Βόλεϊ

Το 49ο πρωτάθλημα βόλεϊ στο… πιάτο σας

Τα ρόστερ, οι προπονητές, τα αστέρια και οι αλλαγές στην διεξαγωγή του 49ου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών. Διαβάστε τα ΟΛΑ στο πλήρες αφιέρωμα του sportfm.gr.

Του Κωνσταντίνου Χατζηδημητρίου

Αρχίζει το Σάββατο η 49η «έκδοση» του πρωταθλήματος της Volleyleague. Το πάζλ του φετινής σεζόν συνθέτου, 12 ομάδες, 175 αθλητές, εκ των οποίων 42 ξένοι από 20 διαφορετικές χώρες, ακόμα και από τις Μπαχάμες και τον Άγιο Δομίνικο!

Στα αγωνιστικά ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι τα ακλόνητα φαβορί, έχοντας ανεβάσει πολύ τον πήχη. Ανέβασαν αρκετά τα μπάτζετ τους και έφεραν στην Ελλάδα πρωτοκλασάτα ονόματα, όπως οι Αγκάμεζ, Ντάντε, Τζούπκοβιτς, Γκόμεζ, Νταφ.

Ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ωστόσο αναμένεται να είναι και ο Παναθηναϊκός που μετά από αρκετά χρόνια έχει γεμάτο ρόστερ με τέσσερις ξένους, τον ιδιαίτερα ταλαντούχο Κουβανό Μεργκαρέχο, τον πολύπειρο Αργεντίνο Γκονζάλες και τους Τσίροβιτς, Ρανγκέλ.

Από κει και πέρα ο Ηρακλής είναι ικανός να εξελιχθεί σε έκπληξη της σεζόν, ενώ Κηφισιά, Φοίνικας είναι πάντα υπολογίσιμες ομάδες που θα διεκδικήσουν είσοδο στην τετράδα.

Για την παραμονή αναμένεται να παλέψουν Κύζικος, Ηρακλής, Χαλκίδας, Παναχαϊκή και Ορεστιάδα με τον Εθνικό να είναι –όπως φαίνεται- ένα βήμα μπροστά τους

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ, αφού θα πάρουν μέρος όχι οι πρώτες τέσσερις ομάδες, αλλά οι πρώτες οχτώ ως ακολούθως: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Η Α΄ φάση των πλέι οφ (1-8) θα κριθεί στις δύο νίκες, ενώ η ημιτελική και τελική σειρά στις 3 νίκες.
Στα πλέι αουτ θα μετέχει και η 9η ομάδα, ενώ η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι.


Η ανάλυση των ομάδων

ΠΑΟΚ
Με την… αύρα του πρωταθλητή

Μετά από δύο σερί τίτλους ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε αρκετά στο βολεϊκό στερέωμα και πλέον ξέρει να διαχειρίζεται πολύ καλύτερα την επιτυχία. Το δύσκολο όμως είναι να παραμείνει στην κορυφή, ωστόσο οι κινήσεις που έκανε ήταν… χειρουργικές, ώστε να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα. Ο τραυματισμός του Γκόμεζ, αλλάζει κάπως τα δεδομένα, αλλά εφόσον επιστρέψει τελικά αρχές Ιανουαρίου θα είναι παρών στα μεγάλα «ραντεβού» του «δικεφάλου» σε πρωτάθλημα, κύπελλο και League Cup.
O Πέτκοβιτς ήρθε να αντικαταστήσει τον Κουρνέτα, επέστεψε ο εξαιρετικός υποδοχέας Σαφράνοβιτς, ενώ στο κέντρο έχει μεγάλη δύναμη με τέσσερις ισάξιους παίκτες (Ανδρεάδης, Παντακίδης, Τακουρίδης, Σμαραγδής).

Ο προπονητής
Γιάννης Καλμαζίδης

Θα μπορούσε να έχει το… μαγικό ραβδάκι, αφού είναι ο προπονητής που έχει οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε δύο τίτλους, ο δεύτερος σπάζοντας δύο πλεονεκτήματα έδρας. «Θέλουμε για άλλη μια χρονιά να πρωταγωνιστήσουμε, να διεκδικήσουμε και τους τρεις εγχώριους τίτλους και να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο κοντά μας. Έχω πει πολλές φορές πως το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι πιο δύσκολο από το να ανέβεις. Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το προηγούμενο. Δε νομίζω πως μόνο ο Ολυμπιακός θα είναι αντίπαλος μας. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός και ο Ηρακλής έχουν ενισχυθεί ενώ ο Φοίνικας αποτελεί πάντα μία αξιόμαχη ομάδα και το απέδειξε και στο περσινό πρωτάθλημα που έφτασε μέχρι τους τελικούς. Η ευχή μου είναι να μην έχουμε τραυματισμούς και να έχουμε ανάλογο φινάλε όπως το περσινό».

Το αστέρι
Αμαράλ Ντάντε

Χρυσός Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής και ηγέτης με όλη την σημασία της λέξης. Μια μεταγραφή «βόμβα» για το ελληνικό βόλεϊ που αλλάζει τους συσχετισμούς. Ο Βραζιλιάνος ακραίος ακόμα και στα 36 του είναι ικανός να κάνει την διαφορά με την ποιότητα που διαθέτει.

ΑΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ
Έχει κερδίσει τον σεβασμό

Θεωρητικά πέρσι με την είσοδο στον τελικό και την κατάκτηση της 2ης θέσης, έφτασε στο… ταβάνι του, αφού –ειδικά φέτος- πολύ δύσκολά θα μπορέσει να μπει «σφήνα» σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Παρόλα αυτά θα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα και το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα είναι εφικτός στόχος.
Έχει μια εντελώς καινούργια ομάδα, αφού έμειναν μόλις τρεις παίκτες από το περσινό ρόστερ, ενώ η αποχώρηση του Ντόκιτς θεωρείται πλήγμα. Ο Σέρβος Μρντακ ήρθε για να τον αντικαταστήσει, ενώ επίσης θέση βασικού θα έχουν Όβερμαν, Παπαδόπουλος, Ρεϊνάλντο, Σούρδι και ο Ζήσης.

Ο προπονητής
Ντούσκο Νίκολιτς

Είναι ο μοναδικός ξένος προπονητής που ανανέωσε το συμβόλαιο του σε ομάδα της Volleyleague. O 42χρόνος Σέρβος αναφορικά για το αν ο Φοίνικας μπορεί να επαναλάβει την περσινή καταπληκτική σεζόν είπε: Ποτέ μην λες ποτέ. Σίγουρα θα είναι δυσκολότερο. Πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι αλλάξαμε 9 παίκτες και είναι πολλοί. Είμαστε νέα ομάδα που θέλει χρόνο για να δέσει. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε δυνατότεροι από πέρυσι, αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε την περσινή σεζόν σε επιτυχία. Στόχος ο δικός μου είναι να δίνω και να παίρνω το 100% και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα».

