Στίβος

Τι άλλο, πια, ρε Κατερίνα;

Έχει σαρώσει όλους τους τίτλους και είναι η απόλυτη σταρ στο αγώνισμά της. Η Κατερίνα Στεφανίδη πρόσθεσε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη συλλογή της, αλλά δεν σταματά…

Η Κατερίνα Στεφανίδη χάρισε στην Ελλάδα το πέμπτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Πιστοποιώντας την υπεροχή της απέναντι στον ανταγωνισμό, κατέκτησε πανεύκολα την πρωτιά στο Λονδίνο και μάλιστα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα καταρρίπτοντας το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ με 4,91μ.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια είναι ανίκητη εδώ και πάνω από ένα χρόνο στο επί κοντώ. Πρώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούλιο του 2016 στο Άμστερνταμ, πρώτη ένα μήνα μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, πρώτη στο Diamond League, πρώτη το Μάρτιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι, πρώτη τον Ιούνιο στο Ευρωπαϊκό εθνικών ομάδων τον Ιούνιο στη Λιλ, πρώτη και τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Ένα ολόκληρο στάδιο την αποθέωσε χορεύοντας συρτάκι, τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν ουρά για τις δηλώσεις της, αλλά η ίδια, παρά τον φυσιολογικό ενθουσιασμό της, έβαλε αμέσως τον επόμενο στόχο. «Μου λείπει το χρυσό στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου», έλεγε χθες θυμούμενη πως ήταν χάλκινη στο Πόρτλαντ το 2016. Θα έχει την ευκαιρία να το προσθέσει κι αυτό στη συλλογή της, το Μάρτιο του 2018, όταν θα επιστρέφει στην Αγγλία και στο Μπέρμιγχαμ.

Άλλωστε η Κατερίνα δεν σταματά ποτέ να βάζει στόχους έχοντας πάντα στο πλευρό της τον προπονητή και σύζυγό της από το 2015, Μιτς Κρίερ. Ο επόμενος, που φαντάζει θέμα χρόνου να πετύχει, είναι να ξεπεράσει τα πέντε μέτρα. Και-ποιος ξέρει-μπορεί κάποια στιγμή να απειλήσει και το παγκόσμιο ρεκόρ της Γέλενα Ισινμπάγεβα, το 5,06μ. από τις 28 Αυγούστου του 2009 στη Ζυρίχη.

Κι ένας επιπλέον λόγος για να τη θαυμάζουμε, είναι πως πέρα από κορυφαία στο αγώνισμά της παγκοσμίως, είναι ήδη πτυχιούχος νευροψυχολογίας αποφοιτώντας από το φημισμένο κολέγιο του Στάνφορντ και αυτή την περίοδο κάνει διδακτορικό στο τμήμα Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x