Επικαιρότητα

Τι θα αλλάξει μετά το αεροπορικό δυστύχημα...

Παραμένει σοκαρισμένη η διεθνής κοινή γνώμη από την αεροπορική τραγωδία που συνέβη στις γαλλικές Αλπεις, όταν συνετρίβη αεροσκάφος της Germanwings, παρασύροντας στο θάνατο 150 άτομα.

Ολα τα στοιχεία συνηγορούν στο γεγονός ότι ο συγκυβερνήτης, Αντρέας Λούμπιτς, μόλις 27 ετών, αποφάσισε να βάλει τέρμα στη ζωή του μένοντας στην ιστορία, όπως φέρεται ότι είπε σε πρώην φίλη του, για ένα μεγάλο γεγονός που όπως αποδείχθηκε ήταν να στείλει στο θάνατο ακόμη 149 άτομα.
Ηταν τόσο συνειδητοποιημένος στην ενέργειά του, που επί 7-8 λεπτά κατέβαζε σιγά το αεροσκάφος, μέχρι που προσέκρουσε στα βουνά. Πολλά ερωτήματα τέθηκαν αμέσως μετά το δυστύχημα, αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις και ήδη υπάρχουν αντιδράσεις.
Χθες στην εκπομπή DRIVE & TRAVEL στον ΣΠΟΡ FM 94,6 (μεταδίδεται από πολλούς περιφεραικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, κάθε Σάββατο 11.00 – 13.00) με τον Δημήτρη Μπαλή και την Κλεοπάτρα Νιφοράτου, ο Αθανάσιος Μπίνης, πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, ανέφερε ότι πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές σε θέματα ασφάλειας.
Κατ’ αρχήν, διεθνής κανονισμός είναι να υπάρχουν πάντα δύο άτομα στο κόκπιτ του αεροσκάφους, κυβερνήτης – συγκυβερνήτης και όταν κάποιος από αυτούς θελήσει για λίγο να βγει έξω να αντικαθίσταται με τον υπεύθυνο του πληρώματος. Αυτή η οδηγία ατόνισε από τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες (κυρίως οι γερμανικές του ομίλου Lufthansa) μόλις ανακοίνωσαν ότι πλέον θα είναι καθεστώς...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x