Το αστέρι
Ματέο Πάρις

Είναι ο μοναδικός ξένος (μαζί με τον Πέντσεφ του Ηρακλή) που παρέμεινε από την περσινή χρονιά στη Volleyleague και αυτό είναι μια απόδειξη πόσο πολύτιμος είναι. Ο Ιταλός πασαδόρος είναι βασικό… γρανάζι για την ομάδα της Σύρου, αφού εκτός από πολύ καλός πασέρ είναι και καλός σέρβερ (23 άσοι πέρσι). Ουσιαστικά πλέον παίζει και τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα, αφού εκτός από αρχηγός είναι και ο μεγαλύτερος ηλικιακά (33 ετών) αθλητής του Φοίνικα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Όλα για τον τίτλο

Αυτό είναι το σύνθημα στον Ολυμπιακό ενόψει της νέας σεζόν. Μετά από δύο χαμένα πρωταθλήματα στον Πειραιά πείσμωσαν και αποφάσισαν να επενδύσουν ακόμα περισσότερο για να πάρουν και πάλι τα σκήπτρα. Πολλές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά και στη θέση του προπονητή, αφού η συνεργασία με τον Γκουλινέλι έληξε άδοξα για να έρθει στη θέση του Σλόμπονταν Μπόσκαν. Ο Σέρβος ακραίος Τσούπκοβιτς και ο Καναδός Νταφ, θεωρούνται σούπερ μεταγραφές, ενώ πολύ καλά στοιχεία έχει δείξει και ο Βραζιλιάνος κεντρικός Άθος Κόστα. Πολύ σημαντική επίσης η επιστροφή του Γιώργου Στεφάνου, ενώ λιμάνι έπιασε ξανά και ο Φράγκος, με τον Ρουμελιωτάκη να αποκτιέται ως 4ος ακραίος.
Ρόλο βασικού έχουν οι Φιλίποφ, Τσούπκοβιτς, Κοκκινάκης, Νταφ, Άθος Κόστα, Αγκάμεζ και λίμπερο ο Στεφάνου.

Ο προπονητής
Σλόμπονταν Μπόσκαν

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καλείται να ετοιμάσει τον Ολυμπιακό σε πορεία πρωταθλητισμού. Ο Σέρβος τεχνικός στα νιάτα του ήταν σπουδαίος υποδοχέας και για αυτό εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλο βάρος σε αυτόν τον τομέα. «Για τον Ολυμπιακό ο στόχος είναι η κατάκτηση και των τριών εγχώριων τίτλων με σειρά προτεραιότητας το Πρωτάθλημα που είναι και ο σημαντικός τίτλος και μετά έχουμε το κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Έχουμε καλό ρόστερ, με ικανούς και έμπειρους παίκτες αλλά έχουμε και εξίσου δυνατούς αντιπάλους. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο. Θα υπάρχει σειρά πολύ δυνατών αγώνων με πολλές απαιτήσεις. Ο βασικός μας αντίπαλος φαίνεται να είναι ο ΠΑΟΚ αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να κάνουν ζημιές εφόσον υποτιμηθούν. Ξεχωρίζω ακόμα τον Παναθηναϊκό, τον Φοίνικα και τον Ηρακλή. Γενικά το πρωτάθλημα θα είναι πολύ σκληρό και θα έχει αγώνες που θα κριθούν σε λεπτομέρειες».

Το αστέρι
Λίμπερμαν Αγκάμεζ

Μετά από έξι χρόνια στο εξωτερικό και σε υψηλό επίπεδο ο Κολομβιανός επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο 31χρονος διαγώνιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος και σαφέστατα ένας παίκτης- βαρόμετρο. Η ποιότητα του σε συνδυασμό με την εκτελεστική του δεινότητα τον κάνουν αυτομάτως Νο1 κίνδυνο για τις αντίπαλες ομάδες.

ΑΟΠ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Ξεχειλίζει από εμπειρία

Η ομάδα της Κηφισιάς, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι μεταγραφές των Γιορντάνοφ, Λάππα, Εφραιμίδη, Πούλκο, Μπουρκόφκι, η επιστροφή του Ταμπουρατζή σε συνδυασμό με την παραμονή Χριστοφιδέλη, Νικολάκη, Παπαγγελόπουλου, συνθέτουν ένα σύνολο ικανό να κερδίσει στην καλή του ημέρα οποιαδήποτε ομάδα. Πρόκειται για την ομάδα με του πιο έμπειρους παίκτες, αφού μόνο η τριάδα Γιορντάνοφ- Λάππας- Χριστοφιδέλης έχουν κατακτήσει μαζί κοντά στους 50 τίτλους στην καριέρα τους! Είναι ξεκάθαρα μέσα στα φαβορί για την πρώτη τετράδα, αλλά θα έχει εμπόδιο το πρόβλημα της έδρας, αφού το «Ζηρίνειο» κρίθηκε ακατάλληλο και θα πρέπει να ξενιτευτεί.

Ο προπονητής
Κώστας Αρσενιάδης

Θα είναι για 6η σεζόν στον πάγκο της Κηφισιάς. Έχει συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας. «Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος κάναμε τις κινήσεις μας την τελευταία στιγμή. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Μετά θα δούμε. Ακόμα είναι νωρίς. Ακόμα κι εγώ δεν ξέρω την ομάδα μου όπως θα έπρεπε. Δεν ξέρω που είναι δυνατή και που πονάει. Το θετικό είναι πως έχω πολλά νέα παιδιά εφέτος και αυτό μας βοηθάει στην προετοιμασία μας. Ο Ηρακλής με τον Παναθηναϊκό πιστεύω θα δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον πέρα από την κόντρα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού που είναι τα μεγάλα φαβορί», σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός.

Το αστέρι
Κώστας Χριστοφιδέλης

Στα 39 του χρόνια ο Καβαλιώτης ακραίος παραμένει ένας από τους πιο ποιοτικούς αθλητές της κατηγορίας. Ολοκληρωμένος αθλητής με εξαιρετική υποδοχή και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Παραμένει βαρόμετρο για την Κηφισιά όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά, αφού είναι ο φυσικός ηγέτης της.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Άκρως ανταγωνιστικός

Μετά από χρόνια ο Παναθηναϊκός δείχνει ικανός να είναι πρωταγωνιστής στην Volleyleague, έχοντας δημιουργήσει ένα πολύ καλό ρόστερ. Μάλιστα μετά από έξι χρόνια θα έχει τέσσερις ξένους στη 12αδα. Το πρώτο μήνυμα δόθηκε με την πρόκρισή του για πρώτη φορά σε Final-4 του League Cup. Πρόκειται για μεγάλο φαβορί της τετράδας, αν και κάποιοι κάνουν λόγο ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να μπει… σφήνα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Επιθετικά θα είναι πολύ ισχυρός, ωστόσο θα πρέπει να προσέξει στον τομέα της υποδοχής, όπου φαίνεται να έχει αδυναμίες. Γκονζάλεζ, Ρανγκελ, Τσίροβιτς είναι εξαιρετικές επιλογές, ενώ πολύ καλές προσθήκες είναι του Χαραλαμπίδη και του Δαρίδη.

