Επικαιρότητα

Τη μισή Ευρώπη ανενόχλητος διέσχισε ο Τυνήσιος που αιματοκύλησε το Βερολίνο

Από τη Γερμανία πέρασε στη Γαλλία και από εκεί βρέθηκε στην Ιταλία - Έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Ιταλούς αστυνομικούς μετά από τυχαίο έλεγχο

Έχοντας διασχίσει πρώτα τη μισή Ευρώπη, οι ιταλικές αρχές εξουδετέρωσαν σήμερα τον υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενο στη γηραιά ήπειρο, τον Τυνήσιο Ανίς Αμρίς που φέρεται να αιματοκύλησε την χριστουγεννιάτικη αγορά στην καρδιά του Βερολίνου.

Φωνάζοντας "Ο Θεός είναι μεγάλος" (Allahu Akbar), ο νεαρός Τυνήσιος έπεσε νεκρός σε αστυνομικό έλεγχο στο Μιλάνο.

Στο σακίδιό του βρέθηκε εισιτήριο που αποδείκνυε ότι ο Ανίς μετέβη στην Ιταλία από τη Γαλλία. Το γεγονός ότι πέρασε ανενόχλητος από τη Γαλλία, ενώ ήταν το νούμερο ένα καταζητούμενο πρόσωπο στην Ευρώπη εγείρει πολύ σοβαρά ερωτηματικά ειδικότερα για τις γαλλικές αρχές ασφαλείας, με δεδομένο ότι η χώρα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι και του περασμένου Ιουλίου στη Νίκαια βρίσκεται σε κατάσταση ύψηστου συναγερμού.

inner

Σημειώνεται, ότι ο Τυνήσιος άφησε την τελευταία του πνοή στη χώρα που τον είχε "φακελώσει".

Ο πατέρας του νεαρού Τυνήσιου τζιχαντιστή είχε δηλώσει ότι ο γιος του είχε καταδικαστεί και εκτίσει τέσσερα χρόνια φυλάκιση στην Ιταλία για πυρπόληση ενός σχολείου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν είναι σαφές αν ο Αμρί είχε φθάσει στην Ιταλία το 2011 ή το 2012. Παράλληλα, δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί ούτε για πόσον καιρό παρέμεινε σε ιταλικό έδαφος ενώ κατά την πρώτη επαφή του με τις ιταλικές αρχές φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμη ενηλικιωθεί.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x