Επικαιρότητα

Τι θα κάνει ο Μάρτιν Σουλτς; Ευρωκοινοβούλιο ή καγκελαρία;

O ίδιος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του την ώρα που πληθαίνουν οι «φωνές» που τον θέλουν να διεκδικεί μία νέα θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο

Με το πολιτικό μέλλον του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ασχολείται τις τελευταίες ώρες ο γερμανικός Τύπος. Άραγε, θα διεκδικήσει μία νέα θητεία στην ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου ή μήπως θα βάλει πλώρη για την καγκελαρία στις γενικές εκλογές του 2017;

O ίδιος, πάντως, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του την ώρα που πληθαίνουν οι «φωνές» που τον θέλουν να διεκδικεί μία νέα θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Σουλτς θεωρείται ο «υποψήφιος - ρεζέρβα» για κάθε πιθανό αξίωμα, είχε γράψει στις 4 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «Frankfurter Allgmeine Zeitung». Γιούνκερ, Γκάμπριελ και Πιτέλα ψηφίζουν «δαγκωτό» Σουλτς για μία δεύτερη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο την ώρα που ορισμένα γερμανικά δημοσιεύματα φέρουν τον Σουλτς ως τον επικρατέστερο αντίπαλο της Μέρκελ (εάν διεκδικήσει μία νέα θητεία) στις γενικές εκλογές του 2017.

Την παραμονή του Μάρτιν Σουλτς στο Ευρωκοινοβούλιο, ένα θέμα που θα συζητηθεί τον προσεχή Οκτώβριο, στηρίζουν με θέρμη ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Τζάνι Πιτέλα, ο αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όπως και ο Χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Σουλτς, πάντως, είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post» ότι είναι υπέρμαχος της σταθερότητας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και πως αν του ζητηθεί θα δεχτεί να παραμείνει πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εφόσον υποστηρίζεται από μια ευρεία πλειοψηφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Spiegel», ο Σουλτς θέλει να πάει στο Βερολίνο, αν δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Για να συμβεί αυτό, το κόμμα του- SPD- θα τον τοποθετήσει πρώτο στην λίστα της εκλογικής του περιφέρειας, δηλαδή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ώστε στις εθνικές εκλογές του 2017 να εκλεγεί στην ομοσπονδιακή βουλή «Μπούντεσταγκ» και να μπορεί να αξιοποιηθεί για οποιοδήποτε υψηλό αξίωμα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος «SPD» μετεκλογικά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x