Επικαιρότητα

Την… ανταλλαγή της Ελλάδας με το Πουέρτο Ρίκο πρότεινε ο Σόιμπλε

«Πάρτε την Ελλάδα και δώστε μας το Πουέρτο Ρίκο», φέρεται να είπε αστειευόμενος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αν και οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές δεν έχουν ακόμη επιτυχή κατάληξη, φαίνεται πως έχει όρεξη για... αστειάκια στο όνομα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, φέρεται να πρότεινε στον Τζακ Λιου να αναλάβει η Ευρωζώνη το Πουέρτο Ρίκο και οι ΗΠΑ το ελληνικό πρόβλημα!

Ο αστεϊσμός του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στόχο είχε να δώσει στους Αμερικανούς να καταλάβουν πως δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στα θέματα της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι δεν κατάφεραν να σώσουν από τη χρεοκοπία το Πουέρτο Ρίκο, μία αμερικανική «αποικία».

Φαίνεται πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει μια και καλή να «κόψει το βήχα» στις πιέσεις των Αμερικανών, που παραπλεύρως προσπαθούν να δηλώσουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντάς τους πως αφού δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους, δεν μπορούν να μιλάνε...

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x