Ο προπονητής
Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Μετρημένος και πάντα με «χαμηλά την μπάλα» ο έμπειρος τεχνικός του «Τριφυλλιού» σκοπεύει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. «Ο στόχος μας είναι η 4αδα και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα που είναι αναβαθμισμένο αγωνιστικά και πολύ πιο δυνατό από το προηγούμενο. Όλες οι ομάδες επένδυσαν περισσότερο. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζουν, μετά είναι ένα γκρουπ επτά ομάδων που θα παλέψουν για 8αδα και για παραμονή φαίνεται να είναι οι δύο νεοφώτιστοι και ίσως η Ορεστιάδα. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά έχει τέσσερις ξένους και είμαστε συνεπείς με τον σχεδιασμό μας. Μην ξεχνάτε πως εκτός από την συντήρηση της ομάδας στόχος μας είναι να υπάρχει υγεία στα οργανωτικά και τα οικονομικά».

Το αστέρι
Oσνιέλ Λαζάρο Μεργκαρέχο

Θα μπορούσε σε αυτή την θέση να είναι και ο Αργεντίνος Γκονζάλες που είναι πολύ πιο έμπειρος, αλλά ο νεαρός Κουβανός έδειξε με το που μας συστήθηκε ένα ιδιαίτερο ταπεραμέντο. Πριν ακόμα συνέλθει από το jet lag, πέτυχε 40 πόντους με τρομερά ποσοστά ευστοχίας και οδήγησε τους «Πράσινους» στο Final- 4 του League Cup. Φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι ο 18χρονος είναι στέλεχος της Εθνικής Κούβας και πήρε μέρος τόσο στο World League, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.


ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
Πάντα υπολογίσιμος

Θεωρείται πλέον από τις σταθερές αξίες στην Volleyleague, αφού μπαίνει στην 8η χρονιά του στην μεγάλη κατηγορία. Είναι μια ομάδα που κλασικά εξασφαλίζει άνετα την παραμονή και κάποιες σεζόν ανάλογα το ρόστερ του, διεκδικεί ακόμα και τετράδα.
Κράτησε τον βασικό κορμό και τον προπονητή, κάτι που δίνει αβαντάζ στο κομμάτι της ομοιογένειας. Με δυνατή επίθεση και πολύ καλό σερβίς, ο στόχος της 8αδας των πλέι οφ είναι εφικτός.
Ζιβάνοβιτς, Γράχαμ, Πέτι, Πελεκούδας, Τζελάτι, Μπατατζίμ, Τσαδήμας, αναμένεται να έχουν βασικό ρόλο στην ομάδα.

Ο προπονητής
Κώστας Δεληκώστας

Ο Εβρίτης προπονητής, ο οποίος θα είναι κάτοικος Βραχατίου για δεύτερη σεζόν είπε: «Στόχος είναι μία πορεία όπως η περσινή μέσα στην 8αδα. Περιμένω πως το πρωτάθλημα θα είναι πιο δυνατό από το περσινό οπότε ακόμα κι αν έχουμε ένα ανάλογο πλασάρισμα σημαίνει πως θα έχουμε παρουσιάσει καλύτερη εικόνα. Ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα είναι να τηρήσουμε το μπάτζετ και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα να έχουμε σωστή βολεϊκή νοοτροπία
Περιμένω να έχουμε από τα καλύτερα σερβίς στην κατηγορία. Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός είναι φαβορί με τον Παναθηναϊκό να είναι ικανός για να μπει… σφήνα».

Το αστέρι
Γκρέγκορι Πέτι

Ο Αμερικάνος ακραίος ήρθε για να ηγηθεί των προσπαθειών του Παμβοχαϊκού. Πέτυχε 43 πόντους στα πρώτα επίσημα ματς της σεζόν κόντρα σε Παναχαϊκή και Παναθηναϊκό στο League Cup, δείχνοντας τις επιθετικές του αρετές. Πριν την Ελλάδα είχε αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Φινλανδίας.

ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ελληνική συνταγή

Με δυνατή έδρα και ελληνικό κορμό θα προσπαθήσει φέτος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να κάνει μία πολύ καλύτερη πορεία από την 7η περσινή θέση. Ο Εθνικός επένδυσε στους Χαριτωνίδη, Παλέντζα και Στίγγα για τις τρεις νευραλγικές θέσεις (Πασαδόρος, Διαγώνιος, Κεντρικός), ενώ απέκτησε μόλις δύο ξένους. Η είσοδος στην 8αδα των πλέι οφ είναι ένας ρεαλιστικός στόχος.

Ο προπονητής
Σάκης Μουστακίδης

Για 5η χρονιά θα καθίσει στον πάγκο του Εθνικού. Ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά τον Σύλλογο, τον οποίο έχει οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Ο ίδιος δήλωσε: «Εφέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα.Στόχος μας είναι η παραμονή. Έχουμε φτιάξει νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά που θα πάρουν μεγάλο βάρος όπως ο Τσέλιος και ο Κοντοστάθης. Αν τα καταφέρουν θα έχει κέρδος και ο Εθνικός και το άθλημα. Το χαρακτηριστικό μας είναι το γρήγορο βόλεϊ, τουλάχιστον αυτό θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο.
Το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Για τον τίτλο βλέπω ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι η έκπληξη. Από τις άλλες ομάδες ξεχωρίζω λίγο τον Ηρακλή και τον Φοίνικα».


Το αστέρι
Νίκος Παλέντζας

Ο Διαγώνιος είναι συνήθως το βαρόμετρο σε μία ομάδα. Ο 25χρονος αθλητής με θητεία σε Ηρακλή, ΠΑΟΚ και Άρη, έχει πλέον την εμπειρία να αναδειχθεί σε ηγέτη του Εθνικού. Καλός σέρβερ (24 άσοι), καλός μπλοκέρ (42 πέρσι) και 5ος καλύτερος επιθετικός του περσινού πρωταθλήματος με 337 τελειωμένες επιθέσεις. Θα πρέπει ωστόσο να βελτιώσει τα ποσοστά του (46%) σε σχέση με αυτά που είχε στον Ηρακλή.


ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
Σε ανοδική πορεία

Η Παναχαϊκή έπαθε και έμαθε. Μετά την κακή σεζόν 2013-2014, επέστρεψε πέρσι και στάθηκε άξια στην κατηγορία, εξασφαλίζοντας την παραμονή (8η θέση). Φέτος με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχει τα φόντα για μια άνετη παραμονή και δειλά- δειλά να κοιτάξει και το πλασάρισμα στα πλέι οφ. Θα έχει νέα έδρα το κλειστό «Κουκούλι», το οποίο μπορεί να αποτελέσει μία «καυτή» έδρα. Αποκτήθηκαν τρεις ξένοι, ο Βόσνιος Σορμάζ, ο Μεξικανός Μπαράχας και ο Βραζιλιάνος Ρεκ, ενώ μετά τον τραυματισμό του Λιβαθηνού αποκτήθηκε και δεύτερος πασαδόρος ο Δημητριάδης.

Ο προπονητής
Μανώλης Συνοδινός

Ως παίκτης φόρεσε με μεγάλη επιτυχία την φανέλα της ΕΑ Πατρών για 25 χρόνια! Ως προπονητής ξεχώρισε για την δουλειά του στον Ερμή και φέτος θα είναι η πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. «Η εφετινή ομάδα έχει πλουραλισμό σε όλους τους τομείς και δεν γέρνει σε έναν αθλητή. Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή και φυσικά η 8αδα. Θα δώσουμε μάχη με άλλες καλές ομάδες και ξέρουμε πως μας περιμένει δύσκολο και επίπονο πρωτάθλημα. Το περιμένω καλύτερο από το περσινό».

Το αστέρι
Νίκος Ρουμελιώτης

Είναι ξεκάθαρο για το ποιος αθλητής είναι ο ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου στην Παναχαϊκή και αυτός δεν είναι άλλος από τον 38χρονο διαγώνιο. Και μόνο τα νούμερα του αρκούν για να πιστοποιήσει ότι η δικιά του απόδοση είναι το «Α και το Ω» στην Πατρινή ομάδα. Τρίτος καλύτερος σέρβερ της κατηγορίας με 36 άσους και 4ος καλύτερος επιθετικός με 337 πόντους!

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Τα άλλαξε όλα

Ερωτηματικό αποτελεί η φετινή πορεία της Ορεστιάδας, καθώς πρόκειται για μια εντελώς καινούργια ομάδα. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ποιότητα και την αγωνιστική αξία των Κολομβιανών Μορέλος, Λουκούμι και Καραμπάλι και του Βραζιλιάνου Ρεινάλντο (αντικατέστησε τον Τυνήσιο Μπέσμπες). Θα στηριχτεί σαφέστατα στην έδρα της, αλλά και την βαριά της φανέλα, αφού θα είναι η 25η της παρουσία στην μεγάλη κατηγορία. Θεωρητικά πρώτος ρεαλιστικός στόχος είναι η παραμονή.

Ο προπονητής
Μίκαελ Μέρτεν

Ο Γερμανός χαίρει εκτίμησης από την παρουσία του στον Παμβοχαϊκό (δεύτερο μισό της σεζόν 2014-2015), όπου και είχε δείξει πολύ καλά στοιχεία. «Χαίρομαι πολύ που είμαι και πάλι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σκληρό και πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα με πολλές απαιτήσεις και πολύ πίεση
Ο στόχος μας είναι η παραμονή. Από την αρχή αυτό θα κυνηγήσουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε νεανική ομάδα αλλά έχουμε την ικανότητα να το πετύχουμε. Η Ορεστιάδα είναι ένα πανέμορφο μέρος. Είναι ωραίο συναίσθημα να ζεις σε μία περιοχή στην άκρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Όλοι εδώ αγαπούν τον αθλητισμό και το βόλεϊ. Μου μιλούν με περηφάνεια για την ομάδα βόλεϊ και για ότι έχει πετύχει στο παρελθόν. Ελπίζω να κάνουμε περισσότερα πράγματα στο μέλλον», σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός.

Το αστέρι
Αλεξάντερ Λουκούμι

Ο 22χρονος ακραίος θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Πέρασε για λίγο από την Γαλατασαράι, ενώ είναι διεθνής με την Εθνική Κολομβίας. Δίμετρος με πολύ καλά χτυπήματα και αρκετά καλή υποδοχή αναμένεται να είναι ο παίκτης βαρόμετρο για την Ορεστιάδα.


ΗΡΑΚΛΗΣ
Ώρα για υπέρβαση

Πέρσι εξασφάλισε την παραμονή την τελευταία αγωνιστική, αλλά φέτος θέλει το κάτι παραπάνω. Ο Ηρακλής έχει συνθέσει ένα καλό ρόστερ, έμπειρο και ικανό να κάνει ζημιές, όπως και συνέβη στο League Cup που νίκησε τον Φοίνικα στη Σύρο και προκρίθηκε στο Final-4. Παρέμεινε στην ομάδα ο πασαδόρος Πέντσεφ, ενώ έμπειροι παίκτες θα έχουν βασικό ρόλο, όπως οι Κιόσης, Γάτσης, Ριζόπουλος και ο λίμπερο Μπαμπαλιούτας που στα 44 του χρόνια συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο προπονητής
Γιάννης Ορφανός

Κάθε χρόνο κερδίζει και πόντους με την δουλειά του και την εν γένει παρουσία του. Ο ίδιος φανερώνει τους στόχους του «Γηραιού»: «Ένα καλό πλασάρισμα μέσα στην 8αδα μέσω των πλέι οφ και να κάνουμε προσπάθεια σε όλους τους αγώνες.
Είμαστε καλύτεροι φέτος σε όλους τους τομείς, αγωνιστικά και οργανωτικά. Έχουμε λύσεις αρκετά ζητήματα και νέα ομάδα με πιο έμπειρους αθλητές. Το σημαντικό είναι πως και οι τρεις ξένοι έχουν δείξει πολύ καλά δείγματα, δικαιώνουν τις επιλογές μας και γενικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα».

Το αστέρι
Λεβάν Καλαντάτζε

Ο θηριώδης (2,08 μ.) Ρώσος διαγώνιος είναι πραγματικά ένας παίκτης που κάνει την διαφορά θα τον αισθανθούν όλες οι ομάδες. Στο League Cup πέτυχε σε δύο ματς 51 πόντους, ενώ στο κρίσιμο με τον Φοίνικα έφτασε τους 34 με 65% ευστοχία! Με θητεία στην Ντιναμό Κράσνονταρ και στην Λολομοτίβ Μπέλγκοροντ, ο 27χρονος θεωρείται σπουδαία μεταγραφή για τον Ηρακλή.

ΚΥΖΙΚΟΣ
Στα... βαθιά
Το μεγάλο όνειρο της ομάδας ήταν η άνοδος στα μεγάλα σαλόνια και αυτό το κατάφερε. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα για τον σύλλογο της Νέας Περάμου, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα πρέπει να κάνει πολλές υπερβάσεις και εκπλήξεις για να παραμείνει στην κατηγορία.
Το ότι δεν θα μπορεί να παίξει στην φυσική του έδρα, αλλά στο κλειστό του Λουτρακίου και σε αυτό των Αγίων Θεοδώρων, επίσης αποτελεί ντεζαβαντάζ, όπως σαφέστατα και η απειρία.
Βασικοί θα είναι όπως όλα δείχνουν οι Κρέτσης ή Δρογκάρης, Κατσανεβάκης, Σονάρι, Μάξον Περέιρα, Γκούλακ, Τομίλιν και λίμπερο ο Πολυχρονιάδης.

