Επικαιρότητα

Τι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Τις λεπτομέρειες της επιχείρησης απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ με συνέντευξη Τύπου στα Χανιά.

Στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες της επιχείρησης απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Παράλληλα, στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα μπορούν οι δημοσιογράφοι να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

H υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη στις 30 Μαρτίου του 2017, κρατήθηκε όμηρος για περισσότερους από έξι μήνες.Τελικά απελευθερώθηκε μετά από από έφοδο της αστυνομίας σε ένα από τα κρησφύγετα όπου οι απαγωγείς του τον κρατούσαν δεμένο με αλυσίδα. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας συγκλονίζει με την καταθεσή του περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του.

«Τα αποτελέσματα στην καθημερινή μάχη με το έγκλημα δεν έρχονται τυχαία είναι αποτέλεμα μιας προσπάθειας που χτίζεται κάθε μέρα» είπε ο Νίκος Τόσκας. Ο υπουργός συνεχάρη την αστυνομία για την τεράστια επιτυχία της στην εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. «Το κύριο βάρος έπεσε στους αστυνομικούς της Κρήτης που έδειξαν πόσο αποτελεσματικοί είναι».

Ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας επισήμανε ότι στην Κρήτη η αστυνομία απέδειξε την αποτελεσματικότητά της. Θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα σε αυτούς που τα δικαιούνται, στους αστυνομικούς που οργάνωσαν και ολοκλήρωσαν την αποστολή απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Η βιασύνη ή το λάθος θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία.

O γενικός διευθυντής Κρήτης Κ. Λαγουδάκης έκανε λόγο «για πρωτόγνωρη επιτυχία για τα χρονικά της Ελλάδας και όχι μόνο» ενώ ευχαρίστησε και την οικογένεια του επιχειρηματία για τη συνεργασία που είχε με τις αρχές. «Η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς. Από την πρώτη στιγμή κύριο μέλημα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής» είπε ο Κ. Λαγουδάκης.

«Καταφέραμε αρχικά να ανιχνεύσουμε το επιχειρησιακό σχέδιο των δραστών και κατόπιν προχωρήσαμε στην χαρτογράφηση της οργάνωσης, μέσα από τεχνικές διαδικασίες παρακολούθησης εντοπίσαμε τον επιχειρηματία».

«Oι εμπλεκόμενοι σύστησαν εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017 και στη συνέχεια η οργάνωση απέκτησε νέα μέλη. Τα μέλη της οργάνωσης φορούσαν ίδια ρούχα ενώ χρησιμοποίησαν 5 διαφορετικά κρησφύγετα. Κατά τη διάρκεια της ομηρείας υπήρξαν 35 τηλεφωνικές επικοινωνίες, 5 χειρόγραφες επιστολές και βιντεοσκοπημένα μηνύματα. Εξετάζεται και η συμμετοχή άλλων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση» είπε ο Κ. Λαγουδάκης.

Βαριές κατηγορίες για τους επτά πρώτους συλληφθέντες

Οι επτά πρώτοι συλληφθέντες για την υπόθεση Λεμπιδάκη βρίσκονται αντιμέτωποι με τις εξής κατηγορίες:

διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατα συναυτουργία με σκοπό τον Εξαναγκασμό του παθόντα σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση από τους κατηγορούμενους

συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων υπο την επιβαρυντική περίπτωση κατοχής όπλου με εξυπηρέτηση σκοπού.

απόπειρα εκβίασης από κοινού

αμεση συνέργεια

διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοκατοχής και πυρομαχικών

διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, αντίσταση, εμπρησμός απο πρόθεση και εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησιακές

κλοπή κατ εξακολούθηση

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x