σούπερ Λίγκα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και το sport-fm.gr κάνει μια αναδρομή στα ζευγάρια που αγωνίζονται. Τεράστιο το ενδιαφέρον με τις δοκιμασίες των τριών εκ των τεσσάρων μεγάλων που παίζουν μακριά από την έδρα τους.


Του Κώστα Μιαούλη


Πιο κάτω θα παρατηρήσετε την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ. Την ισορροπία του Κασσιόπη-Παναθηναϊκός, την Λάρισα που δεν έχει νικήσει ποτέ την ΑΕΚ στην Αθήνα, αλλά και τον ΠΑΣ που μόλις πριν 1.5 χρόνο κέρδισε για πρώτη φορά στο Περιστέρι.

Με σύμμαχο την παράδοση οι «ερυθρόλευκοι»

Ο Ολυμπιακός περνάει αέρα από τα Πηγάδια τα τελευταία πέντε χρόνια, αφού έχει ισάριθμες νίκες. Με Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς το περσινό πέρασμα του με 2-0, ενώ έχει να χάσει από τη σεζόν 2011-12 με 1-0. Τελευταία 10 παιχνίδια, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει εννέα νίκες και σίγουρα η προϊστορία είναι κατά κράτος με το μέρος τους. Κάποιες από τις νίκες του πρωταθλητή στην ακριτική πόλη είχαν εντυπωσιακά σκορ, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το 1-5 της περιόδου 2002-03, το 0-4 της περιόδου 1998-99, το 1-4 της σεζόν 2007-08, το 3-5 της περιόδου 1996-97 και το 4-6 της 20ης Μαρτίου του 1994! Νίκες Ολυμπιακού 19, Ξάνθης 7 και μόλις δύο αγώνες ισόπαλοι.

Δύσβατη για ΠΑΟΚ η Ριζούπολη

Ίσως να είναι κάτι που οι νεότεροι δεν γνωρίζουν, αλλά ο Απόλλωνας και η Ριζούπολη ειδικότερα αποτελεί μια έδρα που δεν περνάει καθόλου καλά ο ΠΑΟΚ. Οι δύο αντίπαλοι έχουν δώσει ορισμένα συγκλονιστικά παιχνίδια και τέτοιο ήταν και το τελευταίο τους, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 3-0 στο 37’ και τον Απόλλωνα που έδινε τα πάντα για σωτηρία να γυρίζει το ματς που τελικά ήρθε ισόπαλο 3-3. Οι νίκες για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι 20, οι ισοπαλίες συνολικά 10, ενώ μόλις 8 είναι οι νίκες του Δικεφάλου του Βορρά με τελευταία το 2-0 τον Φεβρουάριο του 2008. Αυτή είναι η 3η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί Δευτέρα με τις δύο προηγούμενες να έχουν λήξει ισόπαλες. Από τα 38 παιχνίδια με γηπεδούχο τον Απόλλωνα, τρεις έχουν διεξαχθεί σε άλλο αθηναϊκό γήπεδο, ένα στη Λεωφόρο με νικητή τον Απόλλωνα κι από ένα σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Σμύρνη με νικητή τον ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας λοιπόν ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 6 νίκες σε 35 επισκέψεις στην φυσική έδρα του Απόλλωνα.

Ισορροπία στην Κέρκυρα

Επτά αναμετρήσεις έχουν προηγηθεί για την Κασσιόπη και με τον Παναθηναϊκό με τα αποτελέσματα να είναι απόλυτα ισορροπημένα. Στις πρώτες συναντήσεις στο νησί των «Φαιάκων» ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που είχαν επικρατήσει, στη συνέχεια ήρθαν δύο διπλά των «πρασίνων» με το ίδιο σκορ (2-0 το 2010-11 και το 2011-12) και έκτοτε τρεις αναμετρήσεις έχουν τελειώσει ισόπαλες. Πέρσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ στο 21’, αλλά ο Επστάιν ισοφάρισε σε 1-1 οκτώ λεπτά μετά.

Συντριπτική υπεροχή για ΑΕΚ και Πανιώνιο

Η ΑΕΚ θ’ αναμετρηθεί για 30η φορά ως γηπεδούχος με τη Λάρισα, και για 29η για αγώνα της μεγάλης κατηγορίας. Η Ένωση έχει 23 νίκες, ενώ η Λάρισα έχει αποσπάσει πέντε ισοπαλίες συν μία την σεζόν 2014-15 όταν οι δύο αντίπαλοι είχαν αναμετρηθεί για τα play-off της Football League. Ακόμα οι «βυσσινί» ψάχνουν για την πρώτη τους νίκη στην Αθήνα απέναντι στον Δικέφαλο. Η πρώτη συνάντηση των δύο αντιπάλων με γηπεδούχο την Ένωση διεξήχθη στις 12 Μαϊου του 1974, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη με 1-0. Η Ένωση έχει ρίξει τρεις φορές πέντε γκολ στη Λάρισα.

Ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί για 10η φορά τον Παναιτωλικό με την προϊστορία να είναι συντριπτικά υπέρ του. Οκτώ νίκες για τους Νεοσμυρνιώτες και μόλις μία ισοπαλία υπάρχει με γηπεδούχο τον Πανιώνιο στις 26 Μαρτίου του 2014, με τον Αραβίδη να σκοράρει για τον γηπεδούχο και τον Μαρτίνες για τους Αγρινιώτες στο τελικό 1-1. Έκτοτε τρεις σερί νίκες για Πανιώνιο 3-0, 2-0, 2-0 με Ρισβάνη και Καθάριο στο τελευταίο ματς.


Μόλις μία νίκη τα Γιάννενα στο Περιστέρι


Οι δύο αντίπαλοι έχουν δώσει συνολικά 22 παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ατρόμητο για Α’ και Β’ Εθνική και μια φορά για τα πλέι-οφ. Ο ΠΑΣ έκανε σεφτέ στο γήπεδο του Περιστερίου μόλις τον Ιανουάριο του 2016, μιας και οι Μανιάς και Τσουκαλάς με το 2-0 χάρισαν τη μοναδική νίκη για τον ΠΑΣ ποτέ σε αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα της δυτικής όχθης. Δεκατρείς νίκες των γηπεδούχων και οκτώ ισόπαλα αποτελέσματα, στην προϊστορία, με τους Γιαννιώτες όμως να φεύγουν αήττητοι τα τελευταία τρία χρόνια.

Έχει βρει το κουμπί στη Βοιωτία ο Πλατανιάς

Τελευταίο ζευγάρι που θα κοιτάξουμε την ιστορία του, αυτό ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά. Αναμετρήθηκαν πρώτη φορά για την Super League τον Δεκέμβριο του 2012, με τους Βοιωτούς να παίρνουν τη νίκη με 1-0, όπως και την επόμενη σεζόν με 2-0. Ακολούθησε μια ισοπαλία 0-0, ενώ τις δύο τελευταίες σεζόν, η ομάδα από τα Χανιά περνάει νικηφόρα από την Λιβαδειά. Με 3-0 τον Μάρτιο του 2016 και με 2-1 τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x