Στίβος

Τι Gold, τι Μπολτ…

Όσο υπάρχει ο Γιουσέιν Μπολτ δεν χάνει η Τζαμάικα. Ο 25χρονος σπρίντερ με εξαιρετική κούρσα στα 4Χ100 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου χάρισε το χρυσό μετάλλιο στην ομάδα του και τον εαυτό του.

Οι Τζαμαϊκανοί πήραν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας με την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο, 37.36 (προηγούμενη 37.58 των ΗΠΑ από τις 19 Ιουλίου στο Μονακό), με τον χρυσό στα 100 και 200 μέτρα να φεύγει σαν «άνεμος» στο τελευταίο κατοστάρι, όπως μας έχει συνηθίσει, παρά το γεγονός πως άργησε να ξεκινήσει. Ετσι, έφτασε τα δέκα μετάλλια στη διοργάνωση από το 2007 και ύστερα και "έπιασε" τον Καρλ Λιούις στη σχετική λίστα, ενώ με τα οκτώ χρυσά εξ' αυτών έφτασε τον Μάικλ Τζόνσον.

Όμως, εκμεταλλεύτηκε και την τελευταία λάθος αλλαγή των Σάλααμ και Γκάτλιν για τις ΗΠΑ, που είχαν ξεκινήσει πολύ δυνατά κι ήταν πρώτες στα 300 μέτρα, όμως τερμάτισαν τελικά στη δεύτερη θέση με 37.66, με τον "χρυσό" Ολυμπιονίκη της Αθήνας να υπάρχει υποψία πως πάτησε στον διάδρομο των νικητών.

Οι υπόλοιποι Τζαμαϊκανοί ήταν οι Κάρτερ, Μπέιλι-Κόουλ και Ασμέιντ, ενώ οι υπόλοιποι Αμερικανοί ήταν οι Σίλμον και Ρότζερς.

Τρίτοι ήταν οι Βρετανοί (Τζέμιλι, Αρετέεϊ, Ελλινγκτον, Τσέιμπερς) με 37.80, ήτοι την κορυφαία τους φετινή επίδοση, όμως τελικά αυτή δε θα μετρήσει ποτέ, αφού ακυρώθηκαν και το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Καναδούς, που τερμάτισαν τέταρτοι, με χρόνο 37.92, που αποτελεί την καλύτερή τους φετινή επίδοση.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x