Ο προπονητής
Γιάννης Λάιος

Από τους πιο έμπειρους προπονητές στην κατηγορία, αφού ο Κύζικος θα είναι η 5η ομάδα που θα κοουτσάρει στην μεγάλη κατηγορία μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανελλήνιο και Κτησιφώντα. «Η διοίκηση αλλά και όλοι στην ομάδα έχουμε στόχο να μείνουμε για χρόνια στην κατηγορία. Σκίζονται όλοι στην διοίκηση αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ομάδα να βρει το ρυθμό της και να αντέξει στην πίεση. Τα πράγματα είναι απλά. Το βόλεϊ είναι ένα τίμιο παιχνίδι που συνήθως κερδίζει ο καλύτερος και με λιγότερες πιθανότητες ο τυχερός αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν δύο ισοδύναμες ομάδες».

Το αστέρι
Κρίσιεκ Γκούλακ

Ο 20χρονος Πολωνός μπορεί να είναι αρκετά νέος, αλλά έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία. Είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από την Πολωνία, έχοντας παρουσία στην Όλστιν για οχτώ χρόνια και άλλα δύο στην Σπάλα. Είναι ακραίος με ύψος 1,96 με


ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Φιλόδοξος

Ο δεύτερος νεοφώτιστος στην κατηγορία είναι ο Ηρακλής Χαλκίδας. Διαθέτει νεανική ομάδα, αλλά και παίκτες έμπειρους, όπως οι Κανέλλος, Γκόρτσανιουκ και Παπαδημητρίου που θα είναι πολύ χρήσιμοι στην πορεία της χρονιάς. Θέση βασικού θα έχουν επίσης οι Κασαμπαλής, Τάπια, Φερέλ και Κλότσκο. Θεωρητικά το έργο της παραμονής είναι αρκετά δύσκολο, αλλά το ρόστερ του θεωρείται αξιοπρεπέστατο για νεοφώτιστη ομάδα.

Ο προπονητής
Σπύρος Γκολίτσης

Με θητεία στη ΜΕΝΤ ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας θα προσπαθήσει να κρατήσει την ομάδα στην Volleyleague. « «Έχουμε νεανικό ρόστερ με νέους παίκτες που έχουν ταλέντο αλλά είναι άπειροι. Έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας και πιστεύω πως θα κάνουμε νίκες - εκπλήξεις που θα είναι το αλατοπίπερο στην κατηγορία. Θέλουμε αρχικά την παραμονή και έπειτα την καθιέρωση στην μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι τα φαβορί. Δε μπορεί άλλη ομάδα να μπει ανάμεσα σε αυτό το δίδυμο. Θεωρώ πως για την 4αδα θα είναι σίγουρος ο Παναθηναϊκός. Η άλλη θέση της 4αδας θα είναι ανοικτή για Κηφισιά, Φοίνικα και Ηρακλή».

Το αστέρι
Χένρι Τάπια

Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά με το «καλημέρα» έδειξε τα καλά του στοιχεία. Ο 24χρονος διαγώνιος από τον Άγιο Δομήνικο πέτυχε 34 πόντους κόντρα σε Κηφισιά και Ολυμπιακό στο League Cup και έδειξε ότι μπορεί να επωμιστεί τον ρόλο του ηγέτη στην ομάδα της Χαλκίδας. Χτυπάει με άλμα από τα 3,60 μ. και κάνει μπλοκ από τα 3,40 μ.


Αναλυτικά, τα ρόστερ των 12 "μονομάχων":

Π.Α.Ο.Κ.
Φ. Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Πέτκοβιτς Βλάντο (Σερβία) 06/01/1983 1.98 Πασαδόρος Belediyespor (Τουρκία)
2. Παντακίδης Γιάννης 05/02/1985 1.97 Κεντρικός ΠΑΟΚ
3. Γκαράς Δημήτρης 12/11/1985 1.85 Λίμπερο ΠΑΟΚ
4. Κωνσταντινίδης Δημήτρης 05/08/1993 1.88 Λίμπερο Α.Ο.Ορεστιάδας
5. Τερζής Θάνος 17/03/1979 1.93 Πασαδόρος ΠΑΟΚ
8. Σακόγλου Χαράλαμπος 01/07/1990 1.93 Διαγώνιος Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
9. Σωτηρίου Σωτήρης 20/04/1986 1.98 Ακραίος Α.Σ. Άρης
10. Ανδρεάδης Ανδρέας 14/01/1981 2.03 Κεντρικός Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
11. Γκόμεζ Ερνάντο (Βενεζουέλα) 30/07/1982 1.97 Διαγώνιος Fenerbahce (Τουρκία)
12. Σμαραγδής Νίκος 12/02/1982 2.02 Κεντρικός ΠΑΟΚ
13. Τακουρίδης Γιάννης 24/05/1988 1.98 Κεντρικός ΠΑΟΚ
15. Παπαδόπουλος Παναγιώτης 30/04/1992 1.98 Ακραίος Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
17. Σαφράνοβιτς Αλεξάντερ (Ισραήλ) 02/04/1983 1.94 Ακραίος Jastrzebski (Πολωνία)
18. Ντάντε Γκιμαράες Σάντος ντο Αμαράλ (Βραζιλία) 30/09/1980 2.01 Ακραίος Panasonic Panthers (Ιαπωνία)
Μ.Ο. 31,07 Μ.Ο.1.96
Προπονητής: Καλμαζίδης Γιάννης
Β΄προπονητής: Παπαδόπουλος Κώστας

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Φ. Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
2. Χήρας Αλέξανδρος 28/05/1988 1.98 Κεντρικός Α.Ο. Ορεστιάδας
5. Όβερμαν Γκρέισον (ΗΠΑ) 06/03/1991 1.99 Κεντρικός Kokkolan Tiikerit (Φινλανδία)
6. Σκαρλατίδης Γιάννης 26/05/1993 1.83 Πασαδόρος Α.Ο. Ορεστιάδας
7. Μάρκου Γιάννης 10/01/1992 1.92 Ακραίος Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
8. Κουμιώτης Νίκος 02/08/1990 1.87 Ακραίος / Λίμπερο Ιωνικός Ν.Φ.
9. Μρντακ Μίλια (Σερβία) 26/10/1991 2.01 Διαγώνιος Tuscania (Ιταλία)
10. Ζήσης Δημήτρης 02/04/1994 1.83 Λίμπερο Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
11. Πάρις Ματέο (Ιταλία) 13/09/1983 1.88 Πασαδόρος Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
12. Παπαδόπουλος Χρίστος 25/11/1986 1.98 Κεντρικός Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
13. Ρεϊνάλντο ντε Ουτέρο (Βραζιλία) 13/04/1989 1.94 Ακραίος Ομόνοια (Κύπρος)
14. Βελέντζας Γιώργος 15/07/1989 1.92 Κεντρικός / Διαγώνιος Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
17. Σούρδι Άλβι 03/08/1995 1.86 Ακραίος Παναθηναϊκός Α.Ο.
18. Εφραιμίδης Δημήτρης 19/12/1990 1.94 Ακραίος ΠΑΟΚ
Μ.Ο. 25,9 M.O. 1.91
Προπονητής: Νίκολιτς Ντούσκο (Σερβία)

