sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι θυμίζει η υπόθεση Μάρκο Σίλβα στους Ολυμπιακούς;

Οι παλιότεροι θα θυμούνται. Οι νεότεροι πιθανότατα θα έχουν διαβάσει: Για μια μεγάλη μορφή, τον τελευταίο προπονητή του Ολυμπιακού -πριν τον Μάρκο Σίλβα- που έφυγε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας…

Η αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα έπεσε σαν κεραυνός στους φίλους του Ολυμπιακού. Τους έκανε να αναρωτιούνται τι ακριβώς συνέβη. Και τους γύρισε 21 ολόκληρα χρόνια πίσω:

Στην τελευταία φορά που προπονητής αποχώρησε από την ομάδα τους πριν καν ξεκινήσει η σεζόν!

Ήταν ξεκίνημα του Ιουλίου του 1995 όταν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στο Γκολφ της Γλυφάδας. Έχοντας συμπληρώσει ήδη οκτώ χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, ξεκινούσαν μια ακόμα χρονιά με φιλοδοξίες. Και ήλπιζαν ότι θα τις δικαιώσουν με μια μεγάλη φυσιογνωμία των ελληνικών γηπέδων στο τιμόνι: Τον Τάις Λίμπρεχτς.

Προσωρινά. Πολύ προσωρινά. Δεν πέρασαν λοιπόν παρά λίγες μέρες μετά την επίσημη «πρώτη» και προέκυψε τεράστιο θέμα με τον Γιώτη Τσαλουχίδη. Η άκομψη αποδέσμευση του αρχηγού (στον οποίο ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή ότι δεν υπολογίζεται) χρεωνόταν από τη διοίκηση στον Λίμπρεχτς και από τον Λίμπρεχτς στη διοίκηση. Και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έφυγε η διοίκηση.

Όταν λοιπόν ο Λίμπρεχτς δήλωσε ότι δεν υπήρχε καλή συνεργασία της διοίκησης με τον Σωκράτη Κόκκαλη είχε ήδη υπογράψει το τέλος της θητείας του στον Ολυμπιακό. Αυτής που έληξε και επισήμως στις 7 Ιουλίου με την ανακοίνωση της απόλυσής του.

Όσο για τον αντικαταστάτη του Ολλανδού, ήταν ο Σταύρος Διαμαντόπουλος. Προπονητής μέχρι πρότινος του Εδεσσαϊκού, ο οποίος δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν είχε υπογράψει με τη Λάρισα. Αποδείχθηκε ωστόσο ότι κι εκείνος είχε ημερομηνία λήξης. Διότι έκανε μεν… παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου, αλλά δεν έκανε και Χριστούγεννα στον Ολυμπιακό, βλέποντας την πόρτα της εξόδου τον Δεκέμβρη έπειτα από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ΑΕΚ.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x