Επικαιρότητα

Θεματικοί προορισμοί με άξονα την πολιτιστική κληρονομιά

Τα αυτονόητα συζητούμε στην Ελλάδα, αυτή την εποχή, όπως την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και για τουριστικούς λόγους.

Είναι αλήθεια, ότι εδώ και περίπου 2 χρόνια γίνεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια συντονισμού των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας, Υγείας (τουλάχιστον), αναφορικά με την προώθηση του λεγόμενου θεματικού τουρισμού που μπορεί να επιμηκύνει κατ’ αρχήν την τουριστική περίοδο, αλλά και να διευρύνει των τουριστική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο του θεματικού τουρισμού εντάσσεται ο θαλάσσιος τουρισμός, ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός και τόσοι άλλοι τομείς, όπου μέχρι τώρα είχαν γίνει αποσπασματικές κινήσεις.

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια είναι η μη κυβερνητική οργάνωση «ΔΙΑΖΩΜΑ», που ασχολείται με την προβολή των αρχαίων θεάτρων της χώρας. Ο πρόεδρός της, ο Σταύρος Μπένος, πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και πρώην υπουργός Πολιτισμού, συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, παρόντος του γενικού γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων, Γιάννη Πυργιώτη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x