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Φ. Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
2. Nταφ Τζάστιν (Καναδάς) 10/05/1988 2.02 Κεντρικός Benfica Lisbon (Πορτογαλία)
3. Ζουπάνι Νίκος 18/03/1989 2.02 Κεντρικός / Διαγώνιος Beach Volley
4. Σουλτανόπουλος Δημήτρης 03/09/1981 2.01 Κεντρικός Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
5. Στιβαχτής Κώστας 22/05/1980 1.86 Πασαδόρος Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
6. Στεφάνου Γιώργος 12/01/1981 1.88 Λίμπερο Α.Ο.Π. Κηφισιάς
7. Φιλίποφ Ντίμα 04/12/1990 1.98 Πασαδόρος Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
8. Γκούζντα Κόνραντ 25/09/1990 1.85 Λίμπερο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
9. Κοκκινάκης Μενέλαος 21/01/1993 1.93 Ακραίος Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
10. Φράγκος Ανδρέας 21/12/1989 2.01 Ακραίος Narbon (Γαλλία)
11. Ρουμελιωτάκης Γιάννης 25/06/1989 1.88 Ακραίος Α.Ο.Π. Κηφισιάς
14. Άθος Φερέιρα Κόστα (Βραζιλία) 29/11/1988 2.05 Κεντρικός / Διαγώνιος Sao Jose Dos Campos (Βrazil)
17. Αγκάμεζ Λίμπερμαν (Κολομβία) 15/02/1985 2.07 Διαγώνιος Galatasaray (Τουρκία)
18. Τσούπκοβιτς Κονσταντίν (Σερβία) 02/01/1987 2.05 Ακραίος Tours VB (Γαλλία)
Μ.Ο.29,07 Μ.Ο.1.97
Προπονητής: Μπόσκαν Σλόμπονταν (Ολυμπιακός)
Β΄προπονητής: Βουρδέρης Αντώνης

Α.Ο.Π. Κηφισιάς
Φ. Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Νικολάκης Δημήτρης 28/01/1980 1.81 Πασαδόρος Α.Ο.Π. Κηφισιάς
2. Μπουρκόσφσκι Βαλεντίν (Ουκρανία) 31/10/1986 2.05 Κεντρικός
3. Χριστοφιδέλης Κώστας 26/06/1977 1.95 Ακραίος Α.Ο.Π. Κηφισιάς
4. Κάπελας Γιώργος 26/09/1972 1.86 Λίμπερο Α.Ο.Π. Κηφισιάς
5. Καρατζάς Νίκος 13/04/1998 2.00 Κεντρικός Α.Ο.Ν.Σ Μίλων
6. Μουρούτης Βαγγέλης 06/07/1990 2.02 Κεντρικός Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
8. Παπαδόπουλος Γιάννης 21/10/1993 1.92 Ακραίος Α.Ε.Κομοτηνής
9. Παπαγγελόπουλος Νίκος 17/11/1988 2.02 Κεντρικός Α.Ο.Π. Κηφισιάς
10. Πούλκο Ζλάτκο (Σλοβενία) 20/06/1985 1.95 Ακραίος
11. Γιορντάνοφ Μπόγιαν (Βουλγαρία) 12/03/1983 1.97 Διαγώνιος Tomis Konstanta (Roumania)
12. Ταμπουρατζής Κώστας 03/09/1983 1.91 Λίμπερο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
13. Γαβριήλ Νίκος 30/05/1998 1.88 Πασαδόρος Α.Ο.Π. Κηφισιάς
15. Λάππας Ηλίας 20/07/1979 1.94 Ακραίος Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
16. Βελούδης Σπύρος 16/01/1997 1.72 Λίμπερο Α.Σ.Πανερυθραϊκός
18. Εφραιμίδης Νικήτας 11/02/1989 1.92 Λίμπερο Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
19. Οικονομόπουλος Χρήστος 19/02/1999 1.87 Ακραίος Α.Ο.Π. Κηφισιάς
20. Γιωτάκης Νίκος 29/07/1988 1.87 Ακραίος ΔΑΣ Δραπετσώνα
Μ.Ο. 28,6 Μ.Ο. 1.92
Προπονητής: Αρσενιάδης Κώστας
Β΄προπονητής: Δημητρουλάκος Χρήστος

Παναθηναϊκός Α.Ο.
Φ. Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Μαρούλης Θάνος 09/07/1988 1.88 Πασαδόρος Παναθηναϊκός Α.Ο.
2. Μεργκαρέχο Οσνιέλ Λαζάρο Ερναντέζ (Κούβα) 18/12/1997 1.95 Ακραίος Santic Spiritus (Κούβα)
3. Δαρίδης Θεολόγος 18/07/1991 1.77 Λίμπερο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
4. Χαραλαμπίδης Δημήτρης 03/06/1991 2.00 Κεντρικός Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
5. Ρεζκ Ίωνας 25/01/1991 1.87 Πασαδόρος Παναθηναϊκός Α.Ο.
6. Ρουσόπουλος Θεοφάνης 21/07/2000 1.90 Πασαδόρος ΟΠΕ Χαλκίδας
7. Δημητριάδης Θωμάς 09/04/1992 1.93 Ακραίος Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
8. Τσίροβιτς Λαζάρ (Σερβία) 26/02/1992 2.00 Ακραίος Belediyespor (Τουρκία)
9. Σύρος Γιώργος 16/10/1990 1.83 Λίμπερο Ε.Α. Πατρών
10. Γκονζάλες Χοσέ Λουίς (Αργεντινή) 27/12/1984 2.06 Διαγώνιος Free Agents
11. Μπέλος Χρίστος 29/06/1980 1.97 Διαγώνιος Παναθηναϊκός Α.Ο.
12. Ρανγκέλ Λούκας (Βραζιλία) 29/10/1990 2.10 Κεντρικός Fuvnic Taubate (Bραζιλία)
13. Ανδρεόπουλος Χαράλαμπος 23/01/2001 1.92 Ακραίος Παναθηναϊκός Α.Ο.
14. Πανταλέων Σωτήρης 21/06/1980 2.02 Κεντρικός Παναθηναϊκός Α.Ο.
15. Κάλας Πέτρος 23/07/1994 1.89 Ακραίος Ροδίων Άθλησις
16. Κεχαγιάς Αλέξανδρος 02/03/2000 1.83 Λίμπερο Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
17. Παλαιολόγος Δημήτρης 24/04/2000 1.92 Ακραίος Παναθηναϊκός Α.Ο.
Μ.Ο. 24,1 Μ.Ο. 1.93
Προπονητής: Ανδρεόπουλος Δημήτρης
Β΄προπονητής: Καραμαρούδης Παύλος
Φ

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ
Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Αγγελόπουλος Νίκος 06/11/1988 2.02 Ακραίος Γ.Σ. Λαμία
2. Νανόπουλος Δημήτρης 20/02/2000 1.90 Ακραίος Α.Π.Ι.Σ.Ζευγολατιού
3. Zιβάνοβιτς Νικολά (Σερβία) 19/12/1992 1.98 Πασαδόρος Amstetten VCA (Aυστρία)
4. Κρούσσος Μάνθος 11/09/1999 1.83 Λίμπερο Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
7. Κράχαμ Μπο (Αυστραλία) 17/04/1994 2.02 Κεντρικός Habo Volley (Σουηδία)
8. Γεωργίου Αγγελος 04/02/1999 1.85 Πασαδόρος Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
9. Πέτι Γκρέγκορι (ΗΠΑ) 01/01/1993 1.96 Ακραίος LEKA Volley (Φινλανδία)
12. Βαρδής Χρήστος 25/01/1980 1.93 Ακραίος Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
13. Ιωαννίδης Θεόδωρος 09/04/1997 1.94 Ακραίος Πήγασος Πολίχνης
14. Πελεκούδας Παναγιώτης 08/11/1989 2.00 Κεντρικός Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
16. Τζελάτι Αινείας 15/05/1982 1.98 Διαγώνιος Α.Σ. Άρης
17. Μπατατζίμ Ενρικε (Βραζιλία) 01/08/1993 1.96 Ακραίος Volei Canoas (Bραζιλία)
20. Τσαδήμας Θεόδωρος 14/11/1995 1.81 Λίμπερο Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
Μ.Ο. 23,6 Μ.Ο. 1.93
Προπονητής: Δεληκώστας Κώστας


Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Μούχλιας Δημήτρης 17/05/2001 1.96 Διαγώνιος Α.Σ.Α.Εβρος Σουφλίου
2. Καβαρατζής Γιάννης 02/07/1994 1.95 Διαγώνιος Ροδίων Άθλησις
3. Βλαχόπουλος Κώστας 03/07/1989 1.93 Πασαδόρος Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
4. Xoυάρες Γκόμες Λιλ Τζούνιορ (Βραζιλία) 07/05/1988 1.96 Ακραίος Maccabi Tel Aviv (Iσραήλ)
5. Χατζόπουλος Δημήτρης 23/03/1994 2.01 Κεντρικός Α.Ε.Κ.
6. Βανέγκας Ντάνιελ (Κολομβία) 26/06/1990 1.95 Ακραίος Bolivar (Κολομβία)
7. Χαραλαμπίδης Σωκράτης 15/06/1997 1.98 Ακραίος / Διαγώνιος Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
8. Χαριτωνίδης Γιάννης 24/11/1978 1.85 Πασαδόρος Α.Σ. Άρης
10. Μύρος Δημήτρης 19/08/2000 1.83 Λίμπερο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
11. Ανδραβίζος Αχιλλέας 29/10/2000 1.94 Ακραίος Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
12. Στίγγας Κάσσανδρος 29/11/1993 2.00 Κεντρικός Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
13. Παλέντζας Νίκος 06/04/1991 1.98 Διαγώνιος Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
14. Τσέλιος Παρασκευάς 26/07/1997 2.07 Κεντρικός Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
15. Κωνσταντινίδης Αχιλλέας 20/01/1992 1.87 Ακραίος Γ.Ε.Αλεξανδρούπολης
16. Στοϊλούδης Βασίλης 29/02/1992 2.00 Κεντρικός Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
17. Παπάζογλου Μάριος 24/07/2002 1.87 Πασαδόρος Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
18. Κοντοστάθης Γρηγόρης 22/12/1994 1.90 Ακραίος / Λίμπερο Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας
Μ.Ο. 22,3 Μ.Ο. 1.94,4
Προπονητής: Σάκης Μουστακίδης
Β΄προπονητής: Γιώργος Παπάζογλου


Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013
Φ. Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Κοτσιλιάνος Γιώργος 13/12/1982 1.98 Ακραίος Beach Volley
2. Ντονάς Ευστάθιος 02/02/1981 1.96 Ακραίος / Διαγώνιος Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
3. Ρεκ Πέδρο Ραφαέλ Ολιβέιρα (Βραζιλία) 30/03/1991 2.01 Κεντρικός Club 7 Islas (Ισπανία)
4. Δημητριάδης Μανώλης 10/02/1985 1.85 Πασαδόρος Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός
5. Σορμάζ Νέναντ (Βοσνία Ερζ) 19/03/1992 1.99 Ακραίος Mitteldeutschland (Γερμανία)
7. Μπαράχας Χοσέ (Μεξικό) 07/05/1991 1.88 Ακραίος Tigres (Μεξικό)
8. Λιβαθηνός Γιάννης 19/04/1977 1.83 Πασαδόρος Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
10. Γεωργάτος Νίκος 28/09/1990 1.94 Κεντρικός Ολυμπιάδα Πατρών
11. Ρουμελιώτης Νίκος 12/10/1978 2.00 Διαγώνιος Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
12. Μαυραγάνης Νίκος 15/12/1993 2.00 Ακραίος Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
13. Ρουμελιώτης Μένιος 04/08/1977 2.00 Λίμπερο Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
16. Μούσσας Ιτάλο Ηλίας 01/01/1989 1.65 Λίμπερο Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
17. Κωστόπουλος Βασίλης 16/02/1995 1.95 Ακραίος Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
18. Βλαχοστάθης Σωτήρης 06/03/1985 2.05 Κεντρικός Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
Μ.Ο.29,8 Μ.Ο.1.93,5
Προπονητής: Συνοδινός Μανώλης
Β΄προπονητής: Παπαδόπουλος Παναγιώτης

Α.Ο. Ορεστιάδας
Φ. Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Οικονόμου Ναπολέων 23/01/1994 1.92 Ακραίος Α.Ο.Ορεστιάδας
2. Τσιουτσιουλούδης Κωνσταντίνος 20/06/1999 1.97 Κεντρικός
5. Ράπτης Δημήτρης 26/09/1994 1.92 Πασαδόρος Εκτός δράσης
6. Αναστασιάδης Τάσος 26/11/1982 1.90 Πασαδόρος Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου
7. Μορέλος Τζέισον (Κολομβία) 20/08/1996 1.91 Ακραίος
10. Αντωνιάδης Απόστολος 30/10/1998 1.71 Λίμπερο Α.Ο.Ορεστιάδας
11. Ιωαννίδης Γιάννης 04/04/1995 1.85 Ακραίος Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου
12. Λουκούμι Ρεστρεπό Αλεξάντερ (Κολομβία) 02/06/1994 2.00 Ακραίος
13. Καραμπάλι Κριστιάν Καμίγιο (Κολομβία) 22/05/1994 2.04 Κεντρικός
14. Πεντίδης Γιώργος 15/12/1993 2.05 Κεντρικός Α.Ο.Ορεστιάδας
15. Καρασαβίδης Βασίλης 17/03/1995 1.96 Ακραίος / Λίμπερο ΠΑΟΚ
19. Γκριν Ρεϊνάλντο Ρότζερς (Βραζιλία) 27/04/1992 1.97 Διαγώνιος
Μ.Ο. 22,1 Μ.Ο.1.93
Προπονητής: Μέρτεν Μίκαελ (Γερμανία)
Β΄προπονητής: Ντινούδης Κώστας


Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Φ. Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Κοπρίβιτσα Λαζάρ (Σερβία) 08/11/1991 2.00 Ακραίος Rennes Volley (Γαλλία)
4. Μπουράκης Αντώνης 28/05/1998 1.82 Λίμπερο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
5. Πρώιος Γιάννης 13/07/1994 1.85 Πασαδόρος Α.Σ. Άρης
7. Μπαμπαλιούτας Λάμπης 04/10/1972 1.82 Λίμπερο Α.Σ. Άρης
8. Καλαντάντζε Λεβάν Γκαριέβιτς (Ρωσία) 28/12/1989 2.08 Διαγώνιος Dinamo Krasnodar (Ρωσία)
9. Τζιουμάκας Στέλιος 14/03/1998 1.93 Ακραίος Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
10. Στεφανίδης Χρήστος 18/01/1993 1.91 Ακραίος Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
12. Κιόσσης Χρήστος 23/12/1982 1.98 Κεντρικός Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
14. Ηλίας Θεοδόσης 20/05/1995 1.90 Πασαδόρος Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
16. Πέντσεφ Τσόνο (Βουλγαρία) 11/12/1994 2.00 Πασαδόρος Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
17. Χριστόφας Νίκος 14/07/1993 1.96 Κεντρικός Ελπίδα Αμπελοκήπων
18. Ριζόπουλος Δημήτρης 26/08/1984 2.01 Ακραίος Α.Ο.Ορεστιάδας
19. Καρτσιαφλάκας Γιάννης 27/02/1990 1.95 Ακραίος / Διαγώνιος Μακεδονικός
20. Γάτσης Τάσος 14/03/1991 1.96 Κεντρικός Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Μ.Ο.25,5 Μ.Ο.1.94
Προπονητής: Ορφανός Γιάννης
Β΄προπονητής: Κουντουρίδης Παναγιώτης


A.Π.Σ.Κύζικος Νέας Περάμου
Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Κατσανεβάκης Σταύρος 05/07/1975 1.98 Κεντρικός Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
2. Σονάρι Έμπουρν (Μπαχάμες) 19/05/1993 2.02 Κεντρικός Niagara College Knights (Canada)
3. Μπεκιάρης Θοδωρής 30/04/1979 1.96 Ακραίος Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
4. Γκούλακ Κρίσιεκ (Πολωνία) 29/09/1996 1.96 Ακραίος Olsztyn (Polonia)
5. Δρογκάρης Γιώργος 16/05/1991 1.90 Πασαδόρος Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
6. Κρέτσης Νίκος 26/03/1976 1.82 Πασαδόρος Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
7. Κογκαλίδης Κωνσταντίνος 11/11/1990 1.92 Ακραίος ΔΑΣ Δραπετσώνα
8. Θεοδωρόπουλος Αντώνης 06/07/1979 1.93 Κεντρικός Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
9. Μάξον Γκιλιέρμε Περέιρα (Βραζιλία) 24/11/1998 1.98 Διαγώνιος Caceres Eletrocash (Ισπανία)
10. Τομίλιν Αλεξάντερ (Ουκρανία) 19/01/1993 1.97 Ακραίος Sacre Coeur (Λίβανος)
11. Αχιλλεόπουλος Γιάννης 26/06/1989 1.84 Λίμπερο Α.Ε.Κ.
12. Λυκούρεσης Διονύσης 07/04/1989 1.92 Κεντρικός Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου
15. Σαρικεΐσογλου Μιχάλης 28/04/1983 1.93 Ακραίος Παναχαϊκή Πετοσφαίριση
16. Πολυχρονιάδης Αλέξανδρος 02/07/1988 1.90 Λίμπερο Παναθηναϊκός Α.Ο.
Μ.Ο. 29,07 Μ.Ο.1.93
Προπονητής: Λάιος Γιάννης
Β΄προπονητής: Λάιος Αλέξανδρος

Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας
Αθλητής Ημ. Γέννησης Ύψος Θέση Προηγούμενη Ομάδα
1. Τάπια Ένρι Ομάρ (Αγ.Δομήνικος) 01/03/1992 1.97 Διαγώνιος La Romana (Αγ.Δομήνικος)
3. Σπυριούνης Κυριάκος 01/09/1997 1.95 Ακραίος Α.Ο.Ν.Σ Μίλων
4. Παπαδημητρίου Θάνος 04/08/1983 1.82 Λίμπερο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
5. Κανέλλος Μάκης 25/08/1987 2.01 Κεντρικός Παναθηναϊκός Α.Ο.
7. Κολτσιάκης Χρυσόστομος 06/02/1990 1.95 Ακραίος Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας
8. Φερέλ Τέβιν (Αγ.Λουκία) 27/09/1995 1.99 Κεντρικός Lewis University (ΗΠΑ)
9. Κλότσκο Κίριλο (Ουκρανία) 09/12/1996 1.98 Ακραίος Lokomotiv Kharkov (Ουκρανία)
10. Κασαμπαλής Σταύρος 01/06/1995 1.85 Πασαδόρος Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης
11. Γκόρτσανιουκ Ευγκένι 11/10/1987 2.00 Ακραίος Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας
12. Αδαμόπουλος Παναγιώτης 18/02/1988 1.98 Κεντρικός Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας
13. Αντιφάκος Αργύρης 07/10/1986 1.94 Κεντρικός Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας
14. Γαλιώτος Μάρκος 23/08/1996 1.95 Πασαδόρος Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
16. Κολτσιάκης Γιώργος 23/08/1997 1.94 Διαγώνιος Ένωση Τούμπας (ΜΕΝΤ)
19. Μπερμπέρογλου Παναγιώτης 21/09/1993 1.84 Λίμπερο Αίας Ευόσμου
Μ.Ο.24,2 Μ.Ο.1.94
Προπονητής: Γκολίτσης Σπύρος
Β΄ προπονητής: Μανθάτης Βασίλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x