Δελτία Τύπου

Το Coca-Cola Cup 2014-15 ξεκινάει στου Ρέντη!

Το Coca-Cola Cup, το μεγαλύτερο πανελλαδικό τουρνουά 5Χ5 για νέους από 13 έως 19 ετών ανοίγει τις πύλες του το σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις Renti Soccer Club στου Ρέντη.

Για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν, το Coca-Cola Cup περνώντας σχεδόν απ' όλη την Ελλάδα δίνει την ευκαιρία στους νέους να μπουν στη δράση, να τα δώσουν όλα για την μπάλα και να νιώσουν τη χαρά που προσφέρει το ποδόσφαιρο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το τουρνουά απευθύνεται σε όλους τους νέους χωρίς διαχωρισμούς και περιορισμούς, με μοναδική εξαίρεση για τους ποδοσφαιριστές των εθνικών κατηγοριών, που δεν μπορούν να πάρουν μέρος.

Όλοι οι άλλοι, αγόρια και κορίτσια, αν είναι μεταξύ 13 και 19 ετών, μπορούν να φτιάξουν την ομάδα τους (από 5 έως 8 άτομα) και να παίξουν στο Coca-Cola Cup, μια ιδέα που ξεκίνησε το 1998 στο Μεξικό και παίζεται από εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο.

Το σύστημα διεξαγωγής του Coca-Cola Cup 2014-15, έχει κάποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι. Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη, είναι τα προκριματικά πόλης-εγκατάστασης, όπου οι ομάδες χωρίζονται στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες (13-15, 16-17 και 18-19 ετών), δημιουργούν ομίλους και παίζουν όλοι με όλους, από μια φορά. Ακολουθούν οι τελικοί πόλης-εγκατάστασης, με αγώνες νοκ-άουτ για την ανάδειξη δυο νικητών, από κάθε ηλικιακή κατηγορία, οι οποίες και παίρνουν την πρόκρισή τους για τους τελικούς της περιφέρειας. Αυτή η τρίτη φάση είναι και η εφετινή καινοτομία του Coca-Cola Cup. Οι περιφερειακοί τελικοί θα αναδείξουν και τις συμμετέχουσες ομάδες κάθε ηλικιακής κατηγορίας στους τελικούς, που θα φιλοξενηθούν 2 και 3 Μαΐου στην Αθήνα.

Συνολικά το Coca-Cola Cup 2014-15 περιλαμβάνει

- 15 προκριματικά και τελικούς πόλης/εγκατάστασης. Θα επισκεφθεί Ρέντη, Άργος, Καλαμάτα, Πάτρα, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Άρτα, Μαρούσι, Δυτική Θεσσαλονίκη, Ανατολική Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Βόλο, Τρίκαλα και Λάρισα.

- 5 περιφερειακούς τελικούς σε Πελοπόννησο (Πάτρα), Δυτική Ελλάδα (Άρτα), Βόρειο Ελλάδα (Σέρρες), Κεντρική Ελλάδα (Λάρισα) και Αττική (Μαρούσι)

Το Coca-Cola Cup είναι μια πρωτοβουλία της Coca-Cola και στοχεύει να προτρέψει τους νέους να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, να αγωνιστούν για τη νίκη και να υιοθετήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής. Οι νικητές των τελικών θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια ποδοσφαιρική εμπειρία υψηλού επιπέδου, καθώς θα πάρουν μέρος σε ποδοσφαιρικά καμπ.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της τελικής φάσης της διοργάνωσης στην ηλικιακή κατηγορία 18-19 θα κερδίσει ως έπαθλο ένα ταξίδι για τη συμμετοχή των μελών σε ποδοσφαιρικό καμπ στο εξωτερικό.

Το Coca-Cola Cup της περιόδου που πέρασε σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς σε διάστημα οκτώ μηνών, 1.650 ομάδες και 11.600 νέοι απ' όλη την Ελλάδα, έπαιξαν μπάλα, διεκδίκησαν με πείσμα τη νίκη και την πρόκρισή τους στους τελικούς αλλά είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά και ορισμένα από τα αστέρια των μεγάλων ελληνικών ομάδων.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος η adidas υποστηρίζει το Coca-Cola Cup και θα βραβεύει στους τελικούς τους καλύτερους ποδοσφαιριστές ανά κατηγορία.

Το φετινό ξεκίνημα, λοιπόν, γίνεται το σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου στου Ρέντη. Στις εγκαταστάσεις Renti Soccer Club (Κηφισού 147-149, Ρέντης, τηλ: 210 4911363) ξεκινάει η δράση και το ωραίο ποδοσφαιρικό ταξίδι για τους νέους όλης της Ελλάδας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά στους όρους συμμετοχής στο τουρνουά μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.coca-cola.gr ή την σελίδα του Coca-Cola Cup στο facebook: www.facebook.com/CocaColaCupGreece

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x