Euroleague

Θρύλος ο «Σάρας» (video)

Η Ευρωλίγκα θα τιμήσει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον αγώνα της Ζαλγκίρις με τη Ρεάλ για την προσφορά του.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα ανακηρυχθεί «Θρύλος της Ευρωλίγκας» από τη διοργανώτρια αρχή την Πέμπτη, στο περιθώριο του αγώνα της Ζαλγκίρις με τη Ρεάλ.

Ο Λιθουανός παλαίμαχος άσος και νυν βοηθός προπονητή στην ομάδα του Κάουνας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Το καλοκαίρι αποσύρθηκε μετά από 16 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, στα οποία κατέκτησε τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα και με τρεις διαφορετικές ομάδες, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι και Παναθηναϊκό. Παράλληλα επελέγη στους δέκα καλύτερους παίκτες της περασμένης δεκαετίας (2000-2010), ενώ κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 2003, καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και το Ευρωμπάσκετ του 2007. Μέσα σε όλα, κατέκτησε πρωτάθλημα ή Κύπελλο σε έξι χώρες, Σλοβενία, Ισπανία, Ισραήλ, Ελλάδα, Τουρκία και Λιθουανία.

Σε 13 σεζόν στην Ευρωλίγκα είναι δεύτερος σε ευστοχία ελευθέρων βολών (92,96%), πέμπτος σε ασίστ (755), έκτος σε συμμετοχές (226), όγδοος σε πόντους (2.343), εύστοχα τρίποντα (315) και εύστοχες βολές (548).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x