Euro 2016

Τιμώρησε Ρουμανία και Ουγγαρία η UEFA

Μέρος από τις εξέδρες θα κλείσουν η Ρουμανία και η Ουγγαρία, ενώ τους επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο, όπως αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA για τα επεισόδια που έγιναν στο μεταξύ τους ματς.

Αν και στην ΕΠΟ περίμεναν μεγαλύτερη ποινή στις ομοσπονδίες Ρουμανίας και Ουγγαρίας, που μαζί με την Εθνική Ελλάδας είναι στον 4ο προκριματικό όμιλο του Euro 2016, τελικά η πειθαρχική επιτροπή της UEFA επέβαλε μικρή τιμωρία και στα δύο μέλη της.

Στις 10 Οκτωβρίου, στο Βουκουρέστι, σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα στους δύο οπαδούς των δύο χωρών, και χθες το βράδυ συνεδρίαση το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, το οποίο αποφάσισε να κλείσουν μέρος της εξέδρας στα γήπεδά τους στους επόμενους εντός έδρας αγώνες για τα προκριματικά της διοργάνωσης (στις 14 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, οι Ρουμάνοι είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν κλειστό τον τομέα 122 του Εθνικού Σταδίου του Βουκουρεστίου στον παιχνίδι με τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε πρόστιμο 32.000 ευρώ για παραβατική συμπεριφορά οπαδών (φωτοβολίδες, λέιζερ).

Από την πλευρά τους, οι Ούγγροι θα κλείσουν κερκίδα χωρητικότητας τουλάχιστον 2.500 θεατών στο ματς με τη Φινλανδία και κλήθηκαν να καταβάλουν πρόστιμο 30.000 ευρώ για ρίψη φωτοβολίδων και ρατσιστικά συνθήματα. Παράλληλα, η Ουγγαρία είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τους Ρουμάνους για τυχόν φθορές που προκάλεσαν οι οπαδοί της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x