Πόλο

Θρυλικά κορίτσια!

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός! Με απίστευτη ανατροπή και κατάθεση ψυχής, νίκησε 10-9 την πανίσχυρη Σαμπαντέλ και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης, στον φοβερό τελικό που έγινε στο «Π. Καπαγέρωφ».

Με τρομερή κατάθεση ψυχής, ο Ολυμπιακός πήρε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης απ’ τη Σαμπαντέλ, επικρατώντας 10-9 στον φοβερό τελικό που έγινε στο «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά.

Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του Len Trophy, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη πανηγύρισαν τον δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τίτλο, με τον κόσμο των «ερυθρόλευκων» να δίνει βροντερό παρών στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Μάλιστα, το κατάφερε κόντρα στις πανίσχυρες Ισπανίδες, την ομάδα που έχει σαρώσει τους τίτλους τα τελευταία χρόνια, με τον Ολυμπιακό να βάζει στοπ στο νικηφόρο σερί που κρατάνε απ’ το 2012 στην Ευρωλίγκα.

Για ακόμα ένα ματς, η άμυνα ήταν το ισχυρό όπλο των «ερυθρόλευκων», που είχαν σε φοβερή μέρα τη Σάουθερν, ενώ η Διαμαντοπούλου είχε για ακόμα μια μέρα σπουδαίες επεμβάσεις.

Οι δύο ομάδες μπήκαν… επιφυλακτικά. Η έμπειρη Σαμπαντέλ, όμως, πήρε με σχετική ευκολία το πάνω χέρι, με τον Ολυμπιακό να είναι σφιχτός αμυντικά, όμως να του λείπουν οι επιθετικές λύσεις.

Στην έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου, μάλιστα, ένα σερί 3-0 των Ισπανίδων τις έβαλε μπροστά με 4-1. Με αντεπίθεση διαρκείας -και την άμυνα να περιορίζει σημαντικά τη Σαμπαντέλ- ο Ολυμπιακός ισοφάρισε (5-5) στα μέσα της τρίτης περιόδου και… άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο.

inner

Η εκπληκτική Σάουθερν του έδωσε αέρα δύο τερμάτων στο φινάλε του οκταλέπτου, με τη Σαμπαντέλ πάντως να μη χάνει την ψυχραιμία της. Αρίθα και Παρέχα ισοφάρισαν, με την τελευταία μάλιστα να βάζει μπροστά στο σκορ την Σαμπαντέλ (9-8).

Τότε «μίλησε» η αρχηγός. Με δύο γκολ της Μανωλιουδάκη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 33 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ένα κλέψιμο στα είκοσι δευτερόλεπτα τον ανέβασε στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-5, 2-2

Οι σκόρερ:

Σαμπαντέλ: Φόρσα Αρίθα 3, Εσπάρ 2, Παρέχα 2, Μάικα Γκαρθία 1, Μοράλες 1.

Ολυμπιακό: Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 1.



Επιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x