sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου»

Η σχέση του με τα γκολ ήταν «ηδονική». Στο τέρμα της ζωής όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει, αφήνοντας τα πάθη του να του «κλέψουν» το ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Στα 15 του χρόνια έγινε το «παιδί» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν ο σκάουτερ των «κόκκινων διαβόλων», Μπομπ Μπίσοπ, είπε στον προπονητή, Ματ Μπάσμπι, ότι ανακάλυψε μια ιδιοφυία. Ο Τζορτζ Μπεστ, λίγα χρόνια αργότερα θα τον επιβεβαίωνε μέσα στα γήπεδα.

Μερικά χρόνια αργότερα ο Πελέ τον αποκάλεσε τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή που υπάρχει. Δεν ήταν και λίγο να το ακούς αυτό από τον «θρύλο» της μπάλας.



Σάρωσε πρωταθλήματα και τίτλους με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν ο απόλυτος γκολτζής. Σκόραρε συχνά εντυπωσιακά τέρματα, αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα.

Ο σταρ Μπεστ:

Πλέον, είχε γίνει ένας… ροκ σταρ. Είχε έρθει η αναγνώριση και τον ήξεραν όλοι σαν τον σταρ των γηπέδων, Τζορτζ Μπεστ. Μάλιστα είχε παραδεχτεί και ο ίδιος ότι μπορούσε να είχε όποια γυναίκα ήθελε, αρκεί να έλεγε και μόνο το όνομά του. Γυναίκες, χρήματα, δόξα, ποτό. Η ζωή του. Ο εθισμός άρχισε να τον καταστρέφει σιγά σιγά και η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει.

Το τέλος:

Στα 27 του χρόνια εγκαταλείπει τους «κόκκινους διαβόλους» και ζει το απόλυτο χάος.

Τον συλλαμβάνουν δυο φορές επειδή οδηγούσε μεθυσμένος και άλλη μια φορά για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικου κοριτσιού, μια κατηγορία όμως που απαλλάχθηκε.



Άρχισε να μπαινοβγαίνει συνεχώς στα νοσοκομεία και στις κλινικές αποτοξίνωσης.

«Το 1969 εγκατέλειψα τις γυναίκες και το αλκοόλ. Ήταν τα χειρότερα 20 λεπτά της ζωής μου»!

Το σταματούσε, αλλά το ξανά άρχιζε. Δεν μπορούσε να «σκοτώσει» τον μεγαλύτερο εχθρό του, που του διέλυσε την καριέρα και πάνω από όλα την υγεία του.

«Έχω σταματήσει να πίνω, αλλά μόνο όταν κοιμάμαι», είχε πει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας την σοβαρότητα της σχέσης του με το αλκοόλ.

Τον Οκτώβριο του 2005 μπαίνει εσπευσμένα στο νοσοκομείο και στις 25 Νοεμβρίου αφήνει την τελευταία του πνοή, στα 59 του χρόνια, από ανεπάρκεια των οργάνων του.

Ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, χάνει τον σπουδαιότερο παίκτη που πέρασε από την Αγγλία και έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος.

«Going on up to the spirit in the sky,
It’s where I’m gonna go when I die,
When I die and they lay me to rest,
I’m gonna go on the piss with Georgie Best»!


Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x