Κώστας Νικολακόπουλος

Τι δείχνουν οι «8»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα πρώτα συμπεράσματα για οκτώ ερυθρόλευκους!

· Δύο λόγια για τους παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν πέφτουν πολύ πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, έτσι όπως τους είδαμε στα δύο πρώτα φιλικά.

· Από τον Κολοβό περίμενα περισσότερα, καθότι και fan. Μάλλον είναι υπό προσαρμογή, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσει περισσότερο ακριβώς για να εγκλιματιστεί πιο γρήγορα στη μετάβαση προς τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Ούτε σε θέση μεσοεπιθετικού, ούτε σαν έξω δεξιά φάνηκε. Νομίζω, πάντως, ότι αν μία θέση τον βολεύει περισσότερο, είναι του αριστερού ακραίου. Για να κλίνει με το δεξί του πόδι και να πάρει γενικά περισσότερες πρωτοβουλίες.

· Ο άλλος παίκτης που προέρχεται από τον Πανιώνιο, ο Αυλωνίτης, άφησε καλή αίσθηση. Ίσως είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προετοιμασίας της Αυστρίας. Με καλές τοποθετήσεις κι επεμβάσεις και σταδιακά κι αρκετή αυτοπεποίθηση-και κερασάκι στην τούρτα το γκολ με την Ντινάμο Κιέβου. Οι συγχρονισμοί του λείπουν με τον εκάστοτε άλλο στόπερ και η καλύτερη αντιμετώπιση στις δύσκολες πάσες, πίσω από την πλάτη της άμυνας.

· Ο Διαμαντάκος το κυνηγάει πολύ μέσα στο παιχνίδι-την κάθε φάση, την κάθε μπαλιά. Για να ανέβει επίπεδο, όμως, πρέπει να βελτιωθεί πολύ στην τελική του προσπάθεια, ακόμη κι αν αυτή είναι μία πάσα για ευκαιρία.

· Ο Παπάζογλου σε αντίθεση με τον Διαμαντάκο βρήκε την ευκαιρία για να κάνει γκολ, βάζοντας καλά το σώμα του και παίρνοντας καλή θέση σε μία φάση του αγώνα με τους Ουκρανούς. Στο φινάλε, ωστόσο, το σουτ δεν ήταν ανάλογα καλό για να σκοράρει. Δεν πήρε ποτέ μία σέντρα για να αξιοποιήσει το μεγάλο του προτέρημα, το κεφάλι κι έτσι προσπάθησε μία φορά με κεφαλιά ψαράκι να βάλει ένα πολύ δύσκολο γκολ, λογικά χωρίς επιτυχία.

· Ο Γκαζαριάν είναι κι αυτός πολύ μαχητικός. Θα πιέσει τον αντίπαλο μπακ, θα κλέψει την μπάλα, θα ξεκινήσει προϋποθέσεις για καλές φάσεις. Όμως, κάπου στο τέλος της προσπάθειας θα δημιουργήσει ερωτηματικά.

· Ο νεαρός Βέργος φάνηκε πολύ ανέτοιμος σε ρόλο πίσω από το σέντερ φορ. Δεν μας θύμισε τον πολύ δραστήριο κυνηγό, που είχαμε δει πέρσι σε δύο-τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου με την πρώτη ομάδα. Ίσως να μην του ταιριάζει η θέση. Το ίδιο θα έλεγα και για τον έξω δεξιά Σάλιακα, ενώ για τον αριστερό μπακ Βατουσιάδη, που τον έκανα χθες Βατουσιώτη τρομάρα μου (!), κατά βάση ήταν ζήτημα πρώτης εμπειρίας η παρουσία του στο α΄ημίχρονο με τους Ρώσους της Κράσνονταρ.

· Γενικά, πάντως, νομίζω ότι όλα αυτά τα παιδιά η, σχεδόν όλα τέλος πάντων, έχουν αυτή την εποχή περισσότερο θέμα ψυχολογίας, ώστε να δείξουν το κάτι παραπάνω που σίγουρα μπορούν να δώσουν και κατ΄επέκταση σε ποιο επίπεδο μπορεί να φτάσουν, ώστε να ξέρει κι ο Ολυμπιακός πόσο πολύ μπορεί να τους υπολογίζει.

· Τα φιλικά της Αμερικής θα είναι άλλη μία ευκαιρία γι΄αυτούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x