Θοδωρής Τσούτσος

Ο ΠΑΟΚ όσο παίζει φοβίζει, όταν σταματά τρομάζει ο ίδιος

Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει ποδόσφαιρο, είναι πολύ επικίνδυνος για τον αντίπαλο. Όταν πάει να διαχειριστεί το ποδόσφαιρο, το κάνει λανθασμένα και γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτό του. Γράφει ο Θ. Τσούτσος.

Η νίκη επί του Αστέρα ήταν "σβηστή" για τον ΠΑΟΚ. Αλλά όχι όσο δείχνει αυτό το ξεκάθαρο 2-0, που άλλωστε είχε διαμορφωθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο και θα μπορούσε σε αυτό το διάστημα να είναι και μεγαλύτερο. Για την ακρίβεια πολύ μεγαλύτερο.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Οταν ο ΠΑΟΚ παίζει ποδόσφαιρο, όπως αυτό που έκανε κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης στο πρώτο 45λεπτο, είναι πραγματικά εξαιρετικός. Το επίπεδό του γίνεται πολύ υψηλό. Οταν, όμως, πάει να το διαχειριστεί, όπως έκανε στο δεύτερο, τότε βάζει σε κίνδυνο τον εαυτό του. Ενα δοκάρι στο 56' από το φάουλ, μία ευκαιρία στο 86' που έβγαλε ο Ρέι, ένα καλό σουτ ακόμη - ακόμη στο 90', που έφυγε άουτ.

Δεν ήθελε πολύ, λίγα εκατοστά στην πραγματικότητα, για να έχει αλλάξει ο Αστέρας το μομέντουμ του αγώνα. Χωρίς καν μάλιστα να έχει προσπαθήσει για αυτό. Αν πήγε να συμβεί, πήγε να συμβεί γιατί ο ΠΑΟΚ σταμάτησε να κάνει αυτό που μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτό που μπορεί, όταν το κάνει, είναι πραγματικά ποδοσφαιρικά εντυπωσιακό...

Οταν, όμως, δεν το κάνει, συμβαίνει στο Καραϊσκάκη ξαφνικά να δίνει από το 30' και μετά έναν ολόκληρο αγώνα στον Ολυμπιακό, συμβαίνει στη Λάρισα να "πετάει" δύο βαθμούς. Γιατί; Διότι πήγε να διαχειριστεί. Με τον Αστέρα δεν το πλήρωσε, αλλά στο ποδόσφαιρο, όταν πας να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό για το οποίο είσαι φτιαγμένος, για όποιον λόγο και αν συμβαίνει αυτό, τις περισσότερες φορές θα την "πατήσεις".

Το θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι για πόσο ακόμη διάστημα θα πρέπει να βάζει τον εαυτό του στη διαδικασία σε μεγάλο διάστημα αγώνων να διαχειρίζεται και όχι να παίζει το ποδόσφαιρό του, σύμφωνα με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Διότι είναι ξεκάθαρο ότι ο "κόφτης" μπαίνει, όχι μόνο γιατί πρέπει, αφού όλες οι ομάδες πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν διαχείριση, αλλά κυρίως γιατί η ομάδα δεν έχει προλάβει ακόμη να γίνει όσο ομάδα θα ήθελε. Μόνο που ο καιρός περνάει και αυτή η κατάσταση που βιώνει ο Δικέφαλος, να μην έχει προλάβει την 9η αγωνιστική και σχεδόν Νοέμβριο μήνα να γίνει ακόμη όσο καλός μπορεί να είναι σύμφωνα με τις δυνατότητές του, μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Διότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δεν ξέρει να διαχειρίζεται, ξέρει μόνο να παίζει όσο διάστημα αντέχει. Και αυτό το διάστημα είναι ακόμη μικρό...

Ας το έχουμε στο μυαλό μας τώρα, αφενός μετά από μια εύκολη νίκη όταν το μυαλό είναι πιο καθαρό και αφετέρου διότι αυτό που ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ είναι το εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ισως το πιο σημαντικό τεστ, πιο σημαντικό από εκείνο στο Καραϊσκάκη απέναντι σε μια καλύτερη έστω και χωρίς τον Μάνταλο τούτη την περίοδο ομάδα σε σχέση με τον Ολυμπιακό. Για να μετρήσει ο ΠΑΟΚ αν έχει κερδίσει μέτρα σε αυτή τη διαδρομή του, η αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν μείνει σε 20λεπτα, ημίωρα ή ημίχρονα και ζητήσει από τον εαυτό του αυτό που μπορεί να κάνει σε διάρκεια πλέον, ίσως δούμε ένα από τα πιο όμορφα ντέρμπι των τελευταίων ετών. Διότι η ΑΕΚ, έστω και χωρίς τον αρχηγό της πια, το κάνει αυτό. Ακόμη και όταν δεν έχει δυνάμεις, όπως θα συμβαίνει τώρα λόγω της αναμέτρησης που θα έχει προηγηθεί με τη Μίλαν.

Η ΑΕΚ ζητάει από τον εαυτό της να βγάλει το καλύτερο ποδόσφαιρο που μπορεί. Το κάνει ακόμη και σε μέρες που δεν της πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Για να μετρήσουμε τους φετινούς καλύτερους του πρωταθλήματος, για την ώρα αυτοί οι δύο δείχνουν να είναι, ήρθε πια η ώρα να το κάνει στα όρια της αντοχής του και ο ΠΑΟΚ. Χωρίς μάλιστα μεσοβδόμαδα αγώνα, όχι με τη Μίλαν, αλλά ούτε καν αυτό της προηγούμενης, με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Αντέχει; Και πόσο;

Αν δεν το κάνει ούτε τώρα, θα έχει πια ζήτημα για τη συνέχεια της σεζόν του. Και πολύ περισσότερο, θα δούμε ένα ντέρμπι "ψεύτικο" σε σχέση με αυτά που μπορούν ποδοσφαιρικά να κάνουν οι δύο αντίπαλοι. Με τα ψέματα, όμως, πολλές φορές στην Ελλάδα κρίθηκαν τίτλοι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x