sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Σέρχιο Αραούχο, ο αυτοκαταστροφικός «νέος… Κουν»

Το sportfm.gr παρουσιάζει την ιστορία του Σέρχιο Αραούχο από την Μπόκα. Όταν χαρακτηρίστηκε ως νέος Αγκουέρο, μέχρι τα 25 γκολ στην Λας Πάλμας, τα προβλήματα με το αλκοόλ και το ρόλο του Μιλοβάνοβιτς.

Ήταν 13 Δεκεμβρίου του 2009 όταν στο 84ο λεπτό του αγώνα Μπόκα Τζούνιορς – Μπάνφιλντ ο Άλφιο Μπαζίλε κοιτάει τους παίκτες που προθερμαίνονται και αποφασίζει να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον πιτσιρικά που έχει έρθει από τις ακαδημίες της ομάδας.

Ο 18χρονος Σέρχιο Αραούχο ετοιμάζεται να ζήσει το όνειρό του. Ντεμπούτο στο «Μπομπονέρα» μπροστά σε 37.000 κόσμο. Δύο λεπτά αργότερα θα περάσει στο χορτάρι στη θέση του Νικολάς Γκαϊτάν και από τότε θα αρχίσει το ταξίδι του Αραούχο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο γεννημένος στο Μπουένος Άιρες, Σέρχιο Αραούχο, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες των «Γενοβέζων» και αν το ντεμπούτο του έγινε λίγο πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, το πρώτο του γκολ ήρθε έντεκα μήνες μετά.

Στο παιχνίδι με την Άρσεναλ Σαραντί ο Αραούχο θα περάσει στη θέση του τραυματισμένου Λούκας Βιάτρι μόλις στο 21ο λεπτό και επτά λεπτά αργότερα θα στείλει τη μπάλα για πρώτη φορά στα δίχτυα σε επίσημο αγώνα.



Παρά τα πολύ καλά στοιχεία που δείχνει δεν καταφέρνει να κερδίσει φανέλα βασικού στη Μπόκα. Συνολικά μέχρι να πάρει την απόφαση να κάνει το βήμα για την Ευρώπη θα φορέσει μόλις 19 φορές τη φανέλα των «χεϊνέσες».

Μπαρτσελόνα και τα… πρώτα ξενύχτια

Ο δανεισμός του στην Μπαρτσελόνα ήταν αυτός που του άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης. Η παρουσία του στη β’ ομάδα των «μπλαουγκράνα» μπορεί να χαρακτηριστεί θετική, με 34 συμμετοχές και 7 γκολ, αφήνοντας μάλιστα στο περιθώριο παίκτες όπως ο Ντελοφέου και ο Ραφίνια. Παρόλα αυτά στην Βαρκελώνη άρχισαν και τα πρώτα ξενύχτια για τον νεαρό Αραούχο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, «συνδύαζε την έλλειψη συγκέντρωσης στην προπόνηση με το… πάθος του για τη νύχτα».



Το ποσό που είχε συμφωνηθεί αν τελικά η Μπαρτσελόνα αγόραζε τον παίκτη από την Μπόκα, άγγιζε τα 16 εκατ. ευρώ και οι Καταλανοί το θεώρησαν μεγάλο. Έτσι, ακολούθησε η επιστροφή στην Μπόκα και ο δανεισμός στην Τίγκρε (με 12 συμμετοχές και 2 γκολ). Ο δανεισμός ωστόσο που θα τον κάνει να βρει την αναγνώριση που έψαχνε είναι εκείνος της επόμενης σεζόν. Ο Αραούχο επιστρέφει στην Ευρώπη για να κυνηγήσει το όνειρο του. Οι Κανάριες Νήσοι και η Λας Πάλμας μοιάζει ο ιδανικός προορισμός για τον νεαρό.

«El Chino» ή… Κούν!

Το «El Chino» (ο Κινέζος) ήταν το πρώτο παρατσούκλι του νεαρού Αραούχο και το κόλλησε από το ξεκίνημα της πορείας του στις ακαδημίες της Μπόκα. Κάτι που πάνω-κάτω ήταν αναμενόμενο λόγω του ύψους αλλά και των σχιστών ματιών του. Δεν ήταν όμως το μοναδικό! Με τις πρώτες του εμφανίσεις στην Μπόκα ήρθε ένα άλλο να τον συνοδεύσει!

Λίγο η σωματοδομή του που φέρνει αρκετά στον Κουν Αγουέρο, λίγο το στυλ παιχνιδιού του που θέλει αρκετά τη μπάλα αλλά και η ικανότητα του στην ντρίμπλα και το γκολ, λίγο και το κοινό τους όνομα (Σέρχιο), κάνει τους φίλους της Μπόκα να του κολλήσουν το «Κουν». Εκείνο που θα τον συνοδέψει όμως στη μετακόμισή του στην Λας Πάλμας και μέχρι σήμερα είναι το «El Chino».

Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς

Το μάτι του πρώην τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, είναι γεγονός ότι «κόβει». Άλλωστε στην ΑΕΚ έφερε αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές όπως οι Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα και Βάργκας. Ο Μιλοβάνοβιτς είχε εντοπίσει τον « Chino» από το πέρασμά του στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα και τον είχε προτείνει στη διοίκηση της Λας Πάλμας η οποία τελικά δεν προχώρησε άμεσα στην απόκτησή του καθώς δεν τον ήθελε ο τότε προπονητής. Τελικά ο Αραούχο θα πάει ως δανεικός στην Λας Πάλμας το καλοκαίρι του 2014 , με τον πρόεδρο της ομάδας να δηλώνει:

«Ο Μπράνκο τον είχε προτείνει και πέρυσι αλλά τελικά αποφασίσαμε να στηρίξουμε την απόφαση του προπονητή μας. Aν δεν είχε γίνει αυτό ο Αραούχο θα ήταν νωρίτερα παίκτης της ομάδας μας».

Το καλοκαίρι εκείνο ο Αραούχο δεν θα συναντήσει τον Μιλοβάνοβιτς καθώς εκείνος έχει ήδη αναχωρήσει για την Αθήνα και την ΑΕΚ. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν τελικά τον περασμένο Σεπτέμβριο για λίγο όταν και ο Μιλοβάνοβιτς θα επιστρέψει στην Λας Πάλμας ως σκάουτερ, με τον «Ελ Τσίνο» όμως να ακολουθεί αντίστροφη πορεία από τον πρώην τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ.

Λας Πάλμας

Το ξεκίνημά του στη Λας Πάλμας ήταν ιδανικό με τον Αραούχο να οδηγεί την ομάδα από τις Κανάριες Νήσους στην επιστροφή της στην Primera Division. Τα 9 γκολ στα πρώτα 10 παιχνίδια και συνολικά 23 σε 43 συμμετοχές με τη φανέλα της Λας Πάλμας τον κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό στον κόσμο και ο « Chino» είναι έτοιμος για την εκτόξευση!



Η Λας Πάλμας ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2015 και ο Αραούχο γίνεται δικός της, με τον Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες να τον αποθεώνει σε κάθε του δήλωση.

Η πρώτη του σεζόν στην Primera θα είναι γεμάτη. 30 συμμετοχές με 5 γκολ για τον 23χρονο Aργεντινό, που αρχίζει όμως και πάλι τα ξενύχτια. Στις 23 Φεβρουαρίου του 2016 και μόλις τρείς ημέρες μετά από ήττα αλλά πολύ καλή εμφάνιση της Λας Πάλμας απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Αραούχο μαζί με τον συμπαίκτη του Ναουζέτ, θα βγει και θα… πιεί κάτι παραπάνω. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να καταλήξει σε καυγά με θαμώνες του μπαρ οι οποίοι, θα αναγνωρίσουν τους δύο ποδοσφαιριστές αλλά το θέμα δε θα πάρει έκταση.

Η έκταση στο θέμα των ξενυχτιών και του αλκοόλ θα έρθει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στις 24 του μήνα η Λας Πάλμας υποδέχτηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο «Chino» έβαλε το γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 στο 85ο λεπτό και έγινε ξανά ο ήρωας για τους φίλους της ομάδας.



Λίγες ώρες αργότερα θα ακυρώσει ξανά το κατόρθωμά του. Ο Αραούχο θα βγει να γιορτάσει και στην επιστροφή του θα τον σταματήσουν σε μπλόκο για αλκοτέστ που ο ίδιος δεν θα δεχθεί να κάνει. Το αποτέλεσμα είναι να συλληφθεί και να οδηγηθεί σε δίκη μερικές εβδομάδες αργότερα. Η καταδίκη έρχεται και δεν είναι μικρή. Εννέα μήνες φυλάκιση και αφαίρεση διπλώματος για δύο χρόνια.

Η λάμψη του ποδοσφαιρικού του αστεριού θόλωσε… Ο πρόεδρος της ομάδας θα πει ότι ο Αραούχο είναι μέλος της οικογένειας της ομάδας και δεν θα απομακρυνθεί εξαιτίας του περιστατικού. Ο προπονητής της ομάδας από την άλλη θα είναι πιο σκληρός:

«Είναι καλύτερο να φύγει από την ομάδα και να αναζητήσει βοήθεια, γιατί έχει ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να ελέγξει. Δεν είναι καλό το περιβάλλον εδώ για εκείνον και πρέπει να κάνει μια αλλαγή… μια στροφή μακριά από εδώ γιατί δεν μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Συμβαίνει κάτι με τον Σέρχιο που δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν είναι θέμα αν τον συγχωρώ εγώ ή όχι. Είναι αρκετά μεγάλος πια και ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα πρέπει να φύγει από εδώ για να αλλάξει τη ζωή του».

Αυτό φαίνεται ότι ψάχνει ο «Chino» στην ΑΕΚ. Ένα μέρος για να απελευθερώσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Να αλλάξει, όπως είπε ο κόουτς, τη ζωή του. Και μαζί ν’ αλλάξει τα… φώτα των αμυνών που θα βρει απέναντί της η «Ένωση».

Γρηγόρης Ποζιός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x