Επικαιρότητα

Τι απάντησε στον Τραμπ η μητέρα μουσουλμάνου Αμερικανού που σκοτώθηκε στο Ιράκ

Την είχε επικρίνει για τη σιωπή της κατά τη διάρκεια ομιλίας του άνδρα της στο συνέδριο του δημοκρατικού κόμματος

Την απάντηση της στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, έδωσε μητέρα μουσουλμάνου Αμερικανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Ιράκ και την οποία είχε επικρίνει ο Ντόναλντ Τράμπ για τη σιωπή της κατά τη διάρκεια ομιλίας του άνδρα της στο συνέδριο του δημοκρατικού κόμματος.

«Εάν βλέπατε τη γυναίκα του, καθόταν εκεί πίσω, δεν είχε τίποτα να πει. Δεν είχε πιθανόν το δικαίωμα να πει ο,τιδήποτε» απάντησε ο Τραμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σιωπή της οφειλόταν στη θρησκεία της, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης του που έδωσε στη δημοσιότητα το ABC.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον. «Συγκινήθηκα βαθιά βλέποντας τη Γαζάλα Καν να στέκεται με θάρρος και αξιοπρέπεια στη σκηνή, στηρίζοντας τον γιο της, το βράδυ της Πέμπτης. Όλοι οι Αμερικανοί πρέπει να στηρίξουν τους Καν και όλες οι οικογένειες που έχασαν παιδιά τα οποία έπεσαν υπηρετώντας τη χώρα τους», είπε η Κλίντον, χωρίς να κατονομάσει τον Τραμπ.

Ο τελευταίος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, φροντίζοντας να χαρακτηρίσει «ήρωα» τον Χουμαγιούν Καν, ωστόσο πρόσθεσε: «Μολονότι λυπάμαι βαθύτατα για τον χαμό του γιου του, ο κ. Καν, που δεν με έχει γνωρίσει, δεν έχει το δικαίωμα να δηλώνει ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων ότι δεν έχω διαβάσει το Σύνταγμα, κάτι που δεν ισχύει».

Οι Καν πάντως δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τη δήλωση αυτή. «Καθώς στεκόμουν όρθια εκεί, όλη η Αμερική αισθανόταν την οδύνη μου», είπε η Καν στο ABC, εξηγώντας ότι δεν είχε τη δύναμη να μιλήσει στο πλήθος. «Δεν ξέρω για ποιο Ισλάμ μιλάει (σ.σ. Ο Τραμπ). Λυπάμαι πολύ, δεν ξέρει τι είναι το Ισλάμ», κατέληξε η μητέρα του στρατιώτη.

Ο Κιζρ Καν, ο γιος του οποίου Χουμαγιούν ήταν λοχαγός στον στρατό ξηράς και σκοτώθηκε στο μέτωπο του Ιράκ το 2004, είχε εκφωνήσει μια συγκλονιστική ομιλία προς τιμή της Χίλαρι Κλίντον καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις θέσεις του Τραμπ εναντίον των μουσουλμάνων και των μεταναστών.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x