Επικαιρότητα

Θεοδωράκης: «Το Ποτάμι δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται»

Διαφωνεί ο επικεφαλής του Ποταμιού με την απλή αναλογική που θα φέρει κατακερματισμό.

«Το Ποτάμι δεν εκβιάζεται και δεν τρομοκρατείται», είπε σε έντονο ύφος Σταύρος Θεοδωράκης, κληθείς να σχολιάσει διαρροές του Μαξίμου σύμφωνα με τις οποίες βουλευτές του Ποταμιού είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο που θα πάνε στη Βουλή η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εκβιάζονται μόνο όσοι έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους», υπογράμμισε, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο επικεφαλής του Ποταμιού που ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης λίγες μόνον ώρες μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του ότι η χώρα χρειάζεται ένα εκλογικό σύστημα πιο αναλογικό, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, αλλά με ένα μικρότερο μπόνους που θα δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα.

Για τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα εξήγησε ότι του παρουσίασε τις θέσεις του Ποταμιού, που αποτελούν απόφαση και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως και του Συνεδρίου, για ένα εκλογικό σύστημα με 3% όριο εισόδου στη Βουλή, ψήφο στους ομογενείς, ψήφο στους δεκαεπτάρηδες, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και μπόνους μιας έδρας για κάθε 2% που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ένα κόμμα που θα πάρει 40% θα λάβει ως μπόνους 20 έδρες».

Αναφερόμενος σε πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη αλλά και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν την πρόταση του κ. Τσίπρα για απλή αναλογική, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με συνθήματα ενισχυμένης αναλογικής και τώρα μιλάει για απλή αναλογική».

«Το Ποτάμι, όμως, δεν θα συνηγορήσει στη διάλυση της χώρας με τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και δεν αλλάζει άποψη ανεξαρτήτως αν η πρόταση του κ. Τσίπρα του δίνει 2 ή 3 έδρες παραπάνω», συμπλήρωσε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x