Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ πριν τη συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό φραγμό - Φώναζαν συνθήματα κατά της αναγόρευσης του προέδρου της Κομισιόν σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Συγκέντρωση και πορεία με ένταση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η συγκέντρωση ήταν ενάντια στην αναγόρευση Γιούνκερ ως επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ. Φοιτητές αριστερών παρατάξεων ξεκίνησαν από τη Νομική Σχολή και κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Πύργο από την Εθνικής Αμύνης.

Στον Λευκό Πύργο ήταν ήδη συγκεντρωμένοι σε κάλεσμα του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Λαϊκής Ενότητας, με το σύνθημα «Γιούνκερ: ανεπιθύμητος στην πόλη μας!».

Σύμφωνα με το voria.gr, οι δύο συγκεντρώσεις, ενωμένες, πάνω από 100 άτομα συνολικά, ξεκίνησαν πορεία κατευθυνόμενες προς το Μέγαρο Μουσικής.

Αρχικά, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πορευθούν μέσω της Νέας Παραλίας, ωστόσο οι κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος των ομπρελών του Ζογγολόπουλου τους απέτρεψαν και έτσι κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν στον φραγμό της αστυνομίας, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, επιχειρώντας να διασπάσουν τον κλοιό. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στη συνέχεια, η ένταση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3, στη λεωφόρο Στρατού. Εκεί, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο, ωστόσο και πάλι οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών.

Τελικά, σύμφωνα με το thestival.gr, αντιπροσωπεία τους μπήκε στο κτίριο, με αίτημα να πραγματοποιήσει παρέμβαση στον «αέρα» του καναλιού.









































Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x