Θοδωρής Τσούτσος

Άντε τώρα να βρεις παίκτη που θα φέρει το πρωτάθλημα...

Λάθος στη διαπραγμάτευση; Μπορεί. Λάθος στο χρόνο; Επίσης μπορεί. Αλλά μεγαλύτερο λάθος στη διάσταση που δόθηκε στη μεταγραφή Μολέδο. Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος.

Ας αφήσουμε τις λεπτομέρειες της μεταγραφικής διαπραγμάτευσης για τον Μολέδο. Ό,τι έγινε, έγινε και ό,τι μάθαμε, μάθαμε. Τα υπόλοιπα κάποια στιγμή, ίσως, να τα πει ο ποδοσφαιριστής, γιατί τα περισσότερα βρίσκονται στο μυαλό του. Αλλά και πάλι με τόσα "πήγαινε - έλα" μέσα σε αυτό, μάλλον θα πρέπει να κρατήσουμε απόσταση από όσα θα πει.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Σε μια μεταγραφή που γίνεται, το ζητούμενο είναι πια να πάρεις αγωνιστικό αποτέλεσμα από τον παίκτη. Σε μια μεταγραφή που δεν γίνεται, όμως, ποιο είναι το ζητούμενο; Να την προσπεράσεις γρήγορα και για να το κάνει αυτό, ένας τρόπος υπάρχει. Να διορθώσεις την κατάσταση με αντικατάσταση. Σε μια εποχή που οι αγορές είναι τόσο ανοιχτές, αυτό δεν είναι δα και τόσο δύσκολο.

Όταν, όμως, πρόκειται για μια μεταγραφή που... κρίνει τον τίτλο; Εκεί τι κάνεις; Η περίπτωση του Μολέδο τέτοια διάσταση πήρε. Όχι βέβαια από μόνης της. Της δόθηκε. Ειδικά μετά το "ανακάτεμα" του Ολυμπιακού, που διαψεύστηκε ή εκείνο της ΑΕΚ, που επίσης διαψεύστηκε. Αλλά τής δόθηκε και από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς έγιναν και λάθη στρατηγικής στη διαπραγμάτευση. Αλλά μεγαλύτερο λάθος από αυτό, από το γεγονός ότι ξαφνικά ο Μολέδο από μία σωστή και χρήσιμη μεταγραφή, μετατράπηκε σε ρυθμιστή του τίτλου, δεν υπάρχει. Λάθος θα ήταν ακόμη και αν πήγαινε στον ΠΑΟΚ. Ένας και μόνο παίκτης, ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να φέρει κανέναν τίτλο.

Πολύ περισσότερο είναι λάθος τώρα που η μεταγραφή του Βραζιλιάνου δεν ολοκληρώθηκε. Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, ποιον ακριβώς πρέπει να να αποκτήσει τώρα(;), για να είναι αντάξιος όχι του Μολέδο. Αλλά της "ετικέτας" που είχε μπει στον Μολέδο. Ως η μεταγραφή που θα φέρει το πρωτάθλημα...

Δεν το έφερε ο Κοντρέρας, αν μιλάμε για κεντρικούς αμυντικούς. Δεν το είχε φέρει στην ΑΕΚ ο Γκαμάρα. Ζήσαμε, στην Ελλάδα, την εποχή του Μέλμπεργκ. Εκείνη του Χένρικσεν, η οποία διήρκησε περισσότερο από όλων. Κι ενώ από το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν περάσει τέτοιοι ποδοσφαιριστές σε αυτή τη θέση, "σκαλώσαμε" στον Μολέδο.

Αυτό καθόλου μειωτικό δεν είναι για τον Βραζιλιάνο. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, χρήσιμος γιατί θα μπορούσε άμεσα να προσφέρει σε οποιαδήποτε ομάδα και με πιο καλές προϋποθέσεις από εκείνες που είχε στον φετινό Παναθηναϊκό των τόσων προβλημάτων αγωνιστικά και μη. Αλλά ήταν λάθος να πάρει η πιθανότητα μεταγραφής του τέτοια διάσταση. Σχεδόν "μυθική"...

Για την ακρίβεια είναι λάθος να συμβαίνει αυτό για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Και είναι ένα λάθος στο οποίο συχνά - πυκνά πέφτουν με πολύ μεγάλη ευκολία οι ελληνικές ομάδες. Η ΑΕΚ με τον Αραούχο το καλοκαίρι. Ο ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια. Ο Ολυμπιακός τώρα με τον Μιραλάς. Αλλά αυτό με τον Μολέδο, τα ξεπερνάει όλα.

Διότι η μεγάλη διαφορά είναι ότι στη μεταγραφή του δόθηκε τόσο μεγάλη αξία, χωρίς καν να ολοκληρωθεί! Δεν ήταν το χάσιμο του χρόνου το μεγάλο πρόβλημα. Ούτε αν θέλετε η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση. Ήταν ότι το θέμα Μολέδο παρουσιάστηκε και τελικά οι άνθρωποι που το "έτρεξαν" το διαχειρίστηκαν, λες και ήταν το πιο κομβικό σημείο στη μάχη του τίτλου. Ε, λοιπόν, δεν ήταν, αλλά άντε τώρα να το πεις...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x