Πόλο

ΘΡΥΛΟΣ στο θρίλερ!

Με μία ΕΠΙΚΗ ανατροπή, ο Ολυμπιακός πήρε σε νεκρό χρόνο την πρόκριση με 8-7 επί της Σόλνοκ και ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, φτάνοντας αήττητος στον τελικό του Champions League!

Σε ένα ΑΠΙΘΑΝΟ ματς ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής με φοβερή ανατροπή (8-7 από 6-3) της ουγγρικής Σόλνοκ και πήρε παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Champions League, στο Final-4 της Βουδαπέστης.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν την σκληρή άμυνα των Ούγγρων και τον φοβερό Βίκτορ Νάγκι που έπιανε τα… άπιαστα. Με τον ίδιο τρόπο ήρθε και η αντεπίθεση διαρκείας του Ολυμπιακού. Μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου, η ανεβασμένη άμυνα του Ολυμπιακού και ο Πάβιτς οδήγησαν στην ανατροπή από το 6-3. Μάλιστα, πανηγύρισε την απίθανη νίκη με γκολ του Βλαχόπουλου μετά από «ασίστ» του Ντόσκα σε χρόνο… μηδέν.

Κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Άγγελος Βλαχόπουλος με τέσσερα τέρματα, που ήταν, μάλιστα, και σε σημεία κλειδιά του ματς, ενώ καταλυτικές για το αποτέλεσμα ήταν και οι επεμβάσεις του Γιόσιπ Πάβιτς.

Στον αυριανό (Σάββατο 4/6 – 22.00) τελικό οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του Έγκερ-Προ Ρέκο, που ξεκινάει στις 21.30 και ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία διεκδικώντας το... αήττητο Champions League.

inner

Το ματς
Σκληρό παιχνίδι με τα όλα του. Πολλές αποβολές και σκληρά μαρκαρίσματα δημιούργησαν την εικόνα του πρώτου οκταλέπτου. Η Σόλνοκ πήρε δύο φορές τα ηνία στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει χωρίς δυσκολία. Τρία λεπτά πριν το φινάλε της περιόδου, όμως, η Σόλνοκ προηγήθηκε εκ νέου, ενώ με ένα γκολ… σοκ στην εκπνοή έγινε το 4-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ξεχώρισε ο φοβερός Νάγκι. Έβαλε «στοπ» στον Ολυμπιακό, αποκρούοντας τα… άπιαστα και τον οδήγησε σε εύκολα λάθη και βιαστικές επιθέσεις. Η Ζόλνοκ έφτασε στο +3 (5-2), τριάμισι λεπτά πριν το ημίχρονο. Παρά το γκολ του Μυλωνάκη λίγα δευτερόλεπτα μετά, η διαφορά έφτασε ξανά στα τρία γκολ στο δεύτερο λεπτό της τρίτης περιόδου.

Την απάντηση στο 6-3 έδωσε ο Βλαχόπουλος με δύο γκολ, που μείωσαν για τον Ολυμπιακό στο γκολ (6-5), ενώ ο Φουντούλης έχασε τρομερή ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Νάγκι απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε.

Ο τερματοφύλακας της Σόλνοκ δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στο σουτ του Ντόσκα, ενώ ο Μουρίκης έδωσε για πρώτη φορά στο ματς το προβάδισμα (7-6) στον Ολυμπιακό 4.47’ πριν το φινάλε. Ο Βάμος ισοφάρισε στα 58’’ αλλά οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν τελευταίοι.

Ο Ντόσκας έκανε το σουτ της… απελπισίας στην εκπνοή, ο Βλαχόπουλος άγγιξε με τις άκρες των δαχτύλων τη μπάλα για να της αλλάξει πορεία κλαι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 1-2, 1-3

Σόλνοκ (Τσεχ): Μαδάρας 1, Βάμος 2, Αλέξις 1, Γιούνγκερ 1, Κις 1, Μίτροβιτς 1
Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 1, Ντόσκας 2, Μουρίκης 1, Βλαχόπουλος 4.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x