Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό «ώρα μηδέν»

Με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» - Οι διοργανωτές περιμένουν βροντερό «παρών» από τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους - Από νωρίς το πρωί αναχωρούν λεωφορεία από ολόκληρη την Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση στη Θεσσαλονίκη για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 14:00 το μεσημέρι, με αντικείμενο την ονομασία των Σκοπίων και την χρήση του όρου «Μακεδονία».

Από χθες έχουν ξεκινήσει να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα. Νωρίς το πρωί έφυγαν λεωφορεία και από την Αθήνα. Στόχος αγνώστων ατόμων έγινε λίγο πριν τις επτά το πρωί ένα λεωφορείο στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της Μπενάκη. Ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες στο λεωφορείο προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομιλητών. Αυτοί θα είναι οι:

- Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
- Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
- π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης
- Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
- Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Η ομάδα Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν διοργανώνει διαμαρτυρία με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο και ώρα 14:00. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων, που το παίζουν κυβερνώντες, έλαβαν νέες εντολές (ίσως κατά το υπερπόντιο ταξίδι τους...) και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια της ιστορίας μας, δηλαδή την ψυχή μας... τη Μακεδονία!» και καλούν σε τέσσερις συγκεντρώσεις.

Ξεκινώντας από την Κυριακή 21 του μήνα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για ακόμη τρεις Κυριακές, στο ίδιο σημείο συνάντησης, την ίδια ώρα.



Τα μέτρα της Τροχαίας

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκδήλωσης "Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία", θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ. Καραμανλή, Β. Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ' Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου).







Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x