sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ: Τα βρίσκει… σκούρα κόντρα στον Ολυμπιακό ο Ουζουνίδης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα τεθεί για 16η φορά ως προπονητής αντίπαλος με τον Ολυμπιακό με την παράδοση να μην είναι υπέρ του. Το sportfm.gr σας παρουσιάζει όλες τις μάχες του 48χρονου με τους Πειραιώτες.

Για να κερδίσεις ένα ντέρμπι «αιωνίων» χρειάζονται πολλά. Πάθος, ποιότητα, ψυχολογία, νοοτροπία νικητή, τύχη και φυσικά… προπονητής! Μαρίνος Ουζουνίδης και Βασίλης Βούζας θα δώσουν και αυτοί τη δική τους μάχη από τους πάγκους. Και εάν ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έχει εμπειρίες στην Super League, δεν συμβαίνει και το ίδιο με αυτόν του Παναθηναϊκού.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει προπονήσει (μαζί με τον Παναθηναϊκό) επτά διαφορετικές ομάδες στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, μετρώντας πάνω από 200 ματς στους πάγκους. Την Κυριακή δε, αναμένεται να τεθεί για 16η φορά (και πρώτη ως προπονητής του Παναθηναϊκού) αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, στον οποίο έφτασε μια… ανάσα το καλοκαίρι! Τι κάνει, όμως, ο 48χρονος τεχνικός όταν κοντράρεται με τους Πειραιώτες; Το sportfm.gr έχει την απάντηση.

Με το… δεξί ξεκίνησε τις «μάχες» του με τον Ολυμπιακό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Στις 13 Δεκεμβρίου του 2008, ο Εβρίτης τεχνικός τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους «ερυθρόλευκους» ως προπονητής της Λάρισας. Κατάφερε δε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο Αλκαζάρ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ουζουνίδης έκανε το «θαύμα» του και στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης». Ήταν η 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος (12/04/2009) και το «αλογάκι» έφυγε με το διπλό (0-1) από το φαληρικό γήπεδο χάρη στο γκολ του Ματσέι Ζουράφσκι. Αποτέλεσμα, το οποίο και κράτησε τη Λάρισα στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος.



Οι μονομαχίες του Ουζουνίδη με τον Ολυμπιακό είχαν ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην πρώτη του θητεία ως πρώτος προπονητής σε ομάδα της Super League, είχε καταφέρει να παραμείνει αήττητος κόντρα στους Πειραιώτες. Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Τη σεζόν 209/10 ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Λάρισα του Ουζουνίδη εντός (2-1) και εκτός (0-2).

Η επόμενη χρονιά βρήκε τον 48χρονο, πλέον, τεχνικό να αλλάζει και ομάδα. Ήταν ο Ηρακλής που εμπιστεύτηκε τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού και αυτός απέδειξε με τη μία ότι έκαναν την κατάλληλη επιλογή. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Γηραιός θα λυγίσει στο «Καυτανζόγλειο» τον Ολυμπιακό με 2-1 και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα κάνει ονειρικό ντεμπούτο στον πάγκο των Θεσσαλονικιών.



Όσον αφορά το ματς του δευτέρου γύρου; Οι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα, επικρατώντας με 2-0. Ο Ουζουνίδης είχε ήδη αρχίσει να φτιάχνει εξαιρετικό όνομα στην… πιάτσα και να κεντρίζει το ενδιαφέρον διαφόρων ομάδων. Ωστόσο, η Ξάνθη ήταν αυτή που απέσπασε την υπογραφή του.

Οι Ακρίτες θα βάλουν δύσκολα στον Ολυμπιακό (ήττα με 2-1) στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος (σεζόν 2010/11), ενώ θα καταφέρουν και να τον κερδίσουν στον αγώνα του δευτέρου γύρου. Ήταν η 22η ημέρα του Ιανουαρίου, όταν η Skoda Ξάνθη επικρατούσε με 1-0 των πρωταθλητών Ελλάδας. Το γκολ, ο νυν παίκτης του στον Παναθηναϊκό, Παναγιώτης Βλαχοδήμος.



Στις πρώτες του τέσσερις σεζόν στην Super League, ο Ουζουνίδης τα πήγαινε περίφημα τόσο με τις ομάδες του, όσο και κόντρα στον Ολυμπιακό. Σε οκτώ αναμετρήσεις, μετρούσε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες με ομάδες που ήταν -φυσικά- πολύ μικρότερου βεληνεκούς από τους Πειραιώτες. Κάπου εκεί, όμως, ο γεννημένος στην Αλεξανδρούπολη τεχνικός, φάνηκε να… χάνει το συστατικό της επιτυχίας κόντρα στους «ερυθρόλευκους».

Στα επτά επόμενα παιχνίδια, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είτε ως προπονητής της Ξάνθης, του Εργοτέλη και του Πλατανιά, είτε του Πανιωνίου δεν κατάφερε να σταυρώσει… νίκη. Μόλις μία ισοπαλία και τέρματα 20-5 κατά των ομάδων του! Ας πάμε, λοιπόν, να θυμηθούμε τα παραπάνω αποτελέσματα.

Τη σεζόν 2012/13, ως προπονητής της Ξάνθης ηττήθηκε στα «Πηγάδια» με 2-0. Μια χρονιά μετά, ο Πλατανιάς, που προπονούσε τότε, γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 στα «Περιβόλια». Στα μέσα της ίδιας σεζόν, άλλαξε ομάδα αλλά όχι και νησί. Παρέμεινε στην Κρήτη για λογαριασμό του Εργοτέλη, όμως ο Ολυμπιακός πέρασε με την ίδια χαρακτηριστική άνεση που είχε κάνει και από τα «Περιβόλια» (1-4).



Ακολούθησε μία ήττα με 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 2014/15 με τον Πανιώνιο και στο ματς του δευτέρου γύρου της ίδιας σεζόν, ο Ουζουνίδης κατάφερε να χαμογελάσει. Σε ένα χορταστικό παιχνίδι (όπου η ομάδα του προηγήθηκε με 2-0) έμεινε στο 2-2 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη. Τέλος, ακολούθησαν δύο ήττες την αγωνιστική περίοδο 2015/16 με σκορ 3-0 και 3-1.



Αντιλαμβάνεται κανείς, πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης τα έβρισκε… σκούρα κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο απολογισμός του σε 15 ματς είναι 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 10 ήττες με τέρματα 30-12 κατά του. Όχι ο καλύτερος δυνατός απολογισμός αλλά ούτε και ο χειρότερος αν αναλογιστεί κανείς τις ομάδες που προπονούσε και το υποπολλαπλάσιο μπάτζετ που είχαν σε σχέση με αυτό του Ολυμπιακού, άρα και την σαφέστατη διαφορά ποιότητας που υπήρχε.

Την Κυριακή στις 19:30, λοιπόν, ο Ουζουνίδης έχει την ευκαιρία να ρεφάρει κόντρα στον Ολυμπιακό. Να πάρει την δική του «εκδίκηση» για τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στους Πειραιώτες και να φτάσει ξανά σε μία νίκη εναντίον τους, μετά τις 22 Ιανουαρίου του 2012.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x