Γενικά

Τιμώρησε την Ιαπωνία η FIBA

H FIΒΑ απέβαλε την Ιαπωνία από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τoν επ’ αόριστον αποκλεισμό της Ιαπωνίας από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις μπάσκετ επέβαλε η FIBA. Αιτία στάθηκε η αδυναμία των μπασκετικών αρχών της χώρας να ενώσουν σε μια τις δυο επαγγελματικές λίγκες που λειτουργούν παράλληλα.

Αποτέλεσμα της ποινής αυτής είναι να κινδυνεύσει η Ιαπωνία και στους άνδρες και στις γυναίκες να μείνει εκτός διεκδίκησης της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς οι προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι.

«Η FIBA λυπάται που η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο χωρίς επιστροφή, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι μετά τα τόσα χρόνια προειδοποιήσεων και προβλημάτων και για το καλό του μπάσκετ της Ιαπωνίας, ήρθε η ώρα να γίνουν σημαντικές αλλαγές εντός των δομών της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ιαπωνίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιαπωνία είχε διοργανώσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ του 2006, όπου η Εθνική Ελλάδας είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση μετά την επική νίκη της στα ημιτελικά της διοργάνωσης επί των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x