Γενικά

Τις χίλιασε ο «κόουτς Κ»!

Ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος που συμπλήρωσε 1000 νίκες, έγινε ο κόουτς του Ντιούκ, Μάικ Σιζέφσκι.

Τις 1000 νίκες στη σπουδαία του καριέρα στο πανεπιστήμιο του Ντιούκ έφτασε ο Μάικ Σιζέφσκι. Ο 68χρονος προπονητής κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σπουδαίο ρεκόρ μετά τη χθεσινοβραδινή επικράτηση επί του πανεπιστημίου του Σεντ Τζονς με 77-68.

Στη θέση του στους πάγκους του πανεπιστημίου του Ντιούκ παραμένει αδιάκοπα από το 1980, ενώ από το 2005 είναι και ο προπονητής της εθνικής ομάδα των ΗΠΑ. Έτσι ο «Κόουτς Κ» γίνεται ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ που φτάνει σε αυτήν την αξιοσημείωτη επίδοση.

«Θα υπάρχουν και άλλοι προπονητές που θα νικήσουν περισσότερα ματς. Αλλά είναι ωραίο να είσαι ο πρώτος που φτάνει τις 1000 νίκες. Να το κάνεις με αυτόν τον τρόπο εδώ, πρέπει να είσαι ένας τυχερός άνθρωπος. Αυτό είναι ένα μαγικό μέρος», δήλωσε συγκινημένος ο Μάικ Σιζέφσκι.

Μετά το ματς πανηγύρισε έντονα το σημαντικό του επίτευγμα μαζί με τους παίκτες του, οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια με την ένδειξη «Coach 1K», ενώ και οι οπαδοί του αγώνα κρατούσαν αντίστοιχα πλακάτ.

inner

inner

inner

inner

Να σημειώσουμε πως ο Αμερικάνος προπονητής έχει κατακτήσει τον τίτλο με το πανεπιστήμιο του Ντιούκ τέσσερις φορές (1991, 1992, 2001, 2010), έχει συμμετάσχει στο φάιναλ φορ άλλες πέντε χρονιές και έχει λάβει το βραβείο του καλύτερου προπονητή 12 φορές συνολικά στην 35ετή καριέρα του.

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x