Κώστας Νικολακόπουλος

Το άδικο με Λεάλι και η άτυχη συγκυρία με Καπίνο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους γκολκίπερ του Ολυμπιακού και την Ευρώπη.

• Πραγματικά είναι άδικο για την ομάδα του Ολυμπιακού στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της τόσο συχνά να χάνει τόσα πράγματα στα παιχνίδια της, από τις γκάφες του Λεάλι, που με την χθεσινή μετράει δύο ασίστ (!!!) σε αντίπαλους σέντερ φορ (της Αστάνα και της Μπεσίκτας), ενώ ήταν καταλυτική η ευθύνη του και στις δύο ήττες από τον ΑΠΟΕΛ.

• Κι είναι άδικο και για τον ίδιο τον Λεάλι, που έχει μετρήσει μία σειρά εξαιρετικών επεμβάσεων κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, ακόμη και χθες, να έχει φτάσει στο σημείο τον κόσμο όταν διώχνει την μπάλα με τα πόδια να είναι στην τσίτα, αφού του έχουν σπάσει τα νεύρα από το εγκληματικό λάθος στην ισοφάριση των Τούρκων. Όμως, ο Ιταλός αδικεί τόσο την ομάδα του, όσο και τον εαυτό του, με την αστάθεια που βγάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, αλλά και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι.

• Το δε πιο επώδυνο είναι ότι η φετινή σεζόν δεν είναι παρά μία συνέχεια της περσινής, στην οποία ο Ρομπέρτο έκανε μαζεμένα όσα λάθη δεν είχε κάνει την προηγούμενη διετία-όχι ότι δεν είχε κάνει και τότε (με αποκορύφωμα το δώρο-γκολ στο Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1). Αλλά ο Ισπανός με κάποιες απίστευτες εμφανίσεις του (στις επικές νίκες με Μπενφίκα, Γιουβέντους και Άντερλεχτ), είχε…σβήσει τα υπόλοιπα (γιατί μέχρι ασίστ είχε κάνει, κι αυτός, στον Χουανφράν για το πρώτο γκολ στο Ατλέτικο-Ολυμπιακός 4-0…).

• Πέρσι λοιπόν ήταν που στα δύο νοκ άουτ παιχνίδια με την Άντερλεχτ ο Ρομπέρτο είχε κάψει τον Ολυμπιακό, πρώτα στις Βρυξέλλες (1-0) με το γκολ-κωμωδία κι ύστερα στο Καραϊσκάκη όταν στο 1-1 των Βέλγων είχε βγει χωρις κανένα λόγο στο…κόρνερ να μαρκάρει! Κι αφού νωρίτερα, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε φάει το απίστευτο πρώτο γκολ στο Ολυμπιακός-Μπάγερν 0-3, ένα άλλο τζάμπα πάλι πρώτο γκολ στο Μπάγερν-Ολυμπιακός 4-0, αλλα και ένα ακόμη τραγικό, ξανά πρώτο γκολ, στο Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3.

• Μία ιστορία πολύ στενάχωρη τα λάθη των γκολκίπερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, στη μετά Νικοπολίδη εποχή, για να μην πάμε πιο πίσω και η θλίψη μεγαλώσει. Είχε ξεκινήσει από το κωμικό γκολ που έφαγε ο Μέγερι, την ισοφάριση στο Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2, όπου χάθηκε μία ιστορική πρόκριση στους 8 του Γιουρόπα Λιγκ, νομίζαμε για μία διετία ότι με τον Ρομπέρτο είχαμε γλιτώσει, αλλά από πέρσι μία από τα ίδια, και χειρότερα.

• Είναι αλήθεια ότι ο Καπίνο μας είχε δώσει ελπίδα στα προκριματικά του καλοκαιριού, αφού είχε κάνει καλές εμφανίσεις και στα τέσσερα παιχνίδια. Μετά ο Μπέντο επέλεξε τον Λεάλι για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και δεν τον ξαναείδαμε τον διεθνή γκολκίπερ στο Γιουρόπα Λιγκ, ώστε να έχουμε μία πιο ασφαλή εικόνα από αυτόν. Και γενικά σίγουρα δεν βοήθησαν οι δύο θλάσεις τις οποίες υπέστη σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε τρεις μήνες.

• Φαίνεται πως τελικά ήταν μία ατυχή συγκυρία να μην δούμε τον Καπίνο σε περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Όχι τόσο γιατί θα ξέραμε ότι θα αποφεύγονταν κάποια λάθη (γιατί π.χ. τον είδαμε να δίνει κι αυτόν…ασίστ, στον Περόνε, στο Ολυμπιακός-Ηρακλής), όσο γιατί θα είχαμε μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για το νεαρό διεθνή γκολκίπερ, κάτι που θα εξυπηρετούσε καλύτερα το σχεδιασμό της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x