F1

Θρίαμβος Χάμιλτον στην Αυστρία!

Νικητής του Grand Prix της Αυστρίας αναδείχθηκε ο Χάμιλτον, προσπερνώντας στον τελευταίο γύρο τον Ρόσμπεργκ! Τέταρτος και με κατεστραμμένο μονοθέσιο ο Γερμανός, δεύτερος ο Φερστάπεν, τρίτος ο Ραϊκόνεν

Μεγάλος νικητής του αυστριακού Grand Prix αναδείχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, έπειτα από ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο. Συγκεκριμένα, ο Βρετανός οδηγός ήταν στη 2η θέση και στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Νίκο Ρόσμπεργκ, συγκρούστηκε με τον teammate του, ευνοήθηκε από τις συνθήκες, κατακτώντας την πρώτη θέση στο πόντιουμ.

Μεγάλος χαμένος αυτής της εξέλιξης ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ, που με σχεδόν κατεστραμμένο μονοθέσιο, πέρασε τέταρτος τη γραμμή τερματισμού, ενώ πίσω από τον Χάμιλτον, τερμάτισαν οι Μαξ Φερστάπεν και Κίμι Ραϊκόνεν στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Με αυτή τη νίκη ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται πλέον στη 2η θέση 142 πόντους, πλησιάζοντας στους 11 βαθμούς τον Νίκο Ρόσμπεργκ, που είναι 1ος με 153 βαθμούς, ενώ πλέον στην 3η θέση ισοβαθμούν οι Σεμπάστιαν Φέτελ (που εγκατέλειψε) και Κίμι Ραϊκόνεν με 96 βαθμούς με Φεράρι.

Ο Λιούις Χάμιλτον άρχισε από την pole position και μετά το πέρας δύο γύρων είχε καταφέρει να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους οδηγούς ενώ οι ουσιαστικές ανακατατάξεις προέκυψαν με το που οι οδηγοί άρχισαν να μπαίνουν στα pits.

Οι μηχανικοί της Mercedes ουσιαστικά «κατέστρεψαν» τον Λιούις Χάμιλτον, καθώς όταν βγήκε εκ νέου στην πίστα ήταν πλέον στην 4η θέση, με τον Γερμανό teammate να είναι στην 1η θέση. Ο Φέτελ στον 29ο γύρο από την πλευρά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, καθώς το δεξιό πίσω ελαστικό καταστράφηκε ενώ με τον αγώνα να κυλάει, αποδείχθηκε ότι η νίκη ήταν υπόθεση για δύο, ανάμεσα στους οδηγούς της Μερσέντες.

Νικητής σε αυτή τη μονομαχία αναδείχθηκε ο Χάμιλτον, καθώς στον τελευταίο γύρο ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει το μέγιστο και τα κατάφερε, καθώς κατάφερε έστω και με επεισοδιακό τρόπο να προσπεράσει τον Ρόσμπεργκ, αναγκάζοντάς τον μάλιστα να τερματίσει στην 4η θέση.




Βαθμολογία οδηγών



Ρόσμπεργκ 153
Χάμιλτον 142
Φέτελ 96
Ράικόνεν 96
Ρικιάρντο 88
Φερστάπεν 72
Μπότας 54
Πέρεζ 39
Μάσα 38
Γκροζάν 28
Κβιάτ 22
Σάινθ 22
Χούλκενμπεργκ 20
Αλόνσο 18
Μπάτον 13
Μάγκνουσεν 6
Βερλάιν 1
Φαντόρν 1


Βαθμολογία κατασκευαστών



Mercedes 295
Ferrari 192
Red Bull 168
Williams 92
Force India 59
Toro Rosso 36
McLaren 32
Haas 28
Renault 6
Μanor 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x