Επικαιρότητα

Τι κάνουν τα βιντεοπαιχνίδια στους εφήβους

Μελέτη Γάλλων ψυχολόγων προειδοποιεί ότι οι ανήλικοι παίκτες, οι οποίοι «λιώνουν» τις κονσόλες τους, κινδυνεύουν να αναπτύξουν σεξιστική συμπεριφορά.

Αν και η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, κυρίως ορισμένων διαφημίσεων, δεν είναι και εντελώς αθώα στο να δημιουργούν λανθασμένα πρότυπα, αρκετά βιντεοπαιχνίδια φέρονται να είναι απολύτως επικίνδυνα.

Όπως καταδεικνύει έρευνα ψυχολόγων, στην οποία έλαβαν μέρος 13.250 μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Λιόν και της Γκρενόμπλ, οι πρωταγωνίστριες στα δημοφιλέστερα video games εμφανίζονται να έχουν παθητικό ρόλο ή να είναι σεξουαλικά αντικείμενα.

\

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αγόρια-παίκτες να έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπεριφορές μισογυνισμού, ενώ τα κορίτσια-παίκτες να έχουν μειωμένη αυτοεκτίμηση.

«Ο σεξισμός στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να έχει συνέπειες που δεν περιορίζονται στον εικονικό κόσμο», λένε οι ερευνητές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Μάλιστα, σε συνδυασμό με μία οικογένεια συντηρητικών απόψεων, κοινωνικά, ο κίνδυνος υιοθέτησης σεξιστικών συμπεριφορών, ακόμη και bulling, εκ μέρους ανήλικων φανατικών οπαδών video games, όπως το Grand Theft Auto, φαίνεται να είναι μεγαλύτερος.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x