Κώστας Νικολακόπουλος

Τι θα κάνουν Τριτσώνης και Κουκουλάκης;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr περί…κούνγκ φου και καράτε και το ρόλο της ΚΕΔ.

• Είναι τραγικό, αλλά δεν προξενεί καμία έκπληξη, πλέον: πιο πολύ ασχολήθηκε ο παγκόσμιος Τύπος παρά ο ελληνικός για το άθλιο τάκλιν του Λισγάρα στον Σεμπά!!!

• Το χθεσινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της αγγλικής εφημερίδας Μίρορ δεν είναι το μοναδικό, αλλά το πιο χαρακτηριστικό. Και μπορείτε να το δείτε εδώ.

• Εμείς, στην Ελλάδα, αφού δεν…κονιορτοποιήθηκε το γόνατο του Σεμπά από τον αμυντικό της Ξάνθης, είμαστε μια χαρά! Άλλωστε, τα…θαύματα στην Ελλάδα μία ημέρα κρατάνε. Το συγκεκριμένο θαύμα, να ασχοληθούμε δηλαδή εκτεταμένα και σοβαρά για το αποτρόπαιο κτύπημα πάνω στον παίκτη του Ολυμπιακού, κράτησε λιγότερο: το βράδυ της Κυριακής, άντε και λίγο το πρωί της Δευτέρας.

• Βλέπετε ο Σεμπά την γλίτωσε σε σχέση με ένα άλλο Βραζιλιάνο άσο του Ολυμπιακού του παρελθόντος, τον μέγιστο Τζιοβάνι, που είχε υποστεί ρήξη χιαστών από εκείνο το εγκληματικό κτύπημα που είχε δεχθεί από πίσω, από τον Σέμο του Ηρακλή, στο Καυταντζόγλειο. Ευτυχώς, ο Σεμπά ήταν τυχερός στην ατυχία του…

• Απλά σκέφτομαι κάτι: μόλις μία ημέρα πριν από το «κουνγκ φου» (έτσι το περιγράφει η Μίρορ) του Λισγάρα, είχαμε καράτε του Βράνιες, στο Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ. Η φάση είναι ξεκάθαρη και μπορείτε να την δείτε εδώ, στο 29,10.

• Βλέποντας λοιπόν ο Λισγάρας την καρατιά του Βράνιες να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Στυλιαρά, γιατί να μην σκέφτηκε ότι θα κάνει κι αυτός το ίδιο στον Σεμπά και θα την βγάλει καθαρή με μία κίτρινη;…

• Κι εδώ ερχόμαστε στον κομβικό ρόλο που πρέπει επιτέλους να παίξει η ΚΕΔ. Διότι πλέον δεν μιλάμε για ένα πέναλτι η, ένα οφσάϊντ η, μία από τις…χαζομαρούλες που aσχολούμαστε όλοι, ανάλογα με το πώς το βλέπει ο καθένας. Ούτε έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό κλπ, κλπ. Δεν είναι θέμα να ευνοήθηκε η, να αδικήθηκε κάποιος. Είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό.

• Εδώ μιλάμε για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Ο Σεμπά θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα να πάθει τέτοια ζημιά που να μην ξαναέπαιζε ποδόσφαιρο. Δείτε εξάλλου εδώ πώς ο Ρόϊ Κιν έκοψε την μπάλα στον Χάαλαντ, με την αγγλική Μίρορ να γράφει ότι το μαρκάρισμα του Λισγάρα πάνω στο Σεμπά ήταν πολύ χειρότερο…

• Η ερώτηση λοιπόν, με όλο το σεβασμό, προς τον κύριο Τριτσώνη και τον κύριο Κουκουλάκη είναι μία: είναι ικανοποιημένοι που επανέφεραν μετά από 9 μήνες τον Στυλιαρά στη διαιτησία, βλέποντας την απόφαση του ρέφερι από το Αγρίνιο στη φάση του Βράνιες με τον παίκτη του Αστέρα Τρίπολης; Και τι προτίθεται να κάνουν;

• Πώς θα προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών; Με τέτοιες αποφάσεις εκ μέρους των διαιτητών και δη των πιο έμπειρων, όπως ο Στυλιαράς, πάντως όχι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x