Επικαιρότητα

Τιμήθηκε ο τελευταίος επιζώντας της Μάχης της Κρήτης

Ο ηλικίας 100 ετών Νικόλαος Κοπάσης τιμήθηκε στο πλαίσιο της Κεντρικής Εκδήλωσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Στο πλαίσιο της Κεντρικής Εκδήλωσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης με μεγάλη συγκίνηση, προσέφερε τιμητική πλακέτα στον τελευταίο επιζώντα Κρητικό αξιωματικό της Μάχης της Κρήτης, κ. Νικόλαο Κοπάση, ως «ελάχιστη ανταπόδοση του τόπου του στη συγκίνηση και την περηφάνια που μας προσέφερε ο ηρωισμός του, και στη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης που μας προσφέρει η παρουσία του».

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, έγινε και η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ με τίτλο Beyond the Battalion, των Νεοζηλανδών σκηνοθετών Michael Havas και Julian Arahanga, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ποιος είναι ο Νικόλαος Κοπάσης

Γεννημένος την 27/11/1917 στην Ανώπολη Σφακίων, κατατάχθηκε τον Οκτώβριο του 1938 στο Ι4 Σύνταγμα Πεζικού και τον Απρίλιο του 1939 μετατέθηκε στον ΙΧ συνοριακό τομέα, ενώ την 23/03/1941 ονομάσθηκε έφεδρος Ανθ/γος Πεζικού. Στις 20 Μάη του 1941 υπηρετούσε στο 5ο Ανεξάρτητο Τάγμα Πηγής Ρεθύμνης λαμβάνοντας μέρος στην επική Μάχη. Προήχθη επ' ανδραγαθία στο πεδίο της Μάχης στο βαθμό του Λοχαγού και παρασημοφορήθηκε με το Χρυσόν Αριστείον Ανδρείας, τον Πολεμικόν Σταυρό Γ' τάξεως δύο φορές, το Μετάλλιο Εξαίρετων Πράξεων και τα Μετάλλια εκστρατείας 1940 - 41 και Εθνικής Αντίστασης.

Δείτε τι δήλωσε ο αιωνόβιος Κρητικός:





Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x