Θοδωρής Τσούτσος

Ευτυχώς, υπάρχει και η Εθνική!

Έπρεπε να βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τέτοιο αδιέξοδο σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος για να πει ένα… «ευτυχώς που υπάρχει και η Εθνική». Κι αυτό για λάθος λόγους. Γράφει ο Θοδ. Τσούτσος

Στην Super League όλες αυτές τις ημέρες τη μία αναβάλλεται ηκλήρωση του πρωταθλήματος, την άλλη ξαναορίζεται αλλά με επιφυλάξεις, την τρίτη προκύπτει καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος. Λόγω ίσως και των ευρωπαϊκών αγώνων των ελληνικών ομάδων αυτές τις ημέρες, όλα αυτά περνούν λίγο στα πρόχειρα.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Αλλά έρχεται, για παράδειγμα, μια Γαλατάσαραϊ που ρωτάει πότε αρχίζει το πρωτάθλημά σας, απαντάς δεν ξέρω και δεν σε πιστεύουν. Αύγουστο μήνα... Μοιάζει τραγικό για τους προπονητές να προετοιμάζουν τούτες τις ημέρες τις ομάδες τους και να μην γνωρίζουν για πότε. Εκτός αν σημασία έχουν μόνο οι πέντε που παίζουν στην Ευρώπη. Αν είναι έτσι, τότε ποιο το πρόβλημα να μειωθούν οι ομάδες;

Πέρα από την πλάκα πάντως, το θέμα ασφαλώς και είναι σοβαρό. Δεν είναι μόνο λειτουργικό, οικονομικό ή θέμα πρεστίζ. Είναι και αγωνιστικό. Δεν χρειάζεται να το εξηγήσουν, θα το «εξηγήσουν» οι ίδιες οι ομάδες στη διάρκεια της χρονιάς με την εικόνα τους, τι σημαίνουν αυτές οι παλινωδίες στην οργάνωση του πρωταθλήματος.

Εκεί, λοιπόν, που όλα μοιάζουν να είναι σε αδιέξοδο, υπάρχει το εξής φως στο τούνελ: «Ευτυχώς που υπάρχει η Εθνική». Τι σημαίνει αυτό; Εδώ δεν το έχουμε ακούσει από ανθρώπους της Λίγκας χρόνια και χρόνια. Πώς την θυμήθηκαν τώρα; Γιατί βολεύει...

Η Εθνική, λοιπόν, ξεκινάει από τις 8 Σεπτεμβρίου τη διαδρομή της στο Nations League. Σε μια νέα διοργάνωση. Στις 8 Σεπτεμβρίου παίζει στην Εσθονία, στις 11 του μήνα στην Ουγγαρία. Μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, λοιπόν, ακόμη και κανονικά να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα υπήρχε διακοπή.

Οπότε, υπήρχε που υπήρχε η διακοπή, δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε με την πρεμιέρα. Ας γίνει και μετά στο κάτω - κάτω... Το λένε πια οι άνθρωποι της Λίγκας. Ένα «ευτυχώς που υπάρχει η Εθνική», το οποίο εδώ και χρόνια περίμενε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και τελικά το άκουσε για τελείως λάθος λόγους.

Αντί η Εθνική μας να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει έστω αυτές τις δύο αγωνιστικές για να έχει πιο ετοιμοπόλεμους παίκτες στη διάθεσή του ο Μίκαελ Σκίμπε, να «εκμεταλλεύεται» η διοργανώτρια αρχή την Εθνική, για να μεταθέσει την αδυναμία της να διοργάνωση ένα κανονικό πρωτάθλημα, με προγραμματισμένη κλήρωση και με φυσιολογική πρεμιέρα.

Η Εθνική - αν τελικά συμβεί αυτό όπως φαίνεται - θα πάει σε αυτή τη νέα διοργάνωση με τους παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στο εξωτερικό, οι οποίοι ευτυχώς δεν είναι λίγοι και οι οποίοι επίσης ευτυχώς συμμετέχουν σε κανονικά πρωταθλήματα που θα έχουν ξεκινήσει. Και με τους παίκτες που αγωνίζονται εδώ και θα έχουν κάποια - πολλά ελπίζουμε γιατί σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί - ευρωπαϊκά ματς. Οπότε... ΟΚ είμαστε. Αλλά δεν είναι έτσι.

Το θέμα είναι ότι για ακόμη μία φορά η Εθνική δεν υπάρχει πουθενά στη σκέψη όλων όσων αποφασίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πουθενά! Εκτός, αν τους βολεύει για να τους δώσει καμιά παράταση στην αδυναμία τους...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x