sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Σχεδόν πλήρης και ανανεωμένος ο Ατρόμητος

Στο Πήλιο βρίσκεται από σήμερα ο Ατρόμητος, εκεί όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, έχοντας πετύχει τους κυριότερους στόχους του μεταγραφικού του σχεδιασμού.

Τις ουσιαστικές βάσεις για τη νέα σεζόν αναμένεται να βάλει τις επόμενες μέρες στο Πήλιο ο Ατρόμητος του Νταμίρ Κάναντι, καθώς από σήμερα οι Περιστεριώτες βρίσκονται στα Χάνια στο πλαίσιο του βασικού σταδίου της προετοιμασίας τους.

Οι «κυανόλευκοι» θα μείνουν έως και τις 22 Ιουλίου και ο Αυστριακός τεχνικός βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλο το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, αφού η διοίκηση της ομάδας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Η μοναδική εκκρεμότητα που υφίσταται αυτή τη στιγμή είναι του σέντερ μπακ, που ουσιαστικά προέκυψε μετά την προσφυγή που κατέθεσε εναντίον της ομάδας ο Σωκράτης Φυτανίδης. Άλλωστε, όπως λέγεται και πέριξ της διοίκησης, το μεταγραφικό ντεμαράζ του φετινού καλοκαιριού αποτελεί και την καλύτερη απάντηση για τα όσα ακούστηκαν περί οικονομικών προβλημάτων, μετά την κίνηση του πολύπειρου κεντρικού αμυντικού.

Οι Περιστεριώτες βρέθηκαν μάλιστα σε μια πρωτόγνωρη για αυτούς κατάσταση να πραγματοποιήσουν ένα… extreme makeover, μετά την αποχώρηση περίπου 10 ποδοσφαιριστών από το ρόστερ της περσινής περιόδου. Οι «κυανόλευκοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση οχτώ παικτών, την ίδια στιγμή προώθησαν κι άλλους από την Ακαδημία οι περισσότεροι εκ των οποίων θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στο rotation ενώ επιτεύχθηκε ακόμα ένας στόχος.

Αυτός ήταν να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας που είναι αλήθεια ότι είχε αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την περσινή σεζόν. Χωρίς ακόμα να έχει αποκτηθεί ο κεντρικός αμυντικός, που πιθανότατα θα είναι και ο έτερος βασικός μαζί με τον Δημήτρη Χατζηισαΐα, ο Ατρόμητος έχει αυτή τη στιγμή 25 παίκτες στο ρόστερ του και ο μέσος όρος ηλικίας έχει φτάσει στα 23,4 έτη.

Οι μοναδικοί παίκτες που είναι άνω των 30 είναι οι Ούμπιντες και Ζησόπουλος ενώ στα 29-30 είναι οι Μανούσος, Βασιλακάκης, Ντάουντα, Ντιγκινί και Πλατέλλας. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό είναι η τόνωση του ελληνικού στοιχείου, ανάγκη που είχε διαπιστωθεί από πέρυσι, με αποτέλεσμα σήμερα το έμψυχο δυναμικό να αριθμεί μόλις 7 ξένους ποδοσφαιριστές (Μίρκοβιτς, Πολίντορο, Ούμπιντες, Μενσά, Ντιγκινί και Ντάουντα) και όλοι οι υπόλοιποι να είναι Έλληνες, εκ των οποίων οι 10 προέρχονται από τις Ακαδημίες.

Το αν θα πετύχει η νέα συνταγή του Ατρόμητου θα αποδειχθεί μόνο εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο είναι δεδομένο ότι ο στόχος της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας για ένα νεανικό και πιο… ελληνικό ρόστερ και μάλιστα με την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας επετεύχθη.

Τερματοφύλακες: Μίρκοβιτς (25), Θεοδωράκης (21), Κίναλης (18), Μανδάς (16).

Αριστερά μπακ: Κατράνης (19), Γιαννούλης (22)

Δεξιά μπακ: Κιβρακίδης (25), Κυριακίδης (26)

Κεντρικοί αμυντικοί: Χατζηισαΐας (25), Ζησόπουλος (33), Πολίντορο (21), Στρούγγης (20).

Αμυντικοί Μέσοι: Μάντσον (26), Νάτσος (19), Κυριακίδης (υπολογίζεται και ως δεξί μπακ και ως χαφ)

Κεντρικά χαφ: Ούμπιντες (35), Βασιλακάκης (29)

Επιθετικοί μέσοι: Μενσά (23), Ντιγκινί (29), Βασιλείου (23), Τσατσόπουλος (21), Πλατέλλας (29), Λαζαρίδης (21)

Επιθετικοί: Ντάουντα (29), Μανούσος (30), Μπαστακός (21)

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x