Άρης Ασβεστάς

Τι έκαναν στις εκλογές οι υποψήφιοι που συνδέονταν με τον αθλητισμό

Ο Άρης Ασβεστάς παρουσιάζει αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών για τους υποψήφιους που είτε προέρχονταν είτε συνδέθηκαν με τον αθλητισμό μέσα από διάφορες θέσεις.

Αρκετό κόσμο που συνδέθηκε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τον αθλητισμό, είτε από πολιτικές θέσεις, είτε ως αθλητές, είτε εργαζόμενοι σε ΜΜΕ, περιελάμβαναν οι λίστες των υποψηφίων στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν χθες.

Πρώτα απ’ όλα οι δύο τελευταίοι υφυπουργοί Αθλητισμού της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βασιλειάδης και ο Σταύρος Κοντονής, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Ο Βασιλειάδης ήταν (για πρώτη φορά, καθώς μέχρι τώρα ήταν εξωκοινοβουλευτικός) υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και κατετάγη 10ος (ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε 5 βουλευτές) με 12.317 ψήφους.

Ο Κοντονής βγήκε πρώτος για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ζάκυνθο (4.128 ψήφους), αλλά φάνταζε μάλλον απίθανο να εκλεγεί, μιας και κατέβηκε σε μονοεδρική Περιφέρεια (την έδρα την πήρε η Ν.Δ.).

Εκτός Κοινοβουλίου έμειναν άλλοι δύο –τέως πλέον- βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιήθηκαν στον αθλητισμό: Ο Πέτρος Κωνσταντινέας και η Ελένη Αυλωνίτου.

Ο πρώτος «ηττήθηκε» στην Μεσσηνία από τον Αλέξη Χαρίτση (που πήρε την μοναδική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω περιφέρεια), βγαίνοντας δεύτερος με 7.266 ψήφους. Η Αυλωνίτου έλαβε 13.129 ψήφους, αλλά κατετάγη 6η στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγει 4 βουλευτές.

Πάμε στη Νέα Δημοκρατία, όπου ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός εξελέγη με άνεση στην Αργολίδα (1 έδρα για τη Ν.Δ.) λαμβάνοντας 10.082 ψήφους.

Η Άννα Καραμανλή, τομεάρχης αθλητισμού της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια, εξελέγη επίσης άνετα στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, όπου ήταν 5η με τον εντυπωσιακό αριθμό των 29.078 ψήφων.

Μεγάλο αριθμό ψήφων (37.882) έλαβε και ο Βασίλης Κικίλιας, που εξελέγη 2ος στην Α’ Αθηνών, πίσω από την Όλγα Κεφαλογιάννη!

Από εκεί και πέρα, άλλοι 5 υποψήφιοι της Ν.Δ. που συνδέονται με τον αθλητισμό, δεν κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο…

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, αν και πρόσωπο πολύ στενά συνδεδεμένο με τον Ολυμπιακό, καταποντίστηκε στην Β’ Πειραιώς, λαμβάνοντας 8.074 ψήφους και παίρνοντας την 6η θέση (η Ν.Δ. πήρε 2 έδρες στην εν λόγω περιφέρεια).

Ο μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, δεν πήγε καλά στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών και κατετάγη 19ος με 6.119 ψήφους, ενώ ο Τάκης Φύσσας που «κατέβαινε» στην Ανατολική Αττική, έλαβε μεν 14.254 ψήφους, αλλά κατετάγη 6ος, με τη Ν.Δ. να εκλέγει 4 βουλευτές.

Ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, που ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια της πατρίδας του, κατάφερε να εκλεγεί, μιας και οι 6.891 ψήφοι τον έφεραν στην 8η θέση, με τη Ν.Δ. να εκλέγει 2 βουλευτές.

Τέλος, για τη Ν.Δ., ο δημοσιογράφος Αντώνης Πανούτσος με τις 6.685 ψήφους που έλαβε στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, κατετάγη 9ος και δεν εξελέγη (η Ν.Δ. εξέλεξε 3 βουλευτές).

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης ήταν ο τέως διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη με τον Χάρη Καστανίδη για 1 έδρα και τελικά την έχασε για λιγότερες από 200 ψήφους (6.026 έναντι 6.213 του Καστανίδη).

Με το ψηφοδέλτιο της «Μέρα 25» του Βαρουφάκη στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, τέλος, εξελέγη η Σοφία Σακοράφα, συγκεντρώνοντας 6.652 ψήφους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x