Μουντομπάσκετ 2014

Τη «χόρεψε σάμπα»

Βρήκε τον «μάστορά» της η Γαλλία κόντρα στη Βραζιλία, χάνοντας 63-65 στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και έδειξε πως την έχουν επηρεάσει οι απουσίες.

Η Βραζιλία νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία 65-63 στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, που διασταυρώνεται με τον όμιλο της Εθνικής, και δημιούργησε την πρώτη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Σε ένα ματς που «έσπασαν καρδιές», οι «καριόκας» απέκτησαν μικρό προβάδισμα στην τρίτη περίοδο και το διατήρησαν στην τέταρτη, αυξάνοντάς το σταθερά και φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Χουέρτας με 16 και Βίειρα με 10 πόντους, ενώ από τους «τρικολόρ» ξεχώρισε ο Ντιαό με 15 πόντους.

Στην πρώτη περίοδο, οι Γάλλοι διατηρούσαν σταθερή διαφορά +5 με +6 και έφτασαν +6 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, μη χάνοντας το προβάδισμα. Στη δεύτερη περίοδο, μέχρι το 15’, οι Γάλλοι διατηρούσαν μια διαφορά, όμως η αστοχία, τα χαμένα ριμπάουντ και τα λάθη βοήθησαν τους παίκτες του Ρούμπεν Μανιάνο να «γυρίσουν» την κατάσταση και να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο +2.

Στην τρίτη περίοδο, οι Βραζιλιάνοι διατηρούσαν το προβάδισμα και, παρά την πίεση που τους ασκούσαν οι «τρικολορ», ολοκλήρωσαν το τριαντάλεπο στο +5. Στην τέταρτη περίοδο, ο Μπαρμπόσα έφερε το +7 και ο Μαρσελίνιο στο +8, η αντεπίθεση των Γάλλων μείωσε μέχρι το -5 και το -4, όμως στα 33’’ ο Μαρσελίνιο έφερε το +5, ο Πιετρούς μείωσε στο -3, ο Ντιό έκανε το 63-64 στα 3’’, όμως ο Μπατούμ έκανε φάουλ στον Βιέιρα που ευστόχησε σε μια βολή στο 1’’ και έδωσε τη νίκη στη Βραζιλία.


Τα δεκάλεπτα: 18-11, 26-28, 41-46, 63-65

ΓΑΛΛΙΑ: Ερτέλ 8, Μπατούμ 13, Ντιό 7, Λοβέρν 3, Πιετρούς 2, Γκομπέρ 6, Ντιαό 15, Ζελαμπάλ 9

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Νέτο 6, Γκαρσία 6, Μαρσελίνιο 16, Μπαρμπόσα 8, Βαρεζάο 8, Νενέ 5, Βιέιρα 10, Σπλίτερ